skodasuperbcombi1

Nieuwe Superb Combi: start als First Edition

De nieuwe Škoda Superb debuteert in Nederland als ruime en veelzijdige Combi in de gelimiteerd beschikbare First Edition-uitvoering met efficiënte 1.5 TSI mild-hybridekrachtbron. Hij valt op door zijn gestroomlijnde design en het nog ruimere interieur. Smart dials zorgen voor nog meer gebruiksgemak. Wat uitrusting betreft is de nieuwe Superb Combi nog completer uitgerust dan zijn voorganger. Ook zijn de nieuwste assistentiesystemen aan boord. De nieuwe Škoda Superb Combi 1.5 TSI MHEV First Edition met standaard automatische DSG-transmissie is nu te bestellen bij de Škoda-dealer en is leverbaar vanaf € 44.990*.

Als topmodel van Škoda is de nieuwe Superb Combi in alles de overtreffende trap. Zijn design is in lijn met de nieuwe Škoda-designtaal: scherp en gestroomlijnd. LED-koplampen zijn standaard. Mede dankzij de riante wielbasis van 2,84 meter is het interieur buitengewoon ruim. Er is volop hoofd- en beenruimte voor vijf inzittenden. De bagageruimte heeft een inhoud van maar liefst 690 liter. Door de achterbank neer te klappen komt dat zelfs op 1.920 liter. 

Slimme details

De nieuwe Škoda Superb Combi heeft standaard een digitaal instrumentenpaneel (Virtual Cockpit) met een 10 inch display en een centraal geplaatst infotainmentdisplay. In de nieuwe Superb debuteren smart dials. Deze draai-/drukknoppen met een geïntegreerd kleurendisplay zijn zelf te configureren, bijvoorbeeld om het geluidsvolume en de airconditioning in te stellen. 

De luxe van de First Edition

De eerste nieuwe Škoda Superb Combi die naar Nederland komt is de luxe First Edition. Standaard op dit model zijn onder meer LED-koplampen, 17 inch lichtmetalen velgen, Virtual Pedal, automatische airconditioning met 3 klimaatzones, Kessy Advanced (keyless entry & start met walk away locking-functie), het grote (13 inch) infotainmentdisplay en wireless smartlink, waarmee smartphones (Apple en Android) draadloos zijn te koppelen. Parkeersensoren voor en achter, een achteruitrijcamera en de adaptieve cruise control dragen standaard bij aan ontspannen, veilig én comfortabel rijden. 

Efficiënt

De Superb Combi First Edition wordt aangedreven door een 110 kW/150 pk sterke 1.5 TSI-motor met mild-hybridetechnologie (MHEV) en cilinderuitschakeling. Energie die bij het afremmen wordt teruggewonnen, gaat naar een lithium-ion batterij en is te gebruiken voor een powerboost bij het accelereren. Ook maakt deze technologie ‘zeilen’ met uitgeschakelde motor mogelijk.

De nieuwe Škoda Superb Combi 1.5 TSI MHEV Combi First Edition is nu online samen te stellen in de configurator op skoda.nl. Met een vanafprijs van € 44.990* is hij per direct te bestellen. Vanaf 5 april staat de Superb Combi bij de Nederlandse Škoda-dealers.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

*Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten.