visual - martin mans

Concert Martin Mans 2021

Ook in 2021 gaat het gratis showroomconcert van Martin Mans met de Urker Mans formatie en Hendrik van Veen plaatsvinden. De vijfde editie van dit gezellige concert gaat plaatsvinden op woensdag 10 februari 2021 in de Audi showroom in Groningen.

Voorlopig programma:
19.30 – 20.00 uur – inloop/ontvangst 
20.00 – 21.00 uur - concert Martin Mans en de Urker Mans Formatie
21.00 – 21.30 uur - afsluiting met borrel

Locatie:
Audi showroom
Bornholmstraat 23
9723 AW Groningen

Over Martin Mans, de Urker Mans Formatie en Hendrik van Veen

Martin Mans organist en dirigent werd in 1965 geboren in Melissant. Op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee ontdekte hij ook zijn voorliefde voor het orgel. Martin Mans kreeg als zevenjarige jongen zijn eerste orgellessen, nam als elfjarige de begeleiding van verschillende koren op zich en werd als twaalfjarige vaste kerkorganist van de kerk in zijn geboorteplaats. In zijn jeugdjaren won Mans verschillende concoursen. De orgelbespeling op veertienjarige leeftijd voor de NCRV-radio volgde de concoursen al snel op. De basis van zijn orgelspel werd dus al op jonge leeftijd gevormd. Naast zijn orgelstudie professionaliseerde Martin Mans zich in koordirectie. In 1995 werd Mans organist van de Breepleinkerk in Rotterdam, waar hij tot de dag van vandaag actief is. Hij treedt regelmatig op voor radio en televisie. Hij begeleidt en dirigeert diverse koren en bekende artiesten, waaronder de Urker Mans Formatie. 

De Urker Mans Formatie is een unieke groep van 15 schitterende zangstemmen onder leiding van de ervaren dirigent Martin Mans. De tenoren en bassen hebben een jarenlange ervaring op zanggebied en beschikken over een schitterend, stoer stemgeluid. Met veel genoegen treden zij op en brengen een gevarieerd repertoire ten gehore waarin een mix is gemaakt van klassieke meesterwerken, spirituals en populaire arrangementen.

Hendrik van Veen werd geboren op 3 maart 1991 te Urk. Op jonge leeftijd bleek zijn muzikale interesse voor met name het orgel. Op 7-jarige leeftijd volgde hij zijn eerste orgellessen. Hendrik kreeg tijdens zijn eerste jaren achter het orgel steeds meer belangstelling voor de piano. Op 12-jarige leeftijd begeleide hij dan ook de plaatselijke muziekvereniging op de piano. Hij kreeg zijn eerste aanstelling als organist op 15-jarige leeftijd binnen de Chr. Ger. kerk te Urk. Hendrik was vanaf het jaar 2005 verbonden als organist aan Mannenkoor Eneas uit Urk. In 2011 heeft hij het dirigeerstokje overgenomen en is hij vaste dirigent geworden van dit mannenkoor. Momenteel is Hendrik vaste begeleider van een aantal koren. Verder is hij een veel gevraagd begeleider bij andere bekende- en minder bekende koren. Veelvuldig werkt hij mee aan CD/TV-opnames en verschillende concerten.  

Aanmelden Concert Martin Mans