a242243-large

Audi A3 met nieuwe krachtbron: nóg toegankelijker en rijker uitgerust

Audi breidt de vernieuwde A3-range uit met de nieuwe 30 TFSI motorvarianten. Het betreft een 1,5-liter viercilinder turbo-benzinemotor met een vermogen van 85 kW/116 pk in combinatie met een handgeschakelde zesversnellingsbak. Van deze nieuwe krachtbron is ook een mild-hybrideversie inclusief automatische S tronic-transmissie beschikbaar. Standaard is de A3 30 TFSI nog rijker uitgerust dan voorheen en is er naar keuze als Sportback of Limousine. De Audi A3 30 TFSI is leverbaar vanaf € 38.552* (Limousine vanaf € 39.302*).

De nieuwe A3 30 TFSI-uitvoeringen profiteren van de kracht en de souplesse die zo kenmerkend zijn voor een viercilinder turbo-benzinemotor, waar de A3 30 TFSI voorheen nog beschikte over een driecilinder. De 1.5 TFSI viercilinder is goed voor een vermogen van 85 kW/116 pk. Als mild-hybridevariant (MHEV) biedt de krachtbron hetzelfde vermogen. Doordat hij beschikt over een accu waarin bij het afremmen teruggewonnen energie wordt opgeslagen, kan hij ‘zeilen’ met uitgeschakelde motor. Dit draagt bij aan het verder beperken van het verbruik. De mild-hybrideversie wordt standaard gekoppeld aan de S tronic-automaat met dubbele koppeling. 

Meer uitrusting voor dezelfde prijs

De A3 30 TFSI profiteert van alle designwijzigingen die Audi recent in de range heeft doorgevoerd. De vlakke singleframe grille en sportieve, RS-georiënteerde details zijn daarbij beeldbepalend. Standaard wordt de A3 30 TFSI geleverd als Pro Line, die in de basis nu nog meer luxe biedt voor dezelfde prijs. Zo zijn lichtmetalen velgen, LED-verlichting, Audi virtual cockpit, centraal touchdisplay, multifunctioneel stuur en volautomatische airconditioning standaard. Dat geldt ook voor de handige Audi smartphone interface met Apple CarPlay en de Parkeerhulpassistent met inparkeerhulp. 

De editions

De Advanced edition vult de luxe van Pro Line aan met 17 inch lichtmetalen velgen, Full LED-koplampen, LED-achterlichten met dynamische richtingaanwijzers en sportstoelen, MMI Navigatie Plus met MMI touch en Audi connect Navigatie & Info plus en Hold Assist. 

De A3 30 TFSI S edition staat voor de luxe van de Advanced editions in combinatie met de dynamiek van S line exterieur, inclusief een sportonderstel plús de sportieve interieurafwerking van S line interieur.

Nóg bereikbaarder

Met de komst van de nieuwe 30 TFSI-uitvoeringen wordt de A3-reeks nog bereikbaarder. Zo is de Audi A3 Sportback 30 TFSI Pro Line er vanaf € 38.552* en de Limousine - die altijd is voorzien van de S tronic-automaat - vanaf € 39.302*. De nieuwe A3-uitvoeringen zijn vanaf vandaag samen te stellen in de vernieuwde online configurator op Audi.nl. De levering start deze zomer.


35 TFSI naar keuze ook handgeschakeld

Tegelijk met de introductie van de 30 TFSI is de recent gelanceerde Audi A3 35 TFSI nu overigens ook met een handgeschakelde zesversnellingsbak te bestellen. Deze uitvoering, die tot nu toe alleen leverbaar was in combinatie met de automatische S tronic, is er nu vanaf € 40.552.* 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW, BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage, legeskosten en eventuele beheerbijdrage. Zie voor verkoopinformatie audi.nl.