Schermafbeelding 2022-09-05 om 12.19.23.png

APK keuring

Gratis in combinatie met een onderhoudsbeurt

APK-keuring

Bespaar tijd en geld in combinatie met onderhoud

De APK is in Nederland verplicht. Als je dan toch naar de garage moet, kun je het maar beter slim combineren met een onderhoudsbeurt. Hiermee bespaar je tijd én geld. Want voor je APK betaal je bij de Volkswagen Bedrijfswagens dealer nu in plaats van € 33 ⁠1 alleen nog de wettelijke afmeldkosten van € 4,55. Nog een voordeel: onze merkmonteurs kennen je bus door en door. Zo weet je zeker dat alles snel en vakkundig wordt uitgevoerd.

Gratis APK bij onderhoud. Voor mekaar. Met de Altijd Door Service.

Wat wordt er gekeurd bij de APK keuring?

De APK-keurmeester loopt alle zaken na die ervoor zorgen dat jouw voertuig zo veilig en milieuvriendelijk mogelijk kan rijden. Een APK bestaat uit een keuring van:

 • Remmen
 • Werking van de gordels
 • Schokdempers
 • Banden
 • Verlichting 
 • Stuurinrichting
 • Wielophanging
 • Uitstoot van uitlaatgassen

Tip

Je kunt jouw Volkswagen bedrijfswagen tot twee maanden voor de eerstvolgende apk-vervaldatum laten keuren. De oorspronkelijke vervaldatum wordt dan, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie, met een of twee jaar verlengd.

Wat voor onderhoud heeft je bus nodig?

Vul je kenteken en de kilometerstand van je bus in om een zo goed mogelijk onderhoudsadvies met indicatie van de bijbehorende onderhoudsprijzen te zien.

Service rondom APK

1. Plan een afspraak bij de dichtsbijzijnde dealer

Je maakt online, telefonisch of aan de balie een afspraak. Je kunt bijna altijd binnen een week terecht.

2. Breng de auto voor apk of laat hem door ons ophalen

Je kunt gebruikmaken van de haal- & brengservice van Volkswagen Bedrijfswagens. Zo brengen wij je bijvoorbeeld graag naar jouw bestemming in de buurt, nadat je jouw auto bij ons heeft afgeleverd voor onderhoud of reparatie. Of we halen jouw auto bij je op en leveren deze weer bij je af. Je kunt jouw voorkeur opgeven als je een afspraak maakt. Uiteraard is ook vervangend vervoer mogelijk.

3. De APK keuring wordt uitgevoerd

Mocht de bedrijfswagen niet geheel door de keuring komen, dan nemen wij contact met je op om het herstel en eventuele gebreken te bespreken. Na de keuring wordt je bedrijfswagen door de dealer afgemeld in de officiële systemen van de RDW en ontvang je een nieuw keuringsrapport.

4. Je haalt jouw bedrijfswagen op of wij brengen hem langs op het afgesproken tijdstip

Zónder verrassingen achteraf. je betaalt de overeengekomen prijs (bij onderhoud gratis) en neemt de auto mét het keuringsrapport weer mee.

Plan nu je afspraak online in.

Maak online een werkplaatsafspraak binnen 1 minuut.
Kies het gewenste moment voor jou en je onderneming!

Veelgestelde vragen over APK

Geen probleem. Doordat wij de gegevens online controleren, is het tonen van een fysiek kentekenbewijs (pasje of papier) niet nodig bij de apk.

Bij iedere apk horen de afmeldkosten van € 4,55 bij het RDW (vergelijkbaar met leges). Bij apk in combinatie met onderhoud betaal je deze afmeldkosten apart, bij een losse apk van € 30,- excl. btw zijn deze kosten reeds opgenomen in de prijs. In dat geval is all-in € 30,- ook echt € 30,-. Verdere kosten zijn er niet, behalve als er reparaties nodig zijn om de auto goedgekeurd te krijgen. Deze stemmen wij altijd van tevoren met je af.

Als jouw voertuig al eerder is gekeurd, dan kun je de vervaldatum van de apk-keuring hier bekijken. Je kunt ook het keuringsrapport checken.

Als jouw voertuig nog niet eerder is gekeurd, kun je in dit schema zien wanneer jouw voertuig voor het eerst een apk nodig heeft. Je leest hier ook af hoe vaak je jouw voertuig moet laten keuren.

De voordelen van onze Altijd Door Service

Altijd-Door-Service-garantie-4-jaar-website.webp

✔️ 4 jaar garantie op reparaties en onderdelen

Omdat een buitengewone bus buitengewone service verdient. Omdat je een hekel hebt aan verrassingen die geld kosten. En… omdat je gewoon zonder zorgen de weg op wilt. Daarom krijg je nu 2 jaar garantie op onderhoud en zelfs 4 jaar reparatiegarantie op onderdelen en uitgevoerde werkzaamheden. Dat betekent heel lang, heel relaxed rijden, zolang jij je bedrijfswagen volgens fabrieksvoorschrift bij de Volkswagen Bedrijfswagens dealer laat onderhouden. Dus is er iets met je bus? Wij lossen het op.

