SKODA Connectiviteit

Škoda connectiviteit

U hoeft uw Škoda geen moment meer uit het oog te verliezen. Met de mobiele diensten staat u altijd in verbinding met uw auto. Benieuwd hoe Škoda Connect LITE app werkt? We leggen het u graag uit.

Altijd verbonden met uw Škoda

Škoda Connect, de online diensten waarmee u meer uit uw dag haalt! Škoda Connect bestaat uit twee onderdelen: Care Connect en Infotainment Online. Onder Care Connect vallen twee onderdelen: Remote Access en Pro-active Service. Met Škoda Connect kunt u vanuit uw huis zien of uw auto op slot zit, waar deze geparkeerd staat en nog veel meer. Met deze dienstenpakketten krijgt uw auto een groot aantal nieuwe functies op het gebied van entertainment, gebruiksgemak en uw persoonlijke veiligheid. Škoda Connect maakt het rijden in een Škoda nog comfortabeler en veiliger.

De mogelijkheden van Škoda Connect

Remote Access
Remote Access biedt een compleet nieuwe manier van omgaan met uw auto door deze te koppelen met uw smartphone. U kunt uw telefoon dan gebruiken om de auto te bedienen en meldingen te ontvangen. De geldigheid van de diensten wordt periodiek vernieuwd. Care Connect-diensten zijn te combineren met de meeste infotainmentsystemen.

Pro-active Service
Pro-active Service helpt u bij storingen en andere problemen die te maken hebben met de toestand van uw auto. De auto neemt automatisch contact op met een werkplaats, of roept hulp op in geval van een klein incident. Pro-active Service is te combineren met de meeste infotainmentsystemen en kan standaard of optioneel zijn.

Infotainment online
De Infotainment Online-diensten helpen u uw reisdoel veilig en comfortabel te bereiken. Ze zijn beschikbaar voor de Škoda infotainmentsystemen Amundsen en Columbus. De geldigheid van de diensten wordt periodiek vernieuwd.

Aan de slag met de Škoda Connect Portal

De Škoda Connect portal biedt de mogelijkheid om uw klantaccount gemakkelijk vanuit huis te beheren. Voordat u de Škoda Connect services kunt gebruiken moet u eerst uw account activeren en registreren via de Škoda Connect Portal.

De Škoda Connect LITE

Voor Škoda modellen (vanaf 2008), die niet zijn uitgerust met een fabrieks-connecitiviteitsfunctie, is er nu Škoda Connect LITE in combinatie met een achteraf te plaatsen DataPlug. Met de Škoda Connect LITE app kunt u verbinding maken met uw auto. De app kunt u hieronder downloaden via de App Store of Google Play Store. 

De app_afbeelding_01

Highlights Škoda Connect LITE

 • check

  Brandstofmonitor

  Deze functie is super handig. De app slaat elke tankbeurt op. Zo houdt u bij hoe vaak u moet tanken en wat de uitgaven zijn.

 • check

  Parkeerplaatsen

  Uw auto eenvoudig terugvinden? Met deze app ziet u waar uw auto geparkeerd staat. Met Connect LITE kunt u de locatie van uw auto delen, zodat anderen u kunnen vinden.

 • check

  Ritregistratie

  Het digitale logboek houdt alle ritten bij. Na elke rit kunt u uw rijstijl en brandstofkosten inzien.

 • check

  Service en afspraken

  Via de app kunt u gemakkelijk contact opnemen met uw voorkeursdealer. Waar u ook bent, er is altijd wel een Škoda-dealer in de buurt.

 • check

  Challenges

  Vergelijk uzelf met andere Škoda-rijders terwijl u punten en trofeeën verzamelt. Verzamel genoeg punten om een level hoger te komen en nieuwe manieren te ontdekken om uzelf te testen.

Connect LITE installeren

Download Connect Lite en stap in uw Škoda

Download eerst de Connect LITE app op uw telefoon in de App Store of Google Playstore en maak direct een account aan. Zodra u de app heeft gedownload, stapt u in uw Škoda en opent u de app. 

 

Installeer de DataPlug

De geïnstalleerde DataPlug in uw Škoda zorgt ervoor dat u Connect LITE kunt gebruiken. De DataPlug is bij Century autogroep te verkrijgen. Zodra de DataPlug is geplaatst, vraagt de app om een pincode, zodat deze verbinding kan maken. Dit regelt Century Autogroep. Uw auto is daarna klaar voor gebruik.

Registreer en log in

De app vraagt vervolgens om een 'voorkeurspartner' aan te geven. Nadat u Century Autogroep heeft geselecteerd*, kunt u inloggen met uw Škoda ID. Indien u al geregistreerd bent, hoeft u alleen nog maar in te loggen en bent u klaar om te gaan.