APK voor € 25 of GRATIS

Sommige dingen in het leven moeten gewoon. Een van die dingen is de APK. De algemene periodieke keuring is nu eenmaal wettelijk verplicht. Niet zonder reden. Het zorgt voor de verhoging van de verkeersveiligheid en de bescherming van het milieu.

Wat gebeurt er met uw auto tijdens een APK?

Tijdens een APK worden alle zaken nagekeken die ervoor zorgen dat u zo veilig en zo milieuvriendelijk mogelijk rondrijdt. Het gaat dus om wielen, banden, stuurinrichting, remmen, carrosserie, wielophanging, verlichting, uitlaat, uitlaatgassen, vergrendeling, voorruit, autogordels, spiegels en claxon. 

Wanneer moet ik mijn auto laten keuren?

​VoertuigsoortDatum eerste​ toelatingBrandstofsoort​Wanneer keuren? ​
Personenauto’s en lichte bedrijfsauto’s (tot en met 3.500 kg)​ ​ ​ ​ ​ ​Na 1 januari 2005​ Benzine en/of elektromotor of anders​ Eerste APK na 4 jaar, daarna twee keer na 2 jaar, daarna elk jaar​
Na 1 januari 2005​ Diesel, gas of anders (evt.in combinatie met elektrisch)​ ​Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar​
Vóór 1 januari 2005, voertuig niet ouder dan 30 jaar  Alle soorten ​ ​Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar
Voertuig 30 jaar of ouder  Alle soorten ​ ​Eens per 2 jaar
Vóór 1 januari 1960 Alle soorten ​ ​Geen APK-plicht
​Zware voertuigen (boven de 3.500 kg)  ​ Na 1 januari 1960​ Alle soorten ​ Elk jaar APK​
Vóór 1 januari 1960  Alle soorten ​ Geen APK-plicht ​
Bijzondere voertuigen (taxi, ambulance, bus, vervoer gevaarlijke stoffen)  Alle toelatingsdata Alle soorten ​ Elk jaar APK ​

Wanneer betaal ik € 25 en wanneer is de APK gratis

Laat de APK samenlopen met een grote onderhoudsbeurt van de auto. Het scheelt u tijd én geld. Bij een grote beurt, longlife beurt of jaarbeurt is de APK namelijk gratis, u betaalt alleen de afmeldkosten van € 3,85. Daarnaast heeft u ook nog eens recht op gratis pechhulp in bijna heel Europa! In alle andere gevallen betaalt u bij ons slechts € 25 voor de APK-keuring. De prijs van € 25 is inclusief het afmelden van de auto, 4-gas meting/roetmeting, en BTW en geldt voor zowel benzine- als dieselmotoren.

Plan uw APK bij Century


Altijd 10x werkplaatsvoordeel bij Century. Profiteer ook!

Bij onderhoud aan uw auto bij een Century vestiging profiteert u altijd van onze tien werkplaatsvoordelen. Niet alleen goed voor uw auto, maar ook voor uw portemonnee. Bekijk hier onze voordelen.