db2023au01309-large

Eerste foto’s en nieuwe naam: preview van de toekomstige Volkswagen ID.7 Tourer

Volkswagen laat de eerste foto’s zien van de nog steeds gecamoufleerde estate-versie van het elektrische vlaggenschip ID.7 en introduceert tegelijkertijd de nieuwe naam: ID.7 Tourer. Het nieuwe model wordt in 2024 in Europa gelanceerd en combineert veel ruimte met een grote mate van efficiëntie. De komende maanden onthult Volkswagen het definitieve ontwerp.

Volkswagen is wereldwijd één van de succesvolste fabrikanten van stationwagens. Al meer dan zestig jaar zijn er praktische modellen geweest die tot nu toe Variant of Shooting Brake (in het geval van de Arteon) werden genoemd. Met de nieuwe ID.7 Tourer biedt het merk een eerste blik op zijn eerste volledig elektrische stationwagen, die in 2024 debuteert.

Elegante looks in herfstkleuren

Een gestroomlijnde carrosserie is de beste basis voor lange afstanden. De ID.7 limousine, die momenteel wordt gelanceerd in Europa, is een zeer aerodynamische Volkswagen met een Cw-waarde van 0,234. Deze waarde is voor de ID.7 Tourer vrijwel gelijk: 0,242. Het elegante en krachtige ontwerp van de verlengde hatchback-versie is ook te raden ondanks de unieke camouflage in herfstkleuren.

Het ontwerp van de camouflagefolie is gebaseerd op de meerlaagse lak van de ID.7 limousine, zoals eerder dit jaar door Volkswagen onthuld op de CES in Las Vegas. In overeenstemming met het seizoen heeft de camouflage deze keer het uiterlijk van een ‘Indian Summer’; de QR-codes aan de achterzijde passen naadloos in het camouflage-ontwerp.

Ruim en ruimtelijk

De ID.7 Tourer biedt zeer veel ruimte dankzij korte overhangen en de lange wielbasis. Als er vijf personen aan boord zijn, is een bagagevolume van maximaal 545 liter beschikbaar, gemeten tot de hoogte van de rugleuning van de achterbank. Als deze wordt neergeklapt, kan de inhoud van de bijna twee meter lange laadruimte toenemen tot wel 1.714 liter.

Net als alle modellen van de ID.-familie is de ID.7 Tourer gebaseerd op het MEB-platform van de Volkswagen Groep. De voordelen van het modulaire systeem met korte overhangen en lange wielbasis komen ten goede aan het interieur. Het resultaat is het karakter van een elegante sportwagen, gecombineerd met een bijzonder ruimtelijk gevoel en een flinke toename van de bagageruimte.

Net als de ID.7 gaat de productie van de ID.7 Tourer plaatsvinden in de Volkswagen-fabriek in Emden. Na de ID.4 is de ID.7 het tweede model op MEB-basis dat wordt gebouwd in het noordwesten van Duitsland, net over de grens bij Groningen.


De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.