IMG_8002

Gemeente Tynaarlo en Century Autogroep presenteren elektrische deelauto in Eelde

Komende vrijdag wordt in Eelde de eerste elektrische deelauto van de gemeente Tynaarlo gepresenteerd. De gemeente zet samen met Century hiermee een stap voorwaarts in het verbeteren van duurzame mobiliteit en bereikbaarheid van dorpen in het landelijk gebied.

Wethouder duurzaamheid Jelbrich Peters is blij met de deelauto: "Als gemeente vinden we de leefbaarheid in onze dorpen van groot belang. Een goede bereikbaarheid is hier een essentieel onderdeel van. Niet alle dorpen in onze gemeente zijn te bereiken met het openbaar vervoer en niet iedereen is in het bezit van een auto. De deelauto biedt hiervoor een duurzame, praktische en betaalbare oplossing.”

Regio Groningen-Assen en provincie Drenthe startten dit project in 2021. Century Autogroep heeft de aanbesteding gewonnen. Als mobiliteitsbedrijf zetten zij steeds meer in op flexibele vormen van (duurzame) mobiliteit. Deelmobiliteit is hier een belangrijk onderdeel van. Afgelopen september is de eerste auto gepresenteerd in Gieten. In totaal komen er op 13 locaties in Groningen en Drenthe deelauto’s te staan. Reserveren, openen en afsluiten gaat via de app Century Deelmobiliteit. Ook betalen gaat via deze app. De deelauto kan overal mee naartoe genomen worden, maar moet uiteindelijk weer geparkeerd worden op de plaats waar hij vandaan komt. Voor uitleg en de tarieven van het gebruiken van de deelauto, kijk op century.nl/deelmobiliteit.