4 jaar garantie op reparaties. Voor mekaar. Met de Altijd Door Service.

 • Profiteer van 2 jaar garantie op onderhoud en 4 jaar garantie op reparaties
 • Tot wel 12 jaar garantie op de carrosserie
 • Voorwaarde: onderhoud bij Volkswagen Bedrijfswagen dealer
 • Reparatie door Volkswagen experts
 • Extra: gratis pechhulp in bijna heel Europa, ook in je eigen woonplaats
Altijd-Door-Service-pechhulp-website.webp

✔️ Binnen 2 uur weer op weg bij pech

Omdat je bedrijf nooit stilstaat. Omdat je geen klant wilt laten wachten. En… omdat je gewoon best wel ongeduldig bent. Daarom is er de 24/7 gratis pechhulp. We zijn binnen een uur bij je. Binnen twee uur rij je weer vrolijk verder. En lukt reparatie niet binnen de tijd? Dan kun je rekenen op vervangend vervoer. Deze service is helemaal gratis als je bus in onderhoud is bij een Volkswagen Bedrijfswagens dealer. Pech? We komen eraan.

Binnen 2 uur weer op weg bij pech. Voor mekaar. Met de Altijd Door Service.

 • Krijg 24/7 gratis pechhulp in bijna heel Europa, ook in je eigen woonplaats
 • Binnen 1 uur ter plaatse
 • Binnen 2 uur geholpen
 • Gratis vervangend vervoer
  (bekijk de voorwaarden)
 • Ook geholpen bij ruitschade
Altijd-Door-Service-technici-website.webp

✔️ Onderhoud door gekwalificeerde merkmonteurs

Omdat de ene bedrijfswagen de andere niet is. Omdat slimme technieken vragen om slimme vakmensen. En… omdat je gewoon altijd op je bus wilt kunnen bouwen. Daarom wordt onderhoud en reparatiewerk uitgevoerd door de mensen die je Volkswagen Bedrijfswagen door en door kennen. Speciaal opgeleid, gecertificeerd en met liefde voor hun vak. Als je iets doet, moet je het goed doen.

Onderhoud door gekwalificeerde merkmonteurs. Voor mekaar. Met de Altijd Door Service.

 • Speciaal opgeleide merkmonteurs
 • Specifieke kennis van technieken Volkswagen Bedrijfswagens
 • Vaardigheden om te werken met geavanceerd gereedschap
 • 100% gecertificeerd
Altijd-Door-Service-haal-en-brengservice-website.webp

✔️ Haal- en brengservice: opgehaald en terug tijdens je klus

Omdat het een gekkenhuis is op de zaak. Omdat een bezoek aan de garage eigenlijk nooit goed uitkomt. En… omdat je gewoon door wilt met je werk. Daarom is er de haal- en brengservice. Of het nu bij je bedrijf, thuis of op locatie is: wij halen je bus op en brengen ’m natuurlijk ook weer terug. Ga gerust door met je werk.

Je bus opgehaald en terug tijdens je klus. Voor mekaar. Met de Altijd Door Service.

Altijd-Door-Service-kleine-reparaties-website.webp

✔️ Direct geholpen bij kleine reparaties

Omdat je maar heel even tijd kunt maken. Omdat je snel weer verder wilt. En… omdat je jouw klanten gewoon niet wilt laten wachten. Daarom doen wij reparaties van maximaal één uur er gewoon tussendoor, zonder afspraak. Lukt het niet om bij ons langs te komen? Dan komen wij naar jou toe, op de locatie die jou het beste uitkomt. Dan kan jij doorwerken. Kleine reparatie? We gaan direct aan de slag.

Direct geholpen bij kleine reparaties. Voor mekaar. Met de Altijd Door Service.

 • Geen afspraak bij kleine reparaties
 • Geldt voor reparaties van maximaal één uur
Altijd-Door-Service-afgesproken-tijd-website.webp

✔️ Klaar op de afgesproken tijd

Omdat we je niet graag laten wachten. Omdat we weten hoe belangrijk je bus voor je is. En… omdat afspraak gewoon afspraak is. Daarom zorgen we ervoor dat elke klus op het afgesproken tijdstip klaar is. Zelfs als we na sluitingstijd moeten doorwerken. Zijn we tóch niet op tijd klaar, dan bellen we je direct. Je bedrijfswagen wordt dan kosteloos bij je afgeleverd of je krijgt gratis vervangend vervoer. Daar doen we niet moeilijk over.

Je bus klaar op de afgesproken tijd. Voor mekaar. Met de Altijd Door Service.

 • Reparatie of onderhoud altijd op tijd klaar
 • Tóch niet op tijd? Dan bellen we direct