201909-Vollswagen-ecrafter-10.jpg

Volkswagen e-Crafter

Je hebt ondernemen. En je hebt duurzaam ondernemen

 • Kopen v.a.

  € 58.600,-

 • Zakelijke lease v.a.

  € 1.055,-

 • Bijtelling

  22 %

De eerste stap naar elektrisch

Omdat je de verantwoordelijkheid neemt als het om het klimaat gaat. Omdat je klanten echt overal wilt kunnen blijven servicen. En... omdat je van de stad houdt. Lease of koop nu de allereerste elektrische Crafter. Dat geeft je voorrang in de binnenstad en de voorkeur van klanten die voor optimale duurzaamheid gaan. Standaard inclusief oplaadadvies van experts, rijtraining voor een maximale actieradius, gratis service onderhoud, garantie op de hoogvoltaccu en een ongekende rijcomfort. Ervaar de e-Crafter nu bij de dealer of bestel direct. De e-Crafter is alleen nog uit voorraad leverbaar! 

Elektrisch rijden. Voor Mekaar. Met de e-Crafter.

 

 

Bijzonder indrukwekkend

Laadruimtevolume

Probleemloos inladen

Voor koeriers-, expres- en pakketdiensten telt elke centimeter laadruimte. Des te beter is het dat je met de e-Crafter niets hoeft te missen. De accu is gemonteerd in een ruimtebesparende constructie onder de laadvloer. Het model beschikt dus over de gebruikelijke laadruimte van maximaal 10,7 m³ en een laadhoogte van 1.861 mm.

Laadvermogen

Opgewassen tegen loodzware taken

Er is nauwelijks een klus te zwaar voor de e-Crafter. De bestelwagen is speciaal ontwikkeld voor koeriers-, expres- en pakketdiensten met een laadvermogen tot 959 kg.

201909-Vollswagen-ecrafter-08.jpg

Een hoog vermogen, een laag gewicht

In plaats van een verbrandingsmotor is in de motorruimte een zeer compacte en daardoor aanzienlijk lichtere elektromotor te vinden, die tijdens het rijden geen emissies uitstoot. Dat zijn echt niet de enige voordelen. De elektromotor is bovendien extreem stil, vergt aanzienlijk minder onderhoud en hij biedt vanaf stilstand de maximale hoeveelheid koppel over het gehele toerenbereik.

201909-Vollswagen-ecrafter-019.jpg

Verbindt elektro met aandrijving

De vermogenselektronica is de centrale component van de elektro-aandrijving. Deze zorgt voor de verbinding met de hoogvoltaccu en voorziet de boordelektronica en de elektromotor van energie.

201909-Vollswagen-ecrafter-02.jpg

Energie opwekken door te remmen

Bij het remmen wordt kinetische energie gewonnen, die door een generator wordt omgezet in elektrische energie. Deze wordt vervolgens in de hoogvoltaccu opgeslagen en bij het accelereren gebruikt.

8 jaar onderhoud en APK standaard inbegrepen

Bij de e-Crafter is het onderhoud tot en met de eerste 8 jaar / 96 maanden standaard inbegrepen (tot een maximum van 240.000 km). Door Volkswagen Bedrijfswagens voorgeschreven onderhoudsinspecties en de wettelijke APK-keuring voor de eerste 8 jaar / 96 maanden, uit te voeren door een erkende Nederlandse Volkswagen Bedrijfswagens servicepartner naar keuze.

8 jaar garantie op hoogvoltaccu standaard inbegrepen

Op de hoogvoltaccu van de e-Crafter geeft Volkswagen Bedrijfswagens maar liefst 8 jaar / 96 maanden garantie (tot een maximum van 160.000 km). Je kunt dus rekenen op langdurige bedrijfszekerheid.

e-Crafter

Profiteer nu van € 15.000 voordeel

Toon je duurzame ambitie en lease of koop nu je allereerste elektrische bedrijfswagen: de e-Crafter. Met de e-Crafter heb je altijd toegang tot de binnenstad en krijg je voorkeur van klanten voor wie duurzaamheid een prioriteit is. Profiteer nu bovenop de duurzaamheidspremie van Volkswagen Bedrijfswagens van de Subsidie Emissieloze Bedrijfsauto's (SEBA) 1

Duurzaamheidspremie: € 10.000
Subsidie Emissieloze Bedrijfsauto's: € 5.000 1
Totaalvoordeel: € 15.000

Opladen van A-Z geregeld. Op de zaak. Onderweg. Thuis bij werknemers.

