De Audi Q4 e-tron

Een jaar na de onthulling van de (gecamoufleerde) e-tron, het eerste volledig elektrisch aangedreven model van Audi, presenteert het merk op de autosalon van Genève een realistisch voorproefje van een nieuw, eveneens elektrisch aangedreven model: de Audi Q4 e-tron concept.

  • Compactie SUV van Audi met 'electric' quattro vierwielaandrijving
  • Slimme technologieën voor een WLTP-actieradius van ruim 450 km
  • Productiemodel komt in de loop van 2021 op de markt

Wilt u op de hoogte gehouden worden over de ontwikkelingen omtrent de Audi Q4 e-tron? Vul dan het formulier onderaan deze pagina in. Wil u meer weten over de Audi Q4 e-tron? Lees dan gerust verder.

Vooruitblik op 2021

De Q4 e-tron concept blikt vooruit op het productiemodel dat in de loop van 2021 wordt verwacht. De concept car is een compacte vierdeurs SUV met een lengte van 4,59 m, een breedte van 1,90 m en een hoogte van 1.61 m. Hij beschikt over twee elektromotoren met een gezamenlijk vermogen van 225 kW/306 pk. Mede dankzij quattro vierwielaandrijving duurt de acceleratie van 0-100 km/u slechts 6,3 seconden. De elektromotoren worden gevoed door een grote batterij met een capaciteit van 82 kWh. Daarmee is een actieradius van ruim 450 km volgens de WLTP-norm mogelijk.

Herkenbaar e-tron

Doordat hij designelementen met de e-tron deelt, laat de Q4 e-tron concept direct zien een elektrisch aangedreven Audi te zijn. Punten van overeenkomst zijn onder meer de gesloten grille, de uitgesproken ‘quattro’-wielkasten en het duidelijk geaccentueerde plaatwerk rond de dorpels, dat duidt op de aanwezigheid van een batterij. De Audi Q4 e-tron concept heeft dankzij de licht aflopende daklijn een zeer dynamisch silhouet en 22-inch wielen versterken de sportiviteit van het ontwerp nog eens extra. De achterlichtunits zijn door middel van een lichtband met elkaar verbonden. Zeer innovatief is de ‘Solar Sky’-lak van het studiemodel: het reflecteert bepaalde golflengtes van zonlicht op effectieve wijze en draagt zo bij aan het verminderen van de opwarming van het interieur. Dit is comfortabel voor de inzittenden en draagt uiteindelijk bij aan minder energieverbruik van de airconditioning.

Sportief

De Audi Q4 e-tron concept valt op door zijn sportieve weggedrag. De sleutelfactor daarbij is de lage en centrale plaatsing - onder het passagierscompartiment tussen voor- en achteras - van het batterijpakket, dat 510 kg weegt. Ook de 50/50-gewichtsverdeling draagt bij aan het voor Audi kenmerkende rijplezier.

Houd mij op de hoogte!

Vragen over de Audi Q4 e-tron? Neem gerust contact met ons op!