Audi onderhoudsbeurt


Zorg ervoor dat uw Audi regelmatig en tijdig onderhouden wordt bij Century Autogroep. Onze vakkundige monteurs zorgen er dan voor dat u weer zorgeloos onderweg kunt. U ontvangt vervolgens 48 maanden garantie op alle werkzaamheden en originele Audi onderdelen die vervangen worden. Daarnaast heeft u recht op gratis pechhulp in heel Europa.

Century Autogroep vindt het van belang dat u niet voor verrassingen komt te staan als het gaat om de onderhoudskosten. Wij hanteren daarom heldere onderhoudsprijzen die u vooraf kunt inzien. Zo zijn wij graag open en transparant. Op deze pagina vindt u alle informatie, prijzen en tips voor uw Audi. Bekijk ook eens de Audi Service video's van Audi Nederland en download de handige Audi Service app.

Kleine beurt voor uw Audi

De eerste kleine onderhoudsbeurt voor uw Audi is na maximaal 1 jaar of bij 15.000 kilometer nodig. De kleine en grote beurten wisselen elkaar om de 15.000 kilometer of jaarlijks af. Bij 45.000 kilometer of na maximaal 2 jaar moet de eerstvolgende kleine beurt voor uw Audi uitgevoerd worden. De kleine beurten daaropvolgend moeten ook elke twee jaar of bij maximaal 30.000 kilometer plaatsvinden.

Bij een kleine beurt voeren wij de volgende werkzaamheden uit:

 • Vervangen van motorolie en oliefilter
 • Controle van de remschijven en remblokken op dikte
 • Bijvullen van de vloeistoffen, indien nodig

Bovenstaande werkzaamheden behoren tot de basisbeurt. Afhankelijk van het aantal kilometers en de leeftijd van uw auto, komen er extra werkzaamheden bij kijken.

Grote beurt voor uw Audi

Na 30.000 kilometer of maximaal twee jaar moet de eerste grote beurt