Foto persbericht Century CAS GEA

Century Autogroep neemt een belang in CAS-GEA Autoschade

Groningen, 13 februari 2023 - Century Autogroep is voornemens om per 31 maart a.s. een belang te nemen in CAS-GEA Autoschade. CAS-GEA Autoschade heeft momenteel vestigingen in Emmen en Coevorden. Deze toevoeging betekent voor Century, naast de al bestaande Century SchadeNet-vestigingen in Groningen en Assen, een verdere doorgroei in schadeherstelwerkzaamheden in de regio Emmen.

De werkzaamheden en het personeel van de vestiging in Coevorden zullen gelijktijdig worden geïntegreerd in de vestiging in Emmen. Tevens zal de huidige omzet vanuit het Century SchadeNet-loket in Emmen worden ondergebracht in deze CAS-GEA Autoschade vestiging. Alle 27 medewerkers gaan mee in de overname. De vestiging in Emmen zal voortgezet worden onder de naam “Century CAS Schadeherstel”. Deze toevoeging is een logische stap in de groeistrategie van Century Autogroep en zorgt ervoor dat de klanten in Drenthe nog beter bediend kunnen worden door een forste uitbreiding van capaciteit. Ook zullen in 2023 de huidige Century schadebedrijven in Groningen en Assen respectievelijk worden uitgebreid en gemoderniseerd om de toekomstige verdere groei in schade-omzet te kunnen faciliteren. 

Century zal vanaf 31 maart de dagelijkse leiding op zich nemen en meerderheidsaandeelhouder worden van Century CAS Schadeherstel in Emmen waarbij de huidige aandeelhouders, Mathijs en Johan van Leeuwen, als aandeelhouder verbonden blijven aan het bedrijf. Naast CAS-GEA hebben de broers activiteiten in Gelderland met het universele autobedrijf Van Leeuwen

Auto’s, schadeherstel als Schadenet vestiging en Van Leeuwen Boten, allen gevestigd in Kesteren. Mathijs van Leeuwen – de huidige eigenaar van CAS-GEA Autoschade, is blij dat door deze samenwerking een nog krachtiger schadebedrijf in de regio Emmen ontstaat. “Door deze samenvoeging kunnen kennis en expertise worden samengevoegd en zijn we nog beter in staat om de technologische ontwikkelingen binnen complex herstel optimaal en veilig uit te voeren. Voor Van Leeuwen Auto’s is deze samenwerking een logische stap in de groeistrategie van CAS-GEA. Anderhalf jaar geleden verwierf Van Leeuwen Auto’s hun eerste aandeel binnen CAS-GEA en dit krijgt nu verder vorm in deze nieuwe samenwerking.” 

Erik Meems – Directeur/eigenaar Century Autogroep: “Ik ben trots dat we samen met Mathijs en Johan van Leeuwen deze nieuwe samenwerking hebben kunnen realiseren. We zien dat onze Schade-strategie die we enkele jaren geleden hebben ingezet, zijn vruchten afwerpt. In combinatie met onze actieve sturing op groei binnen onze eigen verzekeringen en leaseproducten zorgt die strategie voor een stabiele, gezonde groei in schade-omzet. En daar kunnen we nu een prachtige uitbreiding in capaciteit aan toevoegen. In één van onze belangrijkste strategische regio's, namelijk Emmen. We zien er naar uit om onze nieuwe collega's te begroeten!” 

Over CAS-GEA Autoschade
CAS Autoschade is al meer dan veertig jaar een begrip. Nadat CAS-GEA Autoschade in 1973 in Coevorden begon als inkooporgaan van onderdelen en banden is CAS-GEA Autoschade in de afgelopen decennia ontwikkeld tot een modern uitgerust autoschadeherstelbedrijf. CAS-GEA Autoschade repareert voor verzekeringsmaatschappijen en een groot aantal autobedrijven in de regio en sinds 2012 is CAS-GEA Autoschade ook actief in Emmen. Naast de toevoeging van de door Century gevoerde merken met de merkspecifieke kennis blijft het universele karakter met herstel van alle merken gehandhaafd. Ook het exclusieve herstel van onder andere Tesla alsmede andere merken blijft van toepassing. De vestiging met het team kenmerken zich door enerzijds het universele karakter en anderzijds het specialisme voor het herstel van normale alsmede complexe schades en het borgen van een veilig herstelde schadereparatie.

Over Century Autogroep
Met de dealerschappen van Audi, Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, SEAT en Škoda in combinatie met een eigen hypermoderne wasstraat, bedrijfswagenombouw-, verhuur-, shortlease, lease- en schadetak, is Century Autogroep sinds 1932 uitgegroeid tot een mobiliteitspartner met 12 vestigingen en ca. 400 medewerkers verspreid over Groningen en Drenthe. Inspelend op de vraag naar emissievrije mobiliteit is Century daarnaast (als mede-eigenaar van fietsenwinkel Velodroom in Roden) aanbieder van (elektrische) fietsen met dealerschappen van alle topmerken, elektrische bakfietsen, deelauto’s en van Carver, een 100% elektrisch stadsvoertuig. Century Autogroep biedt op die manier de particuliere en zakelijke rijder een totaaloplossing op het gebied van zijn of haar (duurzame) mobiliteitswensen. 

Op de foto v.l.n.r.: Johan van Leeuwen (CAS-GEA), Mathijs van Leeuwen (CAS-GEA), Erik Meems (DGA Century) en John Hofmeijer (Operationeel & Financieel Directeur Century)