Opladen op jouw bedrijf roept ongetwijfeld een aantal vragen op. Hoeveel laadpunten installeer ik nu en in de nabije toekomst? Hoe past het opladen van mijn elektrische bedrijfswagen in mijn dagelijkse werkzaamheden? Waar kan ik mijn bedrijfswagens opladen als ik onderweg ben? Welke laadpas heb ik daarvoor nodig? Kan ik energie verrekenen met mijn werknemers als zij mijn bedrijfswagen thuis opladen? Standaard bij je e-Crafter krijg je advies van een expert over opladen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuzes maakt.

e-Crafter Pick-up

Voor groenvoorzieners, gemeenten en afvalverwerkers is de Crafter Pick-up er ook in een elektrische variant, de e-Crafter Pick-up. Vanwege de sluiting van steeds meer binnensteden voor fossiele motorvoertuigen een must voor je wagenpark!

 1. Laadvermogen tot 820 kg⁠2
 2. Leverbaar als enkele cabine
 3. Open laadbak met aluminium zelfdragende vloerprofielen
 4. Diverse opties leverbaar zoals touwhaken, afneembare opzetborden, opstaptrede en vloerlade onder laadbakframe.
 5. Inwendige afmetingen: 3.255 mm lang x 2.040 mm breed


 

e-Crafter Kipper

e-Crafter Kipper

De Volkswagen Bedrijfswagens e-Crafter Kipper heeft een e-Crafter chasis als basis. De Kipper is ideaal voor vakmannen die werkzaam zijn in de bouw en groenvoorziening. Als jij dagelijks bezig bent met aan- en afvoer van materialen tijdens jouw werk, kies dan voor deze robuuste kiepwagen. 

 • Chassis frame voorzien van zelfsmerende kogeldraaipunten en hydraulische kiepcilinder
 • Elektrohydraulische pompunit ten behoeve van de kiepinstallatie
 • Kipper veilig te bedienen d.m.v. afstandsbediening met een grote reikwijdte door het krulsnoer
 • Laadvermogen tot 740 kg⁠3

e-Crafter Rolstoelbus

e-Crafter Rolstoelbus 

Volkswagen Bedrijfswagen introduceert emissievrij rolstoelvervoer in samenwerking met ombouwspecialist Tribus.  Door de elektrische aandrijving rijdt de bus fluisterstil en is de e-Crafter rolstoelbus welkom in elke milieuzone. Met een actieradius van 115 kilometer (WLTP) is de e-Crafter rolstoelbus uitermate geschikt voor gebruik in een stedelijke omgeving. De e-Crafter rolstoelbus kan snelladen(40kW): een lege accu is binnen een uur volledig te laden. 

 • Rolstoelplaatsen worden met een centrale hendel vergrendeld en ontgrendeld, dit is ideaal voor de bestuurder, bukken is namelijk niet meer nodig.
 • De e-Crafter rolstoelbus beschikt over twee rolstoelplekken die via de achterportieren goed toegankelijk zijn.  Als de rolstoelplekken niet in gebruik zijn, biedt de e-Crafter met volwaardige stoelen plaats aan acht passagiers.

e-Crafter Solar Koelwagen

e-Crafter Solar Koelwagen 

Door de voordelen van de volledig elektrische e-Crafter te combineren met de innovatieve Solar koelwagentechnologie, introduceert de overtreffende trap in duurzaamheid. Het dak van deze volledig elektrische e-Crafter Solar koelwagen is voorzien van hoog-rendement zonnepanelen, waarmee de transportkoeling de juiste koeling garandeert zonder dat daar een brandstofmotor aan te pas komt. 

 • Ingebouwde LED-verlichting
 • Eenvoudige reiniging door de ‘hand-lay-up’-methode
 • Lekkende lading vormt geen probleem door het inbegrepen afwateringssysteem
 • Nachtkoeling is mogelijk dankzij de 220V-aansluiting in de voorbumper
 • Biedt de mogelijkheid gebruik te maken van verschillende fiscale regelingen

e-Crafter

Contact
Kan ik u helpen?