Brede visual (1)

Škoda toont exterieurschetsen nieuwe Kodiaq

  • Artist impressions laten krachtige looks en nieuwe designfeatures zien
  • Opvallende visuele accenten: robuust front, hoekige wielkasten en tweede-generatie TOP LED Matrix-koplampen
  • Wereldpremière op 4 oktober om 18.45 uur

Een week vóór zijn officiële wereldpremière heeft Škoda de eerste exterieurschetsen van de compleet nieuwe Kodiaq vrijgegeven. De beelden onthullen een krachtig en aantrekkelijk design. Tot de highlights behoren een robuust front, opvallend hoekige wielkasten, wielen die wat maatvoering betreft uiteenlopen van 17 tot en met 20 inch en een stoere achterbumper. Een eyecatcher zijn de tweede-generatie TOP LED Matrix-koplampen. 

“De nieuwe Kodiaq is modern en dynamisch, met opvallende en onderscheidende looks. In lijn met onze ‘vorm volgt functie’ filosofie hebben we de eerste elementen van onze toekomstige designtaal ‘Modern Solid’ al in het ontwerp van de Kodiaq verwerkt. Het design belicht nadrukkelijk de praktische eigenschappen van het model, terwijl de dynamische vormen zorgen voor nog betere aerodynamische eigenschappen”, verklaart Oliver Stefani, hoofd Škoda Design.

De nieuwe Kodiaq combineert een onderscheidend design met grotere afmetingen, die hinten naar nog meer interieurruimte. De grote SUV heeft een scherp gelijnde motorkap, hoekige wielkasten en wielopties tot zelfs 20 inch. Nog zo’n optische highlight is de optionele D-stijlafwerking in de bijzondere kleur Dark Chrome.

TOP LED Matrix-koplampen van de tweede generatie debuteren op de Kodiaq. Achter lopen de opvallend brede C-vormige lichtunits door richting het midden van de achterklep. Daaronder verbindt een rode band de twee achterlichtclusters met elkaar en versterkt de stoere achterbumper het ontwerp van de Kodiaq. Een nieuwe Škoda-signatuur centraal op de achterklep rondt het design af.

De wereldpremière van de nieuwe Kodiaq is op 4 oktober vanaf 18.45 uur live te volgen op Škoda Storyboard en op het YouTube-kanaal van Škoda.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.