Volkswagen Bedrijfswagens banden

Century Autogroep heeft een uitgebreid bandenaanbod aan zomerbanden, winterbanden en All-Seasons banden. Voor elke Volkswagen Bedrijfswagen en voor elke gebruikerswens hebben wij een passende band. Bekijk hier alle wielsensets van Volkswagen Bedrijfswagens.

Ook voor de bandenwissels helpen onze Volkswagen Bedrijfswagens monteurs u graag weer op weg. U kunt bij ons terecht voor de bandenwissel, wielenwissel, bandenwissel (inclusief opslag) en wielenwissel (inclusief opslag). 

De beste band voor uw Volkswagen Bedrijfswagen

Ieder seizoen heeft z'n eigen weersomstandigheden. Century Autogroep wil graag dat u tijdens deze weersomstandigheden veilig en met optimale grip onderweg kunt. Hieronder leggen wij uit welke band u het beste kunt kiezen. 

Zomerbanden
De beste prestatie leveren de zomerbanden bij temperaturen boven de 7 graden. Het rubber van deze band is wat harder dan die van de winterband, waardoor de samenstelling van de banden wat anders is. Daarnaast hebben zomerbanden minder inkepingen dan winterbanden. Hierdoor is de remweg bij zomerse omstandigheden korter.

Winterbanden
Bij winterse omstandigheden kunt u het beste kiezen voor de winterband, aangezien deze dan beter presteren. De samenstelling van het rubber is hier weer anders dan bij een zomerband, waardoor de autoband juist flexibeler is. Dit heeft als voordeel dat deze banden bij temperaturen onder de 7 graden meer grip hebben. De diepere groeven in de banden zorgen ervoor, dat onder andere sneeuw, makkelijker afgevoerd wordt. Dit zorgt ook weer voor betere grip. 

All Season-banden
De compromis tussen de winter- en zomerband leent zich uitstekend voor het schommelende weer in Nederland. De All-Season band is juist minder geschikt  bij hevige sneeuwval, gladde wegen of bij heel warm weer.

Alle soorten bandenwissels voor uw Volkswagen Bedrijfswagen

Bij Century Autogroep kunt u terecht voor het wisselen van losse banden (bandenwissel) en complete wielensets (wielenwissel). Bij losse banden worden de huidige banden van de velg gehaald en worden de nieuwe erop gemonteerd. Vervolgens worden de banden gebalanceerd nadat deze weer op de auto gezet worden. Bij het verwisselen van de hele velg is dit niet nodig en worden alleen de velgen met elkaar verwisseld. 

Voordelen van het wisselen van zomer- en winterbanden:

  • Betere grip
  • Minder slijtage
  • Kortere remweg
  • Betere wegligging
  • Vermindering brandstofverbruik

Het is mogelijk om uw banden in ons bandenhotel op te slaan. Zo blijven ze veilig en netjes opgeborgen. Uw banden kunnen voor €40,- per halfjaar (zonder bandenwissel) worden opgeslagen in ons hotel. Let op! Om uw banden in optimale conditie te houden is het goed om uw banden te reinigen, voordat ze hun intrek nemen in het hotel. Reinigen met water en zeep is voldoende. 

Onze bandentips voor uw Volkswagen Bedrijfswagen

Rijgedrag
Een te hoge belasting van de banden van uw Volkswagen, zoals het nemen van een ‘vliegende start’, remmen met geblokkeerde wielen of een te hoge snelheid in de bochten, leiden altijd tot vroegtijdige slijtage en verminderen de remstabiliteit van de band. Rijd stoepranden langzaam en zoveel mogelijk in een rechte hoek op. Stoot niet tegen hoge kanten (zoals stenen), want dit kan tot verborgen beschadiging van de band leiden

Bandenspanning
De bandenspanning dient bij normaal gebruik om de vier weken gecontroleerd te worden. Bij intensiever gebruik (bijvoorbeeld voor een lange rit, een hoge snelheid of een zware lading) controleert u de spanning van uw autobanden het beste nog eens extra. De band moet koud zijn wanneer u de bandenspanning opmeet. De juiste druk voor uw banden staat in de handleiding van de auto en vaak ook aan de binnenkant van de tankklep. Gemiddeld bedraagt de bandendruk ongeveer 2,5 bar. 

Reservewiel
Veel autorijders kunnen zich niet herinneren ooit hun reservewiel nagekeken te hebben. Vaak is het reservewiel of noodwiel niet opgepompt of heeft het andere schroeven dan de aluminiumvelg. Controleer dus ook regelmatig uw reservewiel en kijk na of u de juiste bouten voor montage heeft.

Profieldiepte
Controleer de banden van uw Volkswagen ook regelmatig op profieldiepte. De wettelijk geldende minimum profieldiepte bedraagt 1,6 mm. Ook uw reservewiel moet aan deze minimum profieldiepte voldoen.

Schone banden
Ook banden moeten regelmatig schoongemaakt worden. Gebruik geen reinigingsmiddel dat oplosmiddel of olie bevat. Deze kunnen het rubber beschadigen. U maakt uw banden best schoon met schoon water, zeep en/of spoelmiddel.

Bandenopslag
Als u uw banden niet goed opslaat, veranderen de fysieke eigenschappen van uw band. De banden moeten in een droge, koele en donkere ruimte opgeslagen worden. Voordat u de banden verwisselt, doet u er goed aan om met een krijtje de looprichting en de positie aan te geven. Zo weet u waar de banden gemonteerd zaten. Banden met velgen mogen in geen geval rechtop staan. Het beste kunnen ze hangend of liggend (op een pallet) bewaard worden. Banden zonder velgen moeten daarentegen rechtop worden opgesteld en om de vier weken een stukje gedraaid worden, om drukplekken te vermijden. 

Nieuwe banden
Vernieuw de banden van uw Volkswagen ten minste per as tegelijk. Het wordt aangeraden nieuwe banden de eerste 200 tot 300 kilometer rustig in te rijden, dit om het loopvlak te laten wennen. Daarna kan de volledige capaciteit van de band gebruikt worden.

Daag ons gerust uit voor een scherpe bandenofferte