Een kijkje in de werkdag van Petra van Dijken - de Vries

Over Petra van Dijken - de Vries

Petra werkt al 3 jaar bij Century Autogroep in Groningen. Ze werkte eerst bij een werving en selectie bureau hier in Groningen. Op een gegeven moment merkte Petra dat alles op de automatische piloot ging en besloot op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Petra wist al snel wat ze wilde: “Ik wilde graag op een P&O afdeling werken en toen ik de vacature van Century Autogroep zag wist ik het meteen, daar wil ik werken!”.

Ze had al eerder op een P&O afdeling gewerkt bij een organisatie in de installatietechniek tijdens haar stage, maar haar hart ligt toch bij de auto’s. Zo af en toe in haar vrije tijd verricht ze ook kleine werkzaamheden aan haar eigen auto’s onder toeziend oog van de Werkplaatschef. Petra heeft voor Century Autogroep gekozen omdat het een open en ongedwongen cultuur heeft, korte lijntjes en het een nuchter Gronings bedrijf is en dat is wat ze fijn vindt! Ook heeft Petra nog mooie doelen die zij nog graag zou willen bereiken. Naast nog wat zwangerschapskilo’s weg krijgen, zou ze graag ter zijner tijd nog verder door willen groeien in de richting van HR-advies. Maar wat doet Petra buiten Century Autogroep? Ze houdt ervan om heerlijk met haar man en zoontje te gaan wandelen en dan ook te genieten van de kleine dingen in het leven

Meestal begin ik de dag met …
Het begin van mijn dag, Ik heb een hele speciale wekker, mijn zoontje Mace. Meestal rond een uur of half 6 wordt hij wakker, zeg ik goedemorgen tegen hem en krijg ik een big smile terug. Hiermee start ik elke dag met een lach. Na het ontbijt en alle andere zaken ga ik richting het werk en zorg ik er altijd voor dat ik op tijd op kantoor ben. Waarom? Omdat ik dan nog even rustig kan opstarten. 

Een van mijn favoriete momenten van de dag is …
Ik ben altijd blij om mijn man en zoontje na een dag werken te zien. Qua werk is mijn favoriete moment als ik iemand goed heb kunnen helpen en dat wij met P&O blijven bouwen om Century Autogroep elke dag nog groter en beter te maken.

Belangrijkste dagelijkse werkzaamheden
Mijn werkzaamheden beschrijven vind ik niet makkelijk omdat het veel verschillende dingen zijn en het elke dag weer anders is. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van vacatures via Mijn Century en de binnengekomen reacties behandelen. Vanuit de implementatie van AFAS in 2020 heb ik veel kennis opgedaan van ons systeem en draag ik bij aan de inrichting en up-to-date houden van Mijn Century. Ik ben verantwoordelijk voor de opleidingen binnen Century bij de Pon Academy en het doorvoeren van alle mutaties zoals in- en uitdienst, rooster-, functie-, standplaats en salariswijzigingen en het opstellen van de bijbehorende brieven en contracten. Daarnaast behandel ik eerstelijnsvragen van onze medewerkers.

Waar blink jij in uit?
Ik denk dat ik uitblink in mijn dienstverlening, oprechte interesse en enthousiasme. Hierdoor ben ik toegankelijk en hoop ik dat mijn collega’s geen drempel zien om mij te benaderen, zodat wij vanuit P&O iedereen zo maximaal mogelijk kunnen ondersteunen.