2009-audi-q5-tfsi-e-header.jpg

De Audi Q5 TFSI e bij Century Autogroep

Nu te bestellen.

  • Kopen v.a.

    € 74.020,-

  • Private lease v.a.

    € 1.109,-*

  • Zakelijke lease v.a.

    € 951,-

De Audi Q5 TFSI e is krachtig en efficiënt

Een auto met stekker heeft de toekomst. Daarom is de Audi Q5 TFSI e een plug-in hybride. Zijn TFSI-benzinemotor en sterke elektromotor zorgen voor de prestaties die u van een Audi mag verwachten. Kortere ritten rijdt u volledig elektrisch en langere ritten begint en eindigt u met de stille kracht van de elektromotor.

Elektrisch waar het kan

Voor ritten tot enkele tientallen kilometers heeft u genoeg aan stroom in de accu, want dergelijke afstanden legt de Q5 PHEV met gemak volledig elektrisch af. Heeft u meerdere afspraken op een dag verspreid door het land of ligt de reisbestemming honderden kilometers verder, dan weet u dat de benzinemotor u geen beperkingen oplegt. Onderweg wordt de accu bijgeladen, zodat u de laatste kilometers voor aankomst elektrisch rijdt. Een slimme functie van de Audi Q5 TFSI e, die in de stedelijke milieuzones van de toekomst steeds vaker van meerwaarde zal zijn.

Altijd de juiste aandrijving

De Audi Q5 TFSI e verenigt de power, rust en soepelheid die synoniem zijn aan elektrisch rijden met de ruimere actieradius van een benzinemotor. De auto kiest zelf de beste aandrijfvorm: puur elektrisch, uitsluitend gebruikmakend van de verbrandingsmotor of een combinatie van beide. Een 7-traps S tronic automaat en quattro-vierwielaandrijving behoren ook tot de aandrijflijn. Met al die techniek kunt u elke rijstijl hanteren, van zo zuinig mogelijk tot uitgesproken sportief.

Stilte en geen storm

Elektrisch rijden voegt een nieuwe dimensie toe aan de rust en ontspanning die u in de Audi Q5 TFSI e ervaart. In alle stilte versnelt de auto als door een onzichtbare hand voortgeduwd. Daarbij komt er niets uit de uitlaat. Dat is prettig voor uw omgeving. Ook in de hybridestand is die onzichtbare hand u desgewenst behulpzaam. Tijdens kickdown schakelt de elektromotor maximaal achttien seconden bij voor extra acceleratievermogen, op voorwaarde dat de accu vol genoeg is.

 

Digitaal instrumentarium

In een moderne auto werken steeds meer functies digitaal, net zoals thuis en in uw werk. Het instrumentenpaneel is een haarscherp scherm waarop u duidelijk ziet hoe ver u op stroom en benzine komt en of de accu energie afgeeft of juist bijlaadt. Overigens kunt u ook de myAudi-app aan uw auto koppelen en dan is veel van dergelijke informatie ook op uw telefoon zichtbaar.

Lampen met een verhaal

Na halogeen kwam er led en de Audi Q5 TFSI e gaat optioneel weer een stapje verder: oled. Deze allernieuwste ontwikkeling op het gebied van achterlichten is herkenbaar aan de verschillende lichtgraphics waaruit u tijdens de bestelprocedure kunt kiezen. U leest het goed: u bepaalt zelf het design van de verlichting. De lichtunits zijn samengesteld uit 3D-segmenten en die kunnen drie varianten op de rode achterverlichting tonen. De keuze is aan u. Bij gebruik van de dynamische rijmodus wordt een eigen, bijbehorende lampenindeling actief. Ook heel bijzonder: als een andere verkeersdeelnemer de stilstaande Q5 tot op twee meter vanaf achteren nadert, gaan de oled-achterlampen aan. Oleds zijn organische leds die zeer weinig stroom verbruiken en een contrastrijk en homogeen licht uitstralen.

Vooruitstrevend en praktisch

Een moderne aandrijflijn, een in hoge mate gedigitaliseerde bediening en toonaangevende verlichting. De Audi Q5 TFSI e combineert deze vooruitstrevende kenmerken met nuchter gebruiksgemak. De achterbankleuning is in drie delen neerklapbaar en een verschuifbare achterbank behoort tot de mogelijkheden. De grote bagageruimte is regelmatig van vorm en gemakkelijk toegankelijk via de grote achterklep, al helemaal als uw auto een voetsensor onder de bumper heeft die de klep automatisch laat openzwaaien en dichtdoen. Ook prettig is de mogelijkheid om in combinatie met luchtvering de achterkant iets te laten zakken.

Een hoge zit in een auto die maatwerk is

De Q5 TFSI e is een ruime auto waarin vijf inzittenden in alle comfort kunnen reizen. De hoge zitpositie geeft een goed overzicht in het verkeer. Aan de hand van de vele keuzemogelijkheden is uw nieuwe Audi verregaand te personaliseren. Kleuren voor binnen- en buitenkant, interieurmaterialen, details die de uitstraling bepalen, specifieke uitrusting op het gebied van infotainment, rijden, comfort en techniek alsmede lichtmetalen velgen en stylingpakketten helpen u om een unieke en eigen Audi Q5 plug-in hybride samen te stellen.

Bekijk de nieuwe Audi Q5 TFSI e in detail

Q5 TFSI e

Contact
Kan ik u helpen?