Volkswagen Bedrijfswagens onderhoudsbeurt

Zorg ervoor dat uw Volkswagen Bedrijfswagen regelmatig en tijdig onderhouden wordt bij Century Autogroep. Onze vakkundige monteurs zorgen er dan voor dat u weer zorgeloos onderweg kunt. U ontvangt vervolgens 48 maanden garantie op alle werkzaamheden en originele Volkswagen Bedrijfswagen onderdelen die vervangen worden. Daarnaast heeft u recht op gratis pechhulp in heel Europa.

Century Autogroep vindt het van belang dat u niet voor verrassingen komt te staan als het gaat om de onderhoudskosten. Wij hanteren daarom heldere onderhoudsprijzen die u vooraf kunt inzien. Zo zijn wij graag open en transparant. Op deze pagina vindt u alle informatie, prijzen en tips voor uw Volkswagen Bedrijfswagen. Bekijk ook eens de Volkswagen Bedrijfswagens Service video's van Volkswagen Bedrijfswagens en download de handige Volkswagen Bedrijfswagens Service app.

Kleine beurt voor uw Volkswagen Bedrijfswagen

Een kleine beurt moet na maximaal 1 jaar of  na 15.000 kilometer uitgevoerd worden. De kleine beurt wordt afgewisseld met de grote beurt. Dat wil zeggen dat de volgende kleine beurt, ten opzichte van de eerste kleine beurt, bij 45.000 kilometer of 2 jaar later uitgevoerd moet worden. Ook daarna is uw bedrijfswagen elke 30.000 kilometer, of om het jaar, weer toe aan een kleine beurt. 

De kleine beurt is van toepassing op de Volkswagen Caddy, Transporter, (De Nieuwe) Crafter en de Amarok. 

Bij een kleine beurt voeren wij de volgende werkzaamheden uit:

 • Vervangen van motorolie en oliefilter
 • Controle van de schijfremblokken op dikte
 • Resetten van de onderhoudsinterval

Bovenstaande werkzaamheden behoren tot de basisbeurt. Afhankelijk van het aantal kilometers en de leeftijd van uw auto, komen er extra werkzaamheden bij kijken.

Grote beurt voor uw Volkswagen Bedrijfswagen

De eerste grote beurt moet na 30.000 kilometer of na maximaal 2 jaar uitgevoerd worden en wordt afgewisseld met de kleine beurt. De tweede grote beurt voor uw Volkswagen Bedrijfswagen is, ten opzichte van de eerste grote beurt, 2 jaar later of bij maximaal 60.000 kilometer weer noodzakelijk. Tijdens de tweede grote beurt kan het zijn dat er aanvullende werkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Hierbij moet u denken aan het vervangen van de bougies, het vervangen van het interieurfilter en het verversen van de DSG-olie (bij een automaat). Ook na de tweede grote beurt heeft uw auto elke 30.000 kilometer, of om het jaar, een grote beurt nodig.

De grote beurt is van toepassing op de Volkswagen Caddy, Transporter, (De Nieuwe) Crafter en de Amarok. 

Bij een grote beurt voeren wij de volgende werkzaamheden uit:

 • Inspectie van de auto op slijtage en defecten
 • Vervangen van het oliefilter en de motorolie
 • Werking van alle functionaliteiten
 • Resetten van de onderhoudsinterval

Longlife beurt voor uw Volkswagen Bedrijfswagen

De Longlife beurt wordt door Century Autogroep geadviseerd voor bijna alle Volkswagen Bedrijfswagens. Deze onderhoudsbeurt wordt, afhankelijk van de rijomstandigheden en het model, bij maximaal 30.000, 40.000 of 50.000 kilometer of elke twee jaar uitgevoerd. We noemen dit 'Bedrijfswagen onderhoud op variabele basis'. Bedrijfswagens die voor 2014 gebouwd zijn kennen een enkele servicemelding. Hierbij worden de inspectie- en olieservice tegelijk uitgevoerd. De modellen vanaf 2014 kennen een interval waarbij de olie- en inspectieservice los worden uitgevoerd. De boordcomputer zal in dit geval aangeven welk onderhoud er nodig is. 

Afhankelijk van de leeftijd en kilometerstand van uw Volkswagen kan het zijn dat er aanvullende werkzaamheden nodig zijn. Hierbij moet u onder andere denken aan de vervanging van bougies, het interieurfilter, het luchtfilter of een brandstoffilter.

Bij een Longlife beurt voeren wij onder andere de volgende werkzaamheden uit:

 • Testen van de accu en het motormanagement
 • Controle van remschijven en -blokken op dikte
 • Controle van het remsysteem incl. ABS en controle op beschadigingen en lekkages
 • Controle van de carrosserie, zowel binnen- als buitenzijde

Onderhoud voor uw elektrische Volkswagen Bedrijfswagen

In vergelijking met bedrijfsauto's die voorzien zijn van een brandstofmotor hebben elektrische bedrijfsauto's relatief weinig onderhoud. Een elektrische Volkswagen Bedrijfswagen heeft minder vloeistoffen, minder bewegende onderdelen en minder snel slijtage van de remmen. Hierdoor vallen de onderhoudskosten van deze bedrijfswagens vaak lager uit dan een bedrijfswagen met een brandstofmotor. 

Onderhoudsbeurt voor uw Volkswagen e-Crafter
De e-Crafter bestaat grofweg uit drie onderdelen: de elektromotor, de omvormer en de lader. Deze onderdelen worden tijdens de inspectieservice bij Century Autogroep grondig geïnspecteerd. Afhankelijk van de kilometerstand en de leeftijd van uw bedrijfsauto kunnen er aanvullende werkzaamheden bij komen kijken, zoals het verversen van de remvloeistof en het vervangen van het interieurfilter.

Zorgeloos elektrisch rijden
De Volkswagen e-Crafter wordt in Nederland geleverd inclusief de door Volkswagen Bedrijfswagens geadviseerde onderhoudsinspecties. Dat betekent dat u de eerste 8 jaar of maximaal 240.000 kilometer uw onderhoud en de APK volgens fabrieksvoorschrift kosteloos kunt laten uitvoeren. Daarnaast ontvangt u 8 jaar of tot 160.000 km garantie op de accu. Ook dan dient uw auto volgens fabrieksvoorschrift onderhouden te zijn. 

Volkswagen Bedrijfswagens Economy Service

Gaat uw Volkswagen Bedrijfswagen al wat langer mee? Dan komt uw auto in aanmerking voor de Volkswagen Bedrijfswagens Economy Service. Dit betekent voordeliger onderhoud en reparaties bij Century Autogroep. Een onderhoudsbeurt is in dit geval iedere twee jaar of bij iedere 30.000 kilometer nodig. Uw VW Bedrijfswagen wordt tijdens deze onderhoudsbeurt volledig onderzocht volgens fabrieksvoorschrift. 

Volkswagen Bedrijfswagens Express Service

Heeft uw Volkswagen Bedrijfswagen een lampje dat niet meer werkt, een lekke band of een accu die niet meer voldoet? Dan kunt u, zonder het maken van een afspraak, bij Century Autogroep langskomen. Onze monteurs helpen u dan graag weer op weg.