Info leaserijder

Informatie leaserijder


Op deze pagina vindt u alle informatie voor uw leaseauto bij Century Lease. U kunt meteen naar uw aanvragen en declaraties, u leest wat u moet doen met een bekeuring en u weet of u recht heeft op een brandstofpas. Daarnaast leggen wij door middel van een video uit hoe de beëindiging van het leasecontract in z'n werk gaat.

Berijdersdesk

Wij werken samen met Volkswagen Pon Financial Services. Een joint venture tussen Pon Holdings BV en Volkswagen Financial Services AG. Volkswagen Leasing is ISO 9001:2008 (kwaliteit) en 140001:2004(milieu) gecertificeerd. Alle backoffice activiteiten rondom uw lease worden centraal geregeld bij Volkswagen Pon Financial Services. Voor al uw vragen en verzoeken met betrekking tot uw leaseauto kunt u contact opnemen met de Berijdersdesk.

De Berijdersdesk is op werkdagen bereikbaar tussen 08.00 en 17.30 uur. Voor dringende zaken, zoals pech en schade, is de Berijdersdesk 24 uur per dag te bereiken.
 

Contactgegevens Berijdersdesk 
Telefoonnummer033 454 9555
Mailadresberijdersdesk@vwpfs.nl
Websitewww.vwpfs.nl

Aanvragen en declaraties

Als berijder heeft u diverse documenten nodig om alle zaken omtrent uw leaseauto te regelen. Op de pagina van VWPFS vindt u alle persoonlijke documenten en services in één overzicht. Via de onderstaande knop regelt u meteen uw aanvragen & declaraties.

Bekeuringen

Een snelheidsovertreding of een parkeerboete is altijd vervelend. Als berijder van een leaseauto bent u zelf verantwoordelijk voor de verkeersovertredingen die u maakt. Wij ontvangen de bekeuring van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB). Deze is voor eigen rekening en dient op tijd door u betaald te worden. De door ons ontvangen bekeuring sturen wij aan u door via post of een e-mail. In de e-mail is een link opgenomen naar de beschikking. Tevens bevat de e-mail een link waarmee u veilig en snel de beschikking met iDEAL kunt betalen. Indien u van ons een factuur heeft ontvangen met betrekking tot een bekeuring, dan is deze bekeuring reeds door ons betaald.

Via onderstaande button komt u op een pagina waar u de bekeuring kunt downloaden in een PDF-bestand. U logt in met uw kenteken en het beschikkingsnummer. 

Brandstofpas

Wanneer brandstof is opgenomen in uw leasecontract ontvangt u een brandstofpas van Multi Tank Card of Travelcard. Bij verlies van de kaart verzoeken wij u dit direct via de onderstaande knop te melden. Ook het aanvragen van een nieuwe pincode kan via deze pagina.

Heeft u getankt zonder uw brandstofpas te gebruiken, dan kunt u uw brandstof declareren. Declareren van uw brandstof kunt u doen via de website van VWPFS. U vindt de website via de onderstaande knoppen. Het is ook mogelijk om uw brandstofverbruik in te zien. Klik op de link hieronder om uw verbruik meteen te checken.

Rijden in het buitenland

Wetgeving Europa omtrent winterbanden
In Europa kent alleen Finland een algehele verplichting voor winterbanden. Toch kan in andere wintersportlanden het niet gebruiken van winterbanden wel juridische consequenties hebben. Klik op onderstaande link voor de belangrijkste zaken  omtrent het gebruik van winterbanden in het buitenland.

Verzekering in het buitenland
Vanzelfsprekend is het geen probleem om met uw leaseauto naar het buitenland te gaan, zolang er gelet wordt op het "dekkingsgebied" van de verzekeraar. Zie hiervoor de Groene kaart. Op de Groene kaart staan alle landen waar de leaseauto verzekerd is.

Groene kaart voor een caravan of aanhanger
Als uw auto via ons is verzekerd, is een aangekoppelde aanhanger of caravan meeverzekerd tegen Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Op de Groene Kaart is dit aangegeven door middel van de codering F. Houdt u er wel rekening mee dat men in het buitenland aanvullende documenten kan verlangen. Voor dekking van beschadigingen aan aanhanger of caravan sluit u zelf een verzekering af. Een groene kaart vraagt u aan via een van de onderstaande knoppen.

Machtiging voor rijden in Marokko, Turkije en de Balkan
Wilt u met uw leaseauto naar Marokko of Turkije reizen, dan bent u verplicht om een machtiging aan te vragen. In deze landen mogen alleen auto’s de grens over indien de berijder kan aantonen dat de auto zijn bezit is. Voor een leaseauto (die uiteraard niet uw eigen bezit is) kunt u daarom bij de grens gevraagd worden naar een machtiging. Voor het reizen naar een Oostblokland (Balkan land) is het aan te raden een machtiging aan te vragen. Deze machtiging kunt u hieronder aanvragen via VWPFS.

Mijn VWPFS

Alles rondom uw leaseauto heeft u nu snel en eenvoudig geregeld via de app ‘Mijn VWPFS’ van Volkswagen Pon Financial Services. U gebruikt de app voor het maken van afspraken, voor het melden van schade en als navigatiesysteem.
 

Installeer de app direct op uw telefoon
Doorloop de volgende stappen om u te registreren:

1. Download de nieuwe app via de Google Play Store of de Apple App store. Zoek op: ‘Mijn VWPFS’.
2. Maak een account aan in de app met het e-mailadres dat bij ons bekend is.
3. Vul uw voor- en achternaam in en kies uw eigen wachtwoord. Klik daarna op registreer.
4. Verifieer uw account door middel van de verificatie e-mail in uw mailbox. U bent geregistreerd.
5. Open de app en vul uw e-mailadres en uw gekozen wachtwoord in.

Einde leasecontract

Aan het einde van uw leaseperiode kunt u uw auto makkelijk laten inspecteren en innemen door onze innamepartner Macadam. Macadam is een onafhankelijk bedrijf dat gespecialiseerd is in het innemen en inspecteren van leaseauto’s. Het is daarnaast ook mogelijk om uw eigen leaseauto over te nemen. 

Meteen contact opnemen