audirsq8performance11

RS Q8 performance: Audi’s krachtigste SUV ooit is nu te bestellen

De nieuwe Audi RS Q8 performance, het topmodel van de Audi Q8-reeks, is met ingang van vandaag te bestellen. Het is het krachtigste model met verbrandingsmotor ooit van Audi Sport en levert een vermogen van liefst 471 kW/640 pk. De RS Q8 performance onderscheidt zich door zijn sportieve looks, dynamiek van het hoogste niveau en uitgebreide personaliseringsmogelijkheden. De Audi RS Q8 performance is nu te configureren op Audi.nl en is er vanaf € 246.990*.

Net als de overige modellen in de Q8-reeks is het exterieur van de Audi RS Q8 performance verder aangescherpt. Aan de voorzijde vallen de grote luchtinlaten, de grille met 3D-honingraatstructuur en de opvallende matgrijze blades op. Achter zijn de voor Audi Sport kenmerkende ovale uitlaatpijpen geïntegreerd in een nieuwe diffuser, waarin voortaan ook een rode reflector is te vinden. Innovatieve digitale lichtsignaturen, inclusief HD-Matrix-LED koplampen met vijf verschillende verlichtingsdesigns en de optionele digitale OLED achterlichten, geven de RS Q8 performance zijn unieke uitstraling.

Voorsprong door techniek

De RS Q8 performance is voorzien van een vier liter achtcilinder biturbo benzinemotor met snel schakelende achttraps Tiptronic-automaat en Audi’s fameuze quattro permanente vierwielaandrijving. Dankzij het indrukwekkende vermogen van 471 kW/640 pk accelereert de RS Q8 performance in slechts 3,6 seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 305 km/u. 

Hoogste standaard

De standaarduitrusting van de Audi RS Q8 performance is al net zo indrukwekkend als zijn uiterlijk en omvat onder andere RS carbon-keramische remschijven (440 mm vóór, 370 mm achter), adaptive air suspension sport, het Bang & Olufsen Premium Sound System met 3D-sound, 22 inch 10-dubbelspaaks lichtmetalen velgen, sportstoelen plus voorin, climate control met vier zones, Audi’s nieuwe virtual cockpit plus RS, een RS-styling pakket voor interieur en exterieur en een keur aan andere begeerlijke features.

Op wens 

Aanvullend op de riante standaarduitrusting is personaliseren een belangrijk aspect van de Audi RS Q8 performance. Naast een breed, nieuw kleurenpalet is het mogelijk om een kleur naar keuze te bestellen. Het interieur kan verder gepersonaliseerd worden met drie RS designpakketten in de kleuren rood, grijs en exclusief blauw. Dat geldt ook voor de RS-remklauwen, die in dezelfde kleuren zijn uit te voeren. Interieuraccenten variëren van geborsteld aluminium en mat carbon tot diagonaal geborsteld zwart aluminium en zijn exclusief voor de RS Q8 performance ontwikkeld. Af-fabriek krijgt de Audi RS Q8 performance 22 inch 10-spaaks lichtmetalen velgen. Nieuwe, optionele 23 inch velgen in 6-Y-spaakdesign zijn er in verschillende kleuren.

De Audi RS Q8 performance is nu te configureren op Audi.nl en met ingang van vandaag bij de Audi-dealer te bestellen vanaf € 246.990*.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld, inclusief BTW, BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage, legeskosten en eventuele beheerbijdrage. Zie voor verkoopinformatie audi.nl.