O&S (1)

Onderhoud & schade


Zorg ervoor dat uw leaseauto regelmatig en tijdig volgens fabrieksvoorschrift onderhouden wordt bij de merkdealer. Zo voorkomt u problemen en blijft uw auto in topconditie. Een essentieel onderdeel hiervan zijn de banden. U vindt hieronder alle informatie omtrent het onderhouden van uw auto. Rijdt u een Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda of Volkswagen bedrijfswagen? Maak dan eenvoudig en snel online een afspraak via de onderstaande knop.

Heeft u schade aan uw leaseauto of is uw leaseauto gestolen? Dat is uiteraard erg vervelend. Op deze pagina leest u wat u moet doen.

Onderhoud & reparatie

Reparatie en onderhoud
Optimaal rijcomfort: daar bent u elke dag van verzekerd indien uw leaseauto altijd de benodigde professionele aandacht krijgt. Afhankelijk van de leasevorm zorgen wij ervoor dat u altijd zorgeloos rijdt. Alle reparaties en onderhoudswerkzaamheden aan uw auto dienen in ieder geval uitgevoerd te worden volgens het meegeleverde instructie- en onderhoudsboekje van de leverancier.

Autobanden
De juiste autobanden dragen bij aan uw veiligheid, rijcomfort én besparing op brandstof. Hoe zit het met zomer- en winterbanden en wanneer zijn winterbanden verplicht in het buitenland? Lees er meer over via onderstaande link.

Facturatie & declaratie
Meld aan de autodealer dat u een leaseauto rijdt via Century Lease / Volkswagen Pon Financial Services. De factuur voor uitgevoerde werkzaamheden wordt dan naar ons opgestuurd. U heeft er geen omkijken naar. Wel zo gemakkelijk.

Heeft u toch zelf kosten moeten maken voor reparaties of onderhoud? Declareer deze dan eenvoudig via het formulier Onderhoudsdeclaratie.

Vervangend vervoer bij schade, reparatie of pech
Voor uw bedrijf is vervoer noodzakelijk. Dus wanneer een leaseauto vanwege schadeherstel, reparatie of een calamiteit niet gebruikt kan worden, heeft u een vervangende auto nodig. Wij bieden u altijd een passende en snelle oplossing voor vervangend vervoer. Via het autoverhuurbedrijf krijgt u vervangende auto. Dat verzorgen we netjes voor u. 

Kosten vervangend vervoer
De kosten van vervangend vervoer zijn afhankelijk van de voorwaarden in uw leasecontract. Mochten de kosten niet bij het contract inbegrepen zijn, dan brengen wij deze achteraf in rekening.

Onderhoudsafspraak maken

Maak voor reparaties en onderhoud (zowel periodiek als ongepland) aan uw leaseauto altijd een afspraak bij een officieel erkende autodealer van het merk van uw auto. Rijdt u een Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda of Volkswagen bedrijfswagen? Maak dan eenvoudig en snel online een afspraak via de onderstaande knop.

Schade & diefstal

Schade aan uw leaseauto
Heeft u schade aan uw leaseauto en zijn er geen anderen bij betrokken? Meld uw schade dan in het online schadeformulier. Is er een tegenpartij bij betrokken? Vul dan ter plekke, met de tegenpartij, een Europees schadeformulier in en upload deze in het online schadeformulier. Het online schadeformulier vindt u via de onderstaande blauwe knop.

Ruitschade
Heeft u ruitschade? Bel dan de Berijdersdesk voor een afspraak. Let op! Voor ruitschade kunt u alleen bij geselecteerde partners terecht. Ruitschades die elders worden verholpen, komen niet in aanmerking voor reparatie en vergoeding. Om teleurstellingen te voorkomen raden wij u dan ook aan geen afspraken te maken voordat u contact heeft gehad met de Berijdersdesk. 

Schade in het buitenland
Leg bij schade in het buitenland allereerst de schade zo goed mogelijk vast op foto's. Vraag ook de gegevens van de groene kaart van de tegenpartij op. Vul ter plekke, met de tegenpartij, een Europees schadeformulier in en upload deze in het online schadeformulier. Daarnaast is het verstandig aangifte te doen bij de (plaatselijke) politie. Let op: alle gegevens van de tegenpartij moeten door de tegenpartij zelf zijn ingevuld - inclusief een handtekening! Upload het aangifteformulier ook in het online schadeformulier. Het online schadeformulier vindt u via de onderstaande knop.

Diefstal, vermissing of inbraak
In geval van diefstal of vermissing doet u eerst aangifte bij de plaatselijke politie. Vervolgens neemt u contact op met de Berijdersdesk voor de verdere afhandeling. Klik op de onderstaande link voor meer informatie.

Contactgegevens Berijdersdesk

 

 Schade, diefstal, vermissing of inbraak
Telefoonnummer033 454 9555
Mailadresberijdersdesk@vwpfs.nl
Websitewww.vwpfs.nl