audiq855e-tronquattro

Audi Q8 e-tron quattro nu standaard met 115 kWh accupakket

Audi past het leveringsgamma van de populaire Q8 e-tron aan. Voortaan worden alle modellen standaard geleverd als Q8 55 e-tron quattro met het grote (115 kWh) accupakket, dat goed is voor een rijbereik tot wel 556 km** en geschikt is voor snelladen tot maximaal 170 kW. De Audi Q8 55 e-tron quattro-modellen zijn als Advanced edition en S edition te bestellen voor prijzen die nagenoeg gelijk zijn aan die van de Q8 50 e-tron quattro met het 89 kWh accupakket, die niet langer geleverd wordt. De Audi Q8 55 e-tron quattro Advanced edition is er vanaf € 78.990*.

De Audi Q8 55 e-tron quattro-modellen hebben een elektromotor op zowel de vooras als achteras, waardoor ze profiteren van de grip en stabiliteit van quattro vierwielaandrijving. Het systeemvermogen van 300 kW/408 pk staat garant voor indrukwekkende prestaties. Daarbij is het uithoudingsvermogen optimaal: het 115 kWh accupakket verleent de Audi Q8 Sportback 55 e-tron quattro een actieradius van maximaal 556** kilometer (Q8 e-tron SUV: 534 km**). Het accupakket is te laden met een snelheid tot 170 kW. Het laden van 10-80% duurt zo’n 31 minuten. 

Twee luxe editions

De Audi Q8 55 e-tron quattro en Audi Q8 Sportback 55 e-tron quattro zijn er in twee luxe uitvoeringen. De Advanced edition zet direct de toon met LED-verlichting, 20 inch lichtmetalen velgen, Audi virtual cockpit, MMI navigatie plus, Audi connect diensten, lederen bekleding, elektrische stoelverstelling en -verwarming en ambienteverlichting. Luchtvering zorgt voor een brede spreiding tussen comfort en dynamiek en het Assistentiepakket Tour draagt bij aan het hoge veiligheidsniveau. 

De S edition vult deze uitrusting verder aan met een focus op sportiviteit in de vorm van onder meer S line designaccenten en het S line exterieur met sportstoelen en een multifunctioneel, met leder bekleed driepaaks stuur. 

Extra aantrekkingskracht: meer (range) voor hetzelfde geld

De prijsstelling maakt de Audi Q8 55 e-tron-modellen des te aantrekkelijker. Zo is de Q8 55 e-tron Advanced edition leverbaar vanaf € 78.990*, een prijs die nagenoeg gelijk is aan die van de Q8 50 e-tron met het kleinere accupakket die Audi niet langer levert. De Audi Q8 55 e-tron S edition is er nu vanaf € 82.990*. De meerprijs voor de Sportback-uitvoering bedraagt in beide gevallen € 4.000. Het topmodel in de serie, de sportieve SQ8 e-tron met een indrukwekkend systeemvermogen van 370 kW/503 pk, is leverbaar vanaf € 101.990* 

De Audi Q8 55 e-tron quattro-modellen zijn naar eigen wens samen te stellen in de vernieuwde online configurator op Audi.nl. Bestellen kan bij de Audi-dealer. De levering start in augustus. 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld, inclusief BTW, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage, legeskosten en eventuele beheerbijdrage. Zie voor verkoopinformatie audi.nl.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.