Nu weet u echt alles van uw Volkswagen.

U kent het ongetwijfeld. Het gevoel dat u bijna zeker weet dat uw Volkswagen op slot of op de handrem staat. Gelukkig kunnen de veiligheidsfuncties van de Mijn Volkswagen app u direct geruststellen. U hoeft de deur niet meer uit om het te checken. 

Met de Think Blue-score in de Mijn Volkswagen app krijgt zuinig rijden een totaal nieuwe dimensie. In één oogopslag wordt inzichtelijk hoe uw rijgedrag is ten opzichte van andere Volkswagen rijders. Van het verbruik per kilometer tot aan uw gemiddelde snelheid. Brandstof besparen was nog nooit zo leuk. 

Dankzij de locatievoorziening van de Mijn Volkswagen app ziet u exact waar uw auto is. En waar u bent. Via de getoonde route op de kaart bent u zo weer bij uw Volkswagen. Onmisbaar in grote steden en op vakantie in Europa. En misschien wel zo prettig als u uw auto heeft uitgeleend.

Enig idee wanneer uw auto onderhoud nodig heeft? Gelukkig heeft de Mijn Volkswagen app altijd een antwoord klaar. Ook als er een lampje gaat branden of als het tijd is voor een APK. En in geval van pech kunt u via de app direct de Volkswagen Mobiliteitsservice inschakelen.

Vooral na uw vakantie is het leuk om terug te zien waar u ook al weer die fantastische route heeft gereden. Met de Mijn Volkswagen app kunnen alle onhandige landkaarten in de kast blijven. Al uw ritten vindt u onder elkaar in één overzicht, Inclusief afstand, tijd, gemiddelde snelheid en de gereden route.

Met de Mijn Volkswagen app bent u dus op afstand verbonden met uw Volkswagen. Zie in een handomdraai of uw Volkswagen op slot staat, waar u hebt gereden, hoeveel u verbruikt, wanneer u moet tanken, of het tijd is voor onderhoud en wat de status is van de belangrijkste autofuncties. Open de app en u weet het.

Zo werkt het. Niet tijdens het rijden.

De Mijn Volkswagen app staat in directe verbinding met uw Volkswagen. Via een beveiligde verbinding worden gegevens vanuit uw auto naar uw smartphone gestuurd. Goed om te weten: Het werkt niet andersom. Het is dus niet mogelijk om uw auto bijvoorbeeld op afstand te ontgrendelen of van de handrem te halen. Een veilig gevoel.

Ook beschikbaar voor uw Volkswagen?

Bij de Golf Business Editions wordt de Mijn Volkswagen module standaard ingebouwd, dit is samen met een tweejarig data abonnement inbegrepen in de prijs van de Golf Business Editions. De benaming van deze uitvoering is dan ook gewijzigd in 'Business Edition Connected' of 'Business Edition R Connected'. Vanaf medio oktober 2015 is de Mijn Volkswagen module ook als accessoire beschikbaar voor nieuwe auto's, gebruikte auto's en het rijdend wagenpark (vanaf het begin nog niet gelijk alle modellen). De adviesprijs van de accessoire inclusief inbouw en een tweejarig data abonnement wordt in de loop van september bekend gemaakt

Uw privacy op de eerste plek.

Volkswagen hecht veel waarde aan uw privacy en de bescherming van uw persoonsgegevens. De gegevensverbinding is, zoals u mag verwachten, streng beveiligd middels een elektronische versleuteling. Het activeren van de Mijn Volkswagen app gebeurt altijd door u, als berijder. Uw ritgegevens en de locatie van de auto zijn persoonlijk en worden niet gedeeld met Volkswagen of de Volkswagen dealers. Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid om zelf uw ritgegevens, het bijbehorend brandstofverbruik en de Think Blue-score te verwijderen.

U geeft binnen de app beperkte toegang aan uw Volkswagen dealer.

Zo kan uw dealer bepaalde technische informatie van uw auto inzien, bijvoorbeeld de staat van onderhoud en mogelijke storingen. Service op het gebied van onderhoud en reparatie wordt zo veel efficiënter voor u geregeld. Mocht u onverhoopt de Volkswagen Mobiliteitsservice inschakelen, dan vraagt de alarmcentrale toestemming om eenmalig de locatie van uw auto te mogen bepalen. Op die manier ontvang u zo snel mogelijk hulp, op de juiste plek.

Wat gebeurt er met uw gegevens?

Volkswagen maakt alleen gebruik van een selecte groep derden, zoals een software ontwikkelaar voor het uitvoeren van onderhouds- en supportwerkzaamheden. Dit is noodzakelijk om de functionaliteiten binnen de app werkend te houden. Volkswagen deelt uw gegevens alleen met een selecte groep derden indien dit noodzakelijk is voor de verlening van een dienst (zoals Volkswagen Mobiliteitsservice), in het kader van onderhouds- en supportwerkzaamheden of in verband met een wettelijk voorschrift/geldig bevel van een bevoegde autoriteit.

Zakelijk gebruik

Met de Mijn Volkswagen app bent u als leaserijder in een handomdraai verbonden met uw Volkswagen leaseauto. Ideaal, want hiermee behoort het zelf bijhouden van uw ritten tot de verleden tijd. Bovendien ziet u op afstand of uw Volkswagen op slot staat, waar u hebt gereden, hoeveel u gebruikt, wanneer u moet tanken, of het tijd is voor onderhoud en wat de status is van de belangrijkste autofuncties. De ritregistratie functie is zo ontwikkeld dat het voldoet aan de eisen van de Belastingdienst. Daarnaast worden de échte kilometerstanden (en niet via GPS) gebruikt en hoeft u niet elke twee maanden de kilometerstanden te herijken.

Connected Fleet

Binnenkort lanceert Volkswagen Connected Fleet. Met Connected Fleet heeft u alles in handen om uw wagenpark efficïenter in te zetten, kosten te beheersen en tegelijk te voldoen aan de regels van de Belastingdienst. U ziet in één oogopslag welke auto's actief zijn, welke beschikbaar zijn en welke onderhoud nodig hebben. Bovendien biedt het u de mogelijkheid om bestuurders bewust te maken van hun rijgedrag. Met als resultaat een brandstofrekening die omlaag gaat. Kortom: meer overzicht, meer inzicht en minder kosten. 

Download de Mijn Volkswagen app.

Download de android app
Download de apple app

Kijk voor nog meer informatie over de Mijn Volkswagen app op volkswagen.nl/mijnvolkswagen

Lees de gebruikersvoorwaarden / Ontdek hoe u de app registreert / Lees de privacy verklaring