Volkswagen onderhoudsbeurt


Zorg ervoor dat uw Volkswagen regelmatig en tijdig onderhouden wordt bij Century Autogroep. Onze vakkundige monteurs zorgen er dan voor dat u weer zorgeloos onderweg kunt. U ontvangt vervolgens 24 maanden garantie op alle werkzaamheden en originele Volkswagen onderdelen die vervangen worden. Daarnaast heeft u recht op gratis pechhulp in heel Europa.

Century Autogroep vindt het van belang dat u niet voor verrassingen komt te staan als het gaat om de onderhoudskosten. Wij hanteren daarom heldere onderhoudsprijzen die u vooraf kunt inzien. Zo zijn wij graag open en transparant. Op deze pagina vindt u alle informatie, prijzen en tips voor uw Volkswagen. Bekijk ook eens de Volkswagen Service video's van Volkswagen Nederland en download de handige Volkswagen Service app.

Kleine beurt voor uw Volkswagen

Een kleine beurt moet na maximaal 1 jaar of  na 15.000 kilometer uitgevoerd worden. De kleine beurt wordt afgewisseld met de grote beurt. Dat wil zeggen dat de volgende kleine beurt, ten opzichte van de eerste kleine beurt, bij 45.000 kilometer of 2 jaar later uitgevoerd moet worden. Ook daarna is uw Volkswagen elke 30.000 kilometer, of om het jaar, weer toe aan een kleine beurt. 

De kleine beurt is beschikbaar voor de Volkswagen Fox, Lupo, up! en Golf 4.

Bij een kleine beurt voeren wij de volgende werkzaamheden uit:

 • Vervangen van motorolie en oliefilter
 • Controle van de remschijven en remblokken op dikte
 • Bijvullen van de vloeistoffen, indien nodig

Bovenstaande werkzaamheden behoren tot de basisbeurt. Afhankelijk van het aantal kilometers en de leeftijd van uw auto, komen er extra werkzaamheden bij kijken.

Grote beurt voor uw Volkswagen

De eerste grote beurt moet na 30.000 kilometer of na maximaal 2 jaar uitgevoerd worden en wordt afgewisseld met de kleine beurt. De tweede grote beurt voor uw Volkswagen is, ten opzichte van de eerste grote beurt, 2 jaar later of bij maximaal 60.000 kilometer weer noodzakelijk. Tijdens de tweede grote beurt kan het zijn dat er aanvullende werkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Hierbij moet u denken aan het vervangen van de bougies, het interieurfilter en het brandstoffilter. Ook na de tweede grote beurt heeft uw auto elke 30.000 kilometer, of om het jaar, een grote beurt nodig.

De grote beurt is beschikbaar voor de Volkswagen Fox, Lupo, up! en Golf 4.

Bij een grote beurt voeren wij de volgende werkzaamheden uit:

 • Uitgebreide inspectie, waaronder de distributieriem, remmen en motor
 • Vervangen van het oliefilter en de motorolie
 • Controle van remschijven en remblokken op dikte
 • Controle en bijvullen van diverse vloeistoffen
 • Uitlezen van de auto om storingen te signaleren

Longlife beurt voor uw Volkswagen

De Volkswagen Longlife beurt wordt door Century Autogroep geadviseerd voor bijna alle modellen vanaf 2000 tot 2014. Deze onderhoudsbeurt wordt, afhankelijk van de rijomstandigheden, bij maximaal 30.000 kilometer of twee jaar uitgevoerd. Zo houdt u uw Volkswagen in topconditie. De modellen vanaf 2014 kennen een interval waarbij de olie- en inspectieservice los worden uitgevoerd. Vervolgens dient de olieservice bij maximaal 30.000 kilometer of twee jaar uitgevoerd te worden en de inspectieservice jaarlijks of eveneens bij maximaal 30.000 kilometer. 

Afhankelijk van de leeftijd en kilometerstand van uw Volkswagen kan het zijn dat er aanvullende werkzaamheden nodig zijn. Hierbij moet u onder andere denken aan de vervanging van bougies, het interieurfilter, het luchtfilter of een brandstoffilter.

Bij een Longlife beurt voeren wij onder andere de volgende werkzaamheden uit:

 • Testen van de accu
 • Vervangen van het oliefilter en de motorolie
 • Controle van remschijven en -blokken op dikte
 • Controle van de distributieriem of -ketting op slijtage
 • Controle van de motor op lekkages
 • Uitlezen van de auto om storingen te signaleren

Onderhoudsbeurt voor uw elektrische Volkswagen

Onderhoudsbeurt voor uw e-up! of e-Golf
Een olieservice is voor uw e-up! of e-Golf niet nodig, omdat deze niet zijn voorzien van een brandstofmotor. Bij Century Autogroep hoeft u daarom enkel een uitgebreide inspectieservice uit te laten voeren. Onze speciaal gekwalificeerde monteurs controleren uw elektrische Volkswagen op alle essentiële punten. De eerste inspectieservice is nodig bij maximaal 30.000 kilometer of na 2 jaar. Daarna moeten de inspectieservices bij maximaal 30.000 kilometer of jaarlijks uitgevoerd worden. 

Onderhoudsbeurt voor uw Golf GTE of Passat GTE
De Golf GTE en Passat GTE (behalve de 1.4 TSI motor) zijn voorzien van een hoogvoltaccu. Het onderhoudsschema van deze modellen is daarom anders. Dit schema bestaat uit twee elementen: de olieservice en de inspectieservice. De olieservice vindt de eerste keer bij 15.000 kilometer of na één jaar plaats. Daarna heeft uw Golf GTE of Passat GTE bij elke 30.000 kilometer of jaarlijks een inspectieservice nodig. Breng uw Volkswagen op tijd naar Century Autogroep, wanneer de boordcomputer een melding geeft. Dan zorgen onze technici ervoor dat u weer zorgeloos onderweg kunt.

Volkswagen Economy Service

Gaat uw Volkswagen al wat langer mee? Dan komt uw Volkswagen in aanmerking voor de Volkswagen Economy Service. Dit betekent voordeliger onderhoud en reparaties bij Century Autogroep. Een onderhoudsbeurt is in dit geval iedere twee jaar of bij iedere 30.000 kilometer nodig. Uw auto wordt tijdens deze onderhoudsbeurt volledig onderzocht volgens fabrieksvoorschrift. 

Volkswagen Express Service

Heeft uw Volkswagen een lampje dat niet meer werkt, een lekke band of een accu die niet meer voldoet? Dan kunt u, zonder het maken van een afspraak, bij Century Autogroep langskomen. Onze Volkswagen monteurs helpen u dan graag weer op weg.