SEAT Connectiviteit

SEAT connectiviteit

U hoeft uw SEAT geen moment meer uit het oog te verliezen. Met de mobiele diensten staat u altijd in verbinding met uw auto. Benieuwd hoe de My SEAT app en SEAT CONNECT werken? U vindt hieronder alle informatie over deze app en de bijbehorende SEAT-module. 

De My SEAT app

My SEAT App: speciaal voor SEAT's gebouwd tussen 2008 en 2020. Dankzij de My SEAT App en de bijbehorende DataPlug kunt u uw SEAT nog slimmer maken en kunt u deze verbinden met uw smartphone. Zo kunt u gebruik maken van allerlei slimme functies zoals brandstofverbruik statistieken en tankinhoud, zien waar u uw SEAT heeft geparkeerd of eenvoudig de interactieve handleiding van uw auto bekijken. Het is simpel en snel. De app kunt u hieronder downloaden via de App Store of Google Play Store.

Web Ready JPG-IBIZA PA 232

Dit kunt u met de My SEAT App

 • check

  Homescreen

  Alle handige informatie gelijk zichtbaar, van uw actieradius tot het gemiddelde verbruik.

 • check

  Ritten

  Bekijk de statistieken van uw gemaakte ritten, zoals info over afstand, tijd en kosten

 • check

  Parkeerlocatie

  Vind uw SEAT gemakkelijk terug na een dagje shoppen, dankzij de parkeerlocatie.

 • check

  Autostatus

  Krijg slimme meldingen, mocht er zich een storing voordoen en krijg eenvoudig hulp.

 • check

  Handleiding

  Iets opzoeken in de interactieve handleiding is met deze app wel heel makkelijk.

 • check

  Onderhoud

  Bekijk het onderhoudsschema van uw SEAT en weet waar u aan toe bent.

 • check

  Afspraak maken

  Maak eenvoudig en snel een werkplaatsafspraak.

 • check

  Aanbiedingen

  Krijg mooie aanbiedingen van bijvoorbeeld accessoires of een service.

Zo gebruikt u de My SEAT App

Stap 1

Download de My SEAT App. Open vervolgens de app op uw telefoon en doorloop de stappen, waaronder het aanmaken van een SEAT ID en het aangeven van uw privacy voorkeuren. Als u al een SEAT ID heeft, kunt u daarmee ook inloggen op My SEAT App.

Stap 2

Plug de My SEAT App DataPlug in de OBD2-poort van de auto. Deze bluetooth dongel is via Century Autogroep te verkrijgen; vraag naar de mogelijkheden en hulp bij het installeren. De OBD2-poort vindt u in de voetenruimte van de bestuurder. Let op: plaats de dongel met het contact uit.

Stap 3

In de My SEAT App selecteert u dat u de DataPlug wilt gebruiken/activeren. Doe dit met een draaiende motor (let op dat deze in neutraal of p-stand staat). U activeert de DataPlug door de pincode in te voeren die op het doosje en op de dongel zelf vermeld staat.

SEAT CONNECT

Tegenwoordig bent u altijd verbonden. Met uw vrienden, familie en hobby's. Uw hele wereld. En nu ook met uw SEAT. Met de diensten van SEAT CONNECT staat u in verbinding met uw SEAT en de wereld er omheen. SEAT CONNECT is geschikt voor modellen vanaf september 2020. 


Veiligheid & Service
Altijd en overal connected zijn betekent altijd en overal veilig zijn. Waar u ook bent. Want SEAT CONNECT helpt u in noodsituaties en zorgt ervoor dat u veilig van A naar B komt.

Toegang op afstand
Wat er ook moet gebeuren en wat u ook wilt checken, u kunt het op afstand doen via uw smartphone. Want met de SEAT CONNECT app kunt u uw auto bedienen en meldingen ontvangen.

Online infotainment
De online diensten van SEAT CONNECT helpen u altijd zo gemakkelijk en snel mogelijk op uw bestemming aan te komen. Want met SEAT CONNECT kunt u files omzeilen, parkeerplaatsen en tankstations vinden, en alles met uw stem bedienen. Online Infotainment is niet beschikbaar op de Mii electric.

Web Ready JPG-ARONA PA 236

Dit kunt u met SEAT CONNECT

 • check

  Pechhulp

  Staat u met pech en heeft u hulp nodig? Via de app, het infotainmentsysteem of de pechhulp-knop in de dakconsole in uw SEAT kunt u online pechhulp regelen. Er worden dan automatisch belangrijke gegevens van de auto gedeeld met de SEAT hulpdiensten. Een medewerker helpt u vervolgens de oorzaak van het probleem te vinden en indien nodig wordt er een servicevoertuig gestuurd.

 • check

  Servicemelding

  Uw SEAT houdt zichzelf en de vitale functies van de auto goed in de gaten. Wanneer de auto detecteert dat het tijd is voor onderhoud, of wanneer er iets mis is met de auto, zal dit kenbaar gemaakt worden. Daarnaast gaat er ook een melding naar uw geselecteerde SEAT-dealer. Hierdoor weten zij precies wat er gedaan moet worden.

 • check

  Klimatisering op afstand

  Is het koud of juist heel warm buiten en vertrekt u binnenkort met uw SEAT? Stel alvast de temperatuur van het interieur in, zodat u weg kan rijden met de juiste temperatuur.

 • check

  Wagenstatus

  Via de app kunt u heel gemakkelijk controleren of alles in orde is met uw SEAT. U kunt bijvoorbeeld de resterende actieradius zien, checken of u moet tanken of laden, of de actuele kilometerstand bekijken.

 • check

  Kaartupdates

  De updates voor uw navigatiesysteem gebeuren gewoon online. U krijgt een melding van een update, die u direct of later kunt uitvoeren. Wel zo makkelijk.

 • check

  Parkeren

  Rondrijden terwijl u op zoek bent naar een parkeerplaats is verleden tijd. Het navigatiesysteem geeft u een overzicht van de nabijgelegen parkeerplaatsen, inclusief de openingstijden, tarieven én het aantal vrije parkeerplekken.

SEAT CONNECT registreren en activeren

Stap 1

Maak een SEAT ID aan via de MySEAT portal.

Stap 2

Download de SEAT CONNECT app voor je smartphone.

Stap 3

Koppel uw SEAT via de SEAT CONNECT app, de MySEAT portal of het infotainmentsysteem van uw SEAT.

Full Link voor uw SEAT

Als u gebruik wilt maken van de My SEAT app dan is het van belang dat uw SEAT beschikt over de My SEAT-module, ook wel 'Full Link' genoemd. Full Link brengt een naadloze verbinding tot stand tussen uw auto en uw smartphone via MirrorLink™-, Apple CarPlay- en Android Auto-interfaces. Muziek selecteren en beluisteren op uw smartphone kan voortaan via het scherm in uw SEAT. U kunt het Full Link-systeem door Century Autogroep laten activeren.