Century heeft primeur als 1e officiële dealer in Nederland met elektrische Volkswagen Transporter

Century is de eerste Nederlandse Volkswagen Bedrijfswagens dealer die in samenwerking met ABT Sportsline uit Duitsland een volledig elektrische Volkswagen Transporter op de markt brengt die uitermate geschikt is voor emissievrije stadsdistributie. De e-Transporter is per direct bestelbaar. In samenwerking met de Holthausen Groep uit Hoogezand wordt de e-Transporter de komende periode doorontwikkeld naar een waterstof- en brandstofceltechnologie variant.

Mobiliteitsbedrijf Century speelt met de introductie van de e-Transporter in op de verduurzaming van het wagenpark. De vraag naar emissievrije personen- en bedrijfswagens wordt steeds groter. Enerzijds door veranderende wetgeving en het Klimaatakkoord. Anderzijds door de bewustwording van klanten dat vervuilende fossiele brandstoffen hun langste tijd hebben gehad. “Audi komt eind 2018 met een volledig elektrische auto met een actieradius van rond de 500 kilometer. Volkswagen introduceert vanaf 2020 een complete e-familie. De andere merken die wij voeren volgen. We willen echter zelf ook toonaangevend zijn in Noord-Nederland op het gebied van emissievrije mobiliteit. Naast een zinvolle bijdrage aan de wereld ook de lokale, Groningse en Drentse economie en werkgelegenheid stimuleren. Noord-Nederland als duurzame regio nog steviger op de kaart zetten”, aldus directeur/eigenaar Erik Meems van Century. Dit betekent dat het bedrijf niet afwacht maar actief een bijdrage levert aan het duurzamer maken van mobiliteit. Zo introduceerde  het onder andere al autodeel concepten, gaat het binnenkort (elektrische) fietsen aanbieden en pioniert en investeert het bedrijf ook zelf in de ontwikkeling van emissievrije personen- en bedrijfswagens. Het in Nederland op de markt brengen van een volledig elektrische Volkwagen Transporter, in samenwerking met het Duitse bedrijf ABT Sportsline, is hier een eerste voorbeeld van. Met een actieradius tot 100 kilometer bij lagere snelheden en een hoog laadvermogen en/of volume is de bedrijfswagen uitermate geschikt voor emissievrije stadsdistributie.

Waterstof- en brandstofceltechnologie

Waterstof- en brandstoftechnologie, beter bekend als FCEV, gaat in de toekomst nog meer voordelen bieden dan elektrisch rijden - waaronder een grotere actieradius van circa 400 kilometer voor een Transporter op waterstof - en er is vanuit de markt al veel vraag naar deze mobiliteitsvorm. Daarom is Century een samenwerking aangegaan met de Holthausen Groep in Hoogezand. Dit Groningse bedrijf is specialist in het toepassen van waterstof en groengas techniek. Samen met Holthausen gaat Century de e-Transporter doorontwikkelen naar een Transporter op waterstof. Bij deze aandrijftechniek wordt waterstof opgewekt middels elektrolyse en de stroom die daarvoor nodig is komt van wind- en zonne-energie, oftewel groene waterstof. Waterstof biedt echter nog meer kansen. Voertuigen kunnen met waterstof en brandstofcel worden uitgerust. De mogelijkheden om in de toekomst over te gaan naar een volledig emissievrij wagenpark zijn hiermee eindeloos.

Benieuwd of een Transporter op waterstof iets voor uw organisatie is? Vul dan onderstaande contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!