q6e-tronperformance3

Audi Q6 e-tron performance: tot 641 km range dankzij de kracht van een 100 kWh accupakket en achterwielaandrijving

De Audi Q6 e-tron is vanaf 30 mei ook te bestellen in de performance-uitvoering. Met deze ‘performance’ lanceert Audi tegelijkertijd een nieuwe benaming die synoniem staat voor een indrukwekkend rijbereik voor zijn elektrische modellen. De kracht van deze eerste achterwielaangedreven uitvoering binnen de Q6 e-tron-serie zit hem dan ook in de combinatie van een 225 kW/306 pk (240 kW/326 pk met launch control) sterke elektromotor en een 100 kWh accupakket, waarmee een rijbereik tot zelfs 641 kilometer** haalbaar is. De nieuwe Audi Q6 e-tron performance is er als Edition, Advanced edition en S edition, vanaf € 71.950*.

Net als de andere uitvoeringen binnen de nieuwe elektrische Q6 e-tron-serie heeft de Audi Q6 e-tron performance een accupakket met een capaciteit van maar liefst 100 kWh. Daarmee is deze eerste achterwielaangedreven versie goed voor een range tot zelfs 641 kilometer**. Korte (snel)laadtijden zijn eveneens een gemeenschappelijk kenmerk. De 800 Volt-architectuur maakt laden met maximaal 270 kW bij een snellader mogelijk. In de praktijk betekent dit dat 10 minuten laden volstaat om de actieradius met ruim dan 260 kilometer te verlengen. Het opladen van het accupakket van 10-80% vergt onder ideale omstandigheden circa 21 minuten, waarmee de Q6 e-tron performance bij uitstek geschikt is voor automobilisten die veel kilometers maken.

Krachtig 

Ook op andere fronten excelleert de Audi Q6 e-tron performance. Zijn elektromotor is goed voor een vermogen van 225 kW/306 pk (240 kW/326 pk met launch control) en de maximale trekkracht die aan de achterwielen wordt afgegeven, bedraagt 485 Newtonmeter. Met gebruik van launch control vergt de acceleratie van 0-100 km/u slechts 6,6 seconden, terwijl de topsnelheid elektronisch is begrensd op 210 km/u. Prettig is bovendien dat de Audi Q6 e-tron performance aanhangers met een gewicht tot liefst 2.000 kg (geremd) mag trekken. 

Keuze uit drie luxueuze editions

Net als de quattro-versies is ook de achterwielaangedreven Audi Q6 e-tron performance er in drie zeer compleet uitgeruste uitvoeringen. Het aanbod begint bij de Edition, met onder meer LED-koplampen en -achterlichten, 18 inch lichtmetalen velgen, comfort airconditioning (3 zones), MMI met panorama display inclusief navigatie, een elektrisch bediende achterklep met virtual pedal en diverse geavanceerde rijassistentiesystemen. 

De Advanced edition biedt daarbij LED-koplampen plus, de grootlichtassistent en LED achterlichten pro, het S line exterieurpakket, het comfortpakket, parkeerhulp met afstandsweergave, parkeerassistent plus, omgevingscamera’s en de adaptieve snelheidsassistent. 

De Audi Q6 e-tron performance S edition combineert de luxe van Audi met de sportiviteit van S line, met onder meer een sportonderstel, 20 inch lichtmetalen velgen en sportstoelen en ook het S interieur. Matrix LED-koplampen, digitale lichtsignaturen, de e-tron Sportsound, het comfortpakket plus en het MMI passagiersdisplay zijn eveneens inbegrepen.

De introductie van de nieuwe achterwielaangedreven performance-uitvoeringen maakt de Audi Q6 e-tron nu voor een nog breder publiek bereikbaar. Zo bedraagt de vanafprijs van de Q6 e-tron performance Edition € 71.950*, terwijl de vergelijkbare versie met quattro begint bij € 77.950*. De performance-modellen zijn vanaf 30 mei naar eigen wens en smaak samen te stellen in de vernieuwde online configurator op Audi.nl en te bestellen bij de Audi-dealer. Daar zijn de nieuwe uitvoeringen vanaf het derde kwartaal van dit jaar te rijden voor een uitgebreide kennismaking.

Vanafprijzen Q6 e-tron performance-modellen

Audi Q6 e-tron performance Edition: € 71.950
Audi Q6 e-tron performance Advanced edition: € 77.950
Audi Q6 e-tron performance S edition: € 83.950

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW, BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage, legeskosten en eventuele beheerbijdrage. Zie voor verkoopinformatie audi.nl.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.