volkswagentouareg-ongeeumlvenaardintrekvermogen2

De nieuwe Touareg: ongeëvenaard in trekvermogen

De Volkswagen Touareg maakte in 2002 zijn debuut als Volkswagen’s eerste SUV. Zijn populariteit als allrounder wordt treffend weergegeven in de verkoopcijfers: wereldwijd zijn er al meer dan 1,3 miljoen exemplaren van het model verkocht. Dat is uiteraard te danken aan de rijke standaarduitrusting en premium bouwkwaliteit, maar zeker ook aan de reputatie van de Touareg als superieure trekauto. De nieuwe Touareg, die sinds dit jaar in Nederland leverbaar is, voegt een nieuw hoofdstuk toe aan dat succesverhaal, met een trekvermogen van liefst 3.500 kg en tal van geavanceerde technologieën om dat vermogen ook optimaal te kunnen benutten.

De kwaliteiten van de nieuwe Touareg als allround trekauto zijn opnieuw onovertroffen, dankzij de aanwezige luxe voor lange reizen, de uitstekende grip onder alle omstandigheden en een moeiteloze omgang met zware aanhangers en trailers. In Nederland wordt de nieuwe Touareg uitsluitend geleverd als eHybrid, met een geavanceerde plug-in hybride aandrijflijn, inclusief een automatische achttraps transmissie en 4MOTION vierwielaandrijving. Daarmee, en dankzij het toegestane maximum aanhangergewicht tot zelfs 3.500 kg, voelt de Touareg zich thuis op elk terrein, ook met een forse trailer of caravan aan de haak.

Een kwestie van koppel 

Dat enorme trekvermogen is voor Nederlandse kopers in twee uitvoeringen beschikbaar: als Touareg Elegance eHybrid en als Touareg R eHybrid. In de Elegance eHybrid werken een direct ingespoten zescilinder turbobenzinemotor en een elektromotor harmonieus samen, met een systeemvermogen van 280 kW/381 pk en liefst 600 Nm koppel als resultaat. De door Volkswagen R ontwikkelde Touareg R eHybrid doet daar met 340 kW/462 pk aan vermogen en een maximumkoppel van 700 Nm nog een schepje bovenop. Beide modellen zijn altijd uitgerust met een lithium-ion accu met een capaciteit van 17,9 kWh, waardoor naar wens kortere ritten tot maximaal 50 km** volledig elektrisch kunnen worden afgelegd. Dankzij de eHybrid-technologie heeft de Touareg vanuit stilstand bij het wegrijden altijd instant trekkracht dankzij de boost van de elektromotor.

Beide uitvoeringen beschikken standaard over een automatische 8-traps Tiptronic-transmissie, om dat enorme koppel bij het trekken van een aanhanger vloeiend los te laten komen. De eveneens standaard luchtvering en 4Motion zorgen er bovendien voor dat de Touareg ook bij het trekken van zware lasten altijd stabiel op de weg blijft liggen, en op onverhard dankzij de vierwielaandrijving altijd maximale grip heeft en behoudt. De luchtvering zorgt daarbij voor optimaal comfort en regelt ook het niveau van de carrosserie. Manoeuvreren met een aanhanger is daarbij een peulenschil met behulp van het eveneens standaard inbegrepen Trailer Assist.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie Volkswagen.nl.