Audi Visuals (1)

De Century Overstapservice

 

Wanneer kunt u uw autoverzekering opzeggen?
U kunt uw verzekering niet alleen opzeggen op het moment dat u uw auto verkoopt, maar ook op ieder ander moment van het jaar. Op uw polis vindt u de datum vanaf wanneer u kunt opzeggen. Dat kan één keer per jaar zijn, maar ook elke maand. Houd wel rekening met een opzegtermijn en de opbouw van uw schadevrije jaren.

Opzeggen bij verkoop auto
Als u uw auto verkocht heeft, kunt u de verzekering vanaf dat moment beëindigen. De meeste verzekeraars willen dan een bewijs hebben dat de auto niet meer op uw naam staat, dat heet een vrijwaringsbewijs. Bij opzegging is het dan veelal noodzakelijk een kopie van het bewijs mee te sturen bij de opzeggingsbrief.

Opzeggen omdat u weg wilt
Als u gewoon graag weg wilt bij uw huidige verzekeraar, bijvoorbeeld omdat u wilt overstappen, zit u niet altijd vast aan een jaarcontract. Loopt uw verzekering nog geen jaar? Dan moet u wellicht het eerste jaar volmaken en rekening houden met de opzegtermijn van de verzekeraar. Die is meestal 2 maanden. In dat geval moet u dus 2 maanden voordat uw het eerste jaar vol hebt gemaakt al opzeggen. Loopt uw verzekering 1 jaar of langer? Dan mag u iedere dag uw autoverzekering opzeggen. U heeft dan een opzegtermijn van 1 maand. Dus als u vandaag opzegt, loopt de verzekering over 1 maand af.

Opzeggen om andere reden
Er zijn ook nog andere redenen om uw verzekering te beëindigen. Bijvoorbeeld na diefstal of sloop van uw auto. Of wanneer uw verzekeraar de premie heeft verhoogd of de voorwaarden in uw nadeel heeft gewijzigd. In als deze gevallen kunt u op korte termijn de verzekering opzeggen.

Let op het risico van onverzekerd autorijden
Wacht met opzeggen van een bestaande autoverzekering totdat u een bevestiging heeft ontvangen van uw nieuwe verzekering. Zo voorkomt u het risico van onverzekerd rondrijden.

Onze autofinancieringen en -verzekeringen specialist, Eerde Jan Bijlsma, kijkt graag samen met u naar wat er mogelijk is.

Neem voor vragen contact op met onze specialist