Een kijkje in de werkdag van May Ulrich

May is 26 jaar, geboren in Hoogeveen en woont nu 6 jaar in Assen. Zij begon met een opleiding bij het TT-instituut in Assen, niveau 4 en zit nu in haar examenjaar. Tijdens haar laatste stage in 2019 is zij bij Century gekomen en kreeg al snel een BBL contract aangeboden. Wat May nog als doel heeft is om APK-keurmeester te worden en uiteindelijk zou ze graag wat meer de kant op willen van werkplaatsmanagement. May is iemand die toch wel van alle markten thuis is!

Meestal begin ik de dag met …
Als ik ’s morgens aankom, dat is rond half 8, dan start ik de computer op en doe ik een werkplaatsronde. Tijdens mijn werkplaatsronde open ik alle deuren. Daarna controleer ik mijn mail en uiteraard neem ik even een kopje koffie. Ook doe ik altijd wat voorbereidend werk en dan gaan we aan de slag!

Een van mijn favoriete momenten van de dag is …
Mijn favoriete dag is de donderdag. Waarom? Op de donderdag is er altijd wat meer sleutelwerk omdat dan ook de meeste diagnoses gesteld zijn. Dat is toch iets wat ook echt rustgevend kan zijn. Dan is er veel afwisseling en ben ik gewoon lekker bezig! 

Belangrijkste dagelijkse werkzaamheden
Ik ben uiteraard nog leerling maar werk al als Autotechnicus. Daarnaast assisteer ik onze Chef Werkplaats. Ik help hem met o.a. administratieve werkzaamheden, milieu- en werkplaatsvoorzieningen, planningen bijhouden en Autoline. Mijn belangrijkste werkzaamheden zijn dan ook: Administratieve werkzaamheden, milieu en werkplaats voorzieningen, planningen bijhouden. Autoline, mails versturen (intern en heel soms naar klanten). Dit is naast mijn werkzaamheden als Autotechnicus. 

Waar blink jij in uit?
Ik heb niet specifiek iets waar ik in uit blink, vind ik zelf. Maar als ik erover na denk ben ik wel positieve aanwezig in de werkplaats en heb ik slechte/flauwe grappen.