Kleinformaat_AronWeidenaar_4171-e1658915364363

De Carver: elektrisch, wendbaar en belastingvrij

De Carver is een nieuw soort mobiliteit: elektrisch, duurzaam en compact. De unieke kanteltechniek zorgt gegarandeerd voor een glimlach op je gezicht, terwijl je geniet van het comfort van een auto. Dankzij het cabrio dak ben je beschermd tegen regen en kun je van de zon genieten. Bovendien is de Carver groen en duurzaam, aangezien het een 100% elektrisch voertuig is met een kleine CO2-voetafdruk.

Waarom kantelt de Carver?

Heb jij je weleens afgevraagd waarom de Carver kantelt door de bochten? Naast dat het natuurlijk een super rijervaring geeft, heeft het kantelen een belangrijke functie in het ontwerp van de Carver. Het is de innovatieve kantel technologie die ervoor zorgt dat je net zo wendbaar bent als op een scooter en net zo comfortabel als in een auto. Een mobiliteitsoplossing die alle voordelen van traditionele voertuigen samenbrengt: de Carver.

Dynamic Vehicle Control

In het hart van iedere Carver vind je de gepatenteerde Dynamic Vehicle Control (DVC™). De technologie zorgt ervoor dat de Carver automatisch kantelt en als het ware het menselijke evenwichtsorgaan overneemt. Door de kantelhoek van je cockpit automatisch te koppelen aan je rijgedrag, zorgt de DVC™ voor een optimale verdeling van de zwaartekracht onder alle omstandigheden. Sneller door de bocht betekent automatisch dat je verder kantelt. Al rijdende reguleert het systeem feilloos je balans in bochten, hellingen en hobbels. De DVC™ reageert automatisch op het rijgedrag van de bestuurder.

Het gevolg is veiligheid, een super wegligging, wendbaarheid en stabiliteit in de bochten. De Carver geeft het gevoel dat je zweeft over de weg en heeft een hoge fun-factor. 

Zelf ervaren?

Welke Carver wilt u ervaren?

Veelgestelde vragen

De Carver Base en R+ zijn geclassificeerd als brommobiel, hierdoor mag je in Nederland al met je scooterrijbewijs (AM) de Carver besturen. Een auto- of motorrijbewijs (A of B) is verder ook voldoende. Voor de Carver S+ heb je een motorrijbewijs (A) of autorijbewijs (B) van voor 18 januari 2013 nodig. Als je de Carver aanschaft als een invalidenvoertuig heb je geen rijbewijs nodig om de Carver te besturen.

De verkeersregels zijn afhankelijk van of je Carver als brommobiel (op kenteken), als driewielig motorrijtuig of als invalidenvoertuig (op verzekeringsplaatje) staat geregistreerd.

Plek op de weg voor brommobiel (Base en R+)

Ook al is de brommobiel juridisch gezien een bromfiets, toch hoort de brommobiel thuis op de rijbaan. Dit geldt dus ook op provinciale wegen. Maximumsnelheid op de rijbaan is voor een brommobiel 45km/u. Bestuurders van een brommobiel mogen geen gebruik maken van autowegen en autosnelwegen.

Voor meer informatie over waar je mag rijden met een brommobiel en tips voor kronkelroutes, raden wij je aan om de website van Kronkelroutes.nl te bekijken.

 

Plek op de weg voor driewielig motorrijtuig (S+)

Als driewielig motorrijtuig rijd je zowel binnen als buiten de bebouwde kom op de rijbaan waar auto’s rijden.

Plek op de weg voor Invalidenvoertuig (Limited)

Bestuurders van een invalidenvoertuig gebruiken:

  • het trottoir of voetpad (max. 6km/u),
  • het (brom)fietspad binnen de bebouwde kom (max. 30km/u),
  • het (brom)fietspad buiten de bebouwde kom (max. 40km/u) of
  • de rijbaan (max. 45km/u).

Bestuurders van een invalidenvoertuig zijn helemaal vrij in hun keuze van de plaats op de weg. Bestuurders van een invalidenvoertuig mogen geen gebruik maken van autowegen en autosnelwegen.

Opmerking: de wetgeving voor dit type voertuig verandert snel. Neem dus contact op met de gemeente als je niet zeker bent van de regels.

Dit is afhankelijk van hoe je het voertuig hebt geregistreerd.

Een brommobiel (Carver Base & R+) mag niet op de stoep parkeren. Er mag geparkeerd worden langs de weg daar waar toegestaan in parkeervakken. Voor betaald parkeren gelden dezelfde regels als voor personenauto’s. Voor een driewielig motorrijtuig (Carver S+) verschilt dit per gemeente. Bij de een mag je niet op de stoep parkeren, maar bij anderen wel. Raadpleeg dan ook altijd je gemeente voor de actuele wetgeving.

Met een invalidenvoertuig is het toegestaan om op de stoep (zolang je de doorgang niet belemmert) of de weg te parkeren. Wanneer een invalidenvoertuig op de stoep geparkeerd staat, hoeft geen parkeergeld betaald te worden. Als een invalidenvoertuig op de weg in een parkeervak staat, gelden dezelfde regels als voor personenauto’s. Er moet dus wel parkeergeld betaald worden. Maar ook bestuurders van een invalidenvoertuig kunnen (als ze daar recht op hebben) gebruik maken van een gehandicaptenparkeerkaart.

Opmerking: momenteel zijn veel gemeentes bezig met het herzien van de wetgeving omtrent het parkeren van voertuigen met een verzekeringsplaat. Neem contact op met de gemeente als je niet zeker weet wat de regels zijn.