APK

Wat gebeurt er met uw auto tijdens een APK?

Tijdens een APK worden alle zaken nagekeken die ervoor zorgen dat u zo veilig en zo milieuvriendelijk mogelijk rondrijdt. Het gaat dus om wielen, banden, stuurinrichting, remmen, carrosserie, wielophanging, verlichting, uitlaat, uitlaatgassen, vergrendeling, voorruit, autogordels, spiegels en claxon. 

Wanneer moet ik mijn auto laten keuren?

​VoertuigsoortDatum eerste​ toelatingBrandstofsoort​Wanneer keuren? ​
Personenauto’s en lichte bedrijfsauto’s (tot en met 3.500 kg)​ ​ ​ ​ ​​Na 1 januari 2005​Benzine en/of elektromotor of anders​Eerste APK na 4 jaar, daarna twee keer na 2 jaar, daarna elk jaar​
Na 1 januari 2005​Diesel, gas of anders (evt.in combinatie met elektrisch)​​Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar​
Vóór 1 januari 2005, voertuig niet ouder dan 30 jaar Alle soorten ​​Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar
Voertuig 30 jaar of ouder Alle soorten ​​Eens per 2 jaar
Vóór 1 januari 1960Alle soorten ​​Geen APK-plicht
​Zware voertuigen (boven de 3.500 kg)  ​Na 1 januari 1960​Alle soorten ​Elk jaar APK​
Vóór 1 januari 1960 Alle soorten ​Geen APK-plicht ​
Bijzondere voertuigen (taxi, ambulance, bus, vervoer gevaarlijke stoffen) Alle toelatingsdataAlle soorten ​Elk jaar APK ​

Wanneer betaal ik € 25 en wanneer is de APK gratis

Plant u de APK in combinatie met een onderhoudsbeurt, dan is de APK gratis. U betaalt alleen de afmeldkosten van € 4,05. Laat de APK dus samenlopen met een onderhoudsbeurt van de auto. Het scheelt u tijd én geld. Dit geldt voor alle merken. Een APK laten uitvoeren in combinatie met een onderhoudsbeurt geeft u ook nog eens recht op gratis pechhulp in bijna heel Europa!

Een losse APK? Dan betaalt u bij ons € 25. Dit is inclusief het afmelden van de auto, 4-gas meting/roetmeting, en btw en geldt voor zowel benzine- als dieselmotoren.