Interieur
De Carver Cargo staat voor je klaar met maar liefst 500 liter laadruimte. Toch nog een extra tas? Achter de bestuurdersstoel kun je nog 75 liter aan extra spullen kwijt.
De Carver Cargo is het perfecte voertuig voor ieder bedrijf. Dankzij de kanteltechnologie van Carver blijven de goederen rechtop en schudt de hele inhoud niet door elkaar. Dit stelt bedrijven in staat om hun bezorgers en producten veilig en comfortabel te transporteren. Het is veiliger dan een scooter of bakfiets en meer kosteneffectief. Bescherm je lading en verkoopwaren, vervoer op een veilige en leuke manier.
Smal en Compact
Rijd overal met gemak tussendoor dankzij het compacte design
Comfortabel als een auto
Overdekt tijdens de regen en genietend van de zon dankzij het cabrio dak
Groen en duurzaam
Als 100% elektrisch voertuig heeft de Carver een kleine CO2 footprint
De Carver Cargo staat voor je klaar met maar liefst 500 liter laadruimte. Toch nog een extra tas? Achter de bestuurdersstoel kun je nog 75 liter aan extra spullen kwijt.
Hoe meer tijd we kunnen besparen, hoe meer klanten we kunnen bedienen. Daarom heeft de Cargo 500 liter laadruimte. Dit is ideaal voor ‘last mile delivery’. Dankzij de ruime afmetingen kan de Cargo voor de meeste bedrijven worden ingezet. Of er medicijnen, installatiemateriaal of zelfs autobanden in moeten, het past allemaal. Zo neem je tijdens de laatste kilometers meer mee in de laadruimte dan een scooter of e-bike, waardoor bezorgers minder vaak heen en weer moeten rijden. Dit scheelt heel veel tijd. Daarnaast is een Cargo ook beter bestemd tegen weer en wind en wordt de inhoud (en natuurlijk de bezorger) niet natgeregend.
Vaak zorgen bestelauto’s, scooters en bakfietsen ervoor dat de inhoud door elkaar wordt geschud of verplaatst. Bij een Carver gebeurt dat niet! Dankzij het gepatenteerde Dynamic Vehicle Control blijft de lading intact. Wanneer de Carver door een bocht rijdt, kantelt het voertuig mee. Zo blijft het zwaartepunt nagenoeg hetzelfde en ervaren jij en je goederen amper g-krachten. Hierdoor merk je dus minder zo’n ‘achtbaan gevoel’ en rijd je dus een stuk prettiger. Wil je zien hoe een Cargo in het echt werkt? Bekijk dan deze video.
Geen benzine- of dieselkosten meer en ook de wegenbelasting vervalt. Dat is elektrisch rijden. Met de 230V stekker kun je bij elk stopcontact je Carver Cargo opladen. Laad je liever op bij een laadpaal? Dan kun je onze adapterkabel aanschaffen om ook bij iedere laadpaal te kunnen opladen.
Brommobiel, rijbewijs AM (scooter)
Brommobiel, rijbewijs AM (scooter)
De Carver Base en R+ zijn geclassificeerd als brommobiel, hierdoor mag je in Nederland al met je scooterrijbewijs (AM) de Carver besturen. Een auto- of motorrijbewijs (A of B) is verder ook voldoende. Voor de Carver S+ heb je een motorrijbewijs (A) of autorijbewijs (B) van voor 18 januari 2013 nodig. Als je de Carver aanschaft als een invalidenvoertuig heb je geen rijbewijs nodig om de Carver te besturen.
De verkeersregels zijn afhankelijk van of je Carver als brommobiel (op kenteken), als driewielig motorrijtuig of als invalidenvoertuig (op verzekeringsplaatje) staat geregistreerd.
Plek op de weg voor brommobiel (Base en R+)
Ook al is de brommobiel juridisch gezien een bromfiets, toch hoort de brommobiel thuis op de rijbaan. Dit geldt dus ook op provinciale wegen. Maximumsnelheid op de rijbaan is voor een brommobiel 45km/u. Bestuurders van een brommobiel mogen geen gebruik maken van autowegen en autosnelwegen.
Voor meer informatie over waar je mag rijden met een brommobiel en tips voor kronkelroutes, raden wij je aan om de website van Kronkelroutes.nl te bekijken.
Plek op de weg voor driewielig motorrijtuig (S+)
Als driewielig motorrijtuig rijd je zowel binnen als buiten de bebouwde kom op de rijbaan waar auto’s rijden.
Plek op de weg voor Invalidenvoertuig (Limited)
Bestuurders van een invalidenvoertuig gebruiken:
Bestuurders van een invalidenvoertuig zijn helemaal vrij in hun keuze van de plaats op de weg. Bestuurders van een invalidenvoertuig mogen geen gebruik maken van autowegen en autosnelwegen.
Opmerking: de wetgeving voor dit type voertuig verandert snel. Neem dus contact op met de gemeente als je niet zeker bent van de regels.
Dit is afhankelijk van hoe je het voertuig hebt geregistreerd.
Een brommobiel (Carver Base & R+) mag niet op de stoep parkeren. Er mag geparkeerd worden langs de weg daar waar toegestaan in parkeervakken. Voor betaald parkeren gelden dezelfde regels als voor personenauto’s. Voor een driewielig motorrijtuig (Carver S+) verschilt dit per gemeente. Bij de een mag je niet op de stoep parkeren, maar bij anderen wel. Raadpleeg dan ook altijd je gemeente voor de actuele wetgeving.
Met een invalidenvoertuig is het toegestaan om op de stoep (zolang je de doorgang niet belemmert) of de weg te parkeren. Wanneer een invalidenvoertuig op de stoep geparkeerd staat, hoeft geen parkeergeld betaald te worden. Als een invalidenvoertuig op de weg in een parkeervak staat, gelden dezelfde regels als voor personenauto’s. Er moet dus wel parkeergeld betaald worden. Maar ook bestuurders van een invalidenvoertuig kunnen (als ze daar recht op hebben) gebruik maken van een gehandicaptenparkeerkaart.
Opmerking: momenteel zijn veel gemeentes bezig met het herzien van de wetgeving omtrent het parkeren van voertuigen met een verzekeringsplaat. Neem contact op met de gemeente als je niet zeker weet wat de regels zijn.