cupratavascan2

CUPRA Tavascan maakt electrifying performance bereikbaar vanaf € 49.990*

Net als de concept car die hem voorging, staat de CUPRA Tavascan als geen ander CUPRA-model symbool voor electrifying performance en maakt hij exclusiviteit bereikbaar. Een spectaculaire elektrische SUV met de onderscheidende CUPRA lichttechnologie, een revolutionair interieur én krachtige aandrijflijnen zijn slechts enkele van de features waarmee de Tavascan het nieuwe design van CUPRA onderstreept. Het vierwielaangedreven topmodel heeft een vermogen van zelfs 250 kW/340 pk, maar scoort ook met een actieradius tot maximaal 568 km** en een snellaadmogelijkheid tot 135 kW. Het tweede volledig elektrisch aangedreven model van CUPRA is leverbaar in drie uitvoeringen die nu zijn te bestellen vanaf € 49.990*.

De CUPRA Tavascan oogt spectaculair. In het kenmerkende sharknose-front zijn scherp gelijnde Matrix LED-lichtunits opgenomen. Het markante driehoeksdesign ervan komt ook terug in de recent vernieuwde Leon en Formentor én in de toekomstige modellen van het merk. Daarbij is de Tavascan de eerste CUPRA met zowel voor als achter een verlicht merklogo. Andere blikvangers zijn de sportieve daklijn en de voor- en zijramen die optisch één geheel vormen. In de LED-verlichting aan de achterzijde is eveneens het driehoekspatroon geïntegreerd. Standaard staat de Tavascan op 19 inch lichtmetalen velgen en de topuitvoering zelfs op 21 inch exemplaren.

Spine

In het interieur van de Tavascan is de ‘Spine’ als een soort ruggengraat van de auto het beeldbepalende element. Hij vormt een elegante verbinding tussen de middenconsole en het dashboard met groot (15 inch) centraal display. De buitenste elementen van de Spine leggen de connectie met de voorportieren. Een andere highlight in het interieur is de indirecte verlichting in de portieren, die als het ware door de bekleding heen schijnt en voor een bijzondere lichtambiance zorgt.

Electrifying power

De CUPRA Tavascan is te bestellen met een keuze uit twee aandrijflijnen. De achterwielaangedreven Business en Adrenaline beschikken over een 210 kW/286 pk sterke elektromotor. Het topmodel, de Tavascan VZ Adrenaline, heeft op elke as een eigen elektromotor en beschikt daarmee over vierwielaandrijving. Het systeemvermogen van 250 kW/340 pk maakt een acceleratie van 0-100 km/u in slechts 5,6 seconden mogelijk. In alle versies is de topsnelheid begrensd op 180 km/u

Elke Tavascan heeft een 77 kWh accupakket. De versies met achterwielaandrijving tekenen daarmee voor een maximale range van 568 kilometer** (VZ Adrenaline: 514 km**). Snelladen kan met maximaal 135 kW. Voor alle versies geldt dat het opladen van de accu van 10-80% onder ideale omstandigheden circa 28 minuten duurt. Zeven minuten snelladen volstaat om de actieradius met 100 kilometer te verlengen. 

Van Business tot VZ Adrenaline

De nieuwe Tavascan is nu naar eigen wens en smaak samen te stellen en te bestellen op cupraofficial.nl of in de CUPRA Garages. De Tavascan Business (210 kW/286 pk), die leverbaar is vanaf € 49.990*, koppelt de sportiviteit van CUPRA aan de luxe van onder meer 19 inch lichtmetalen velgen, LED Matrix-verlichting, kuipstoelen voorin, een infotainment-/navigatiesysteem met 15 inch touchscreen, een elektrisch bedienbare achterklep met voetbediening en de inparkeerhulp met geheugenfunctie (Trained Park Assist).

De Tavascan Adrenaline is leverbaar vanaf € 56.490*. Hij heeft dezelfde aandrijflijn als de Business en biedt extra luxe en comfort dankzij bijvoorbeeld 21 inch lichtmetalen velgen, een glazen panoramadak, het Sennheiser Sound Pack met 10 speakers en subwoofer, elektrisch verstelbare en verwarmbare voorstoelen met geheugenfunctie en een 360 graden camera inclusief achteruitrijcamera. 

De Tavascan VZ Adrenaline heeft dezelfde uitrusting, maar dan in combinatie met de krachtigste aandrijflijn (250 kW/340 pk) en vierwielaandrijving. Dit topmodel uit de reeks is er vanaf € 62.990*. 

Geïnteresseerden kunnen op www.cupraofficial.nl nu een afspraak plannen voor een proefrit. Vanaf zaterdag 29 juni is de CUPRA Tavascan in Nederland te proefrijden bij de zes CUPRA Garages. 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW, BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage, legeskosten en eventuele beheerbijdrage. Zie voor verkoopinformatie cupraofficial.nl 

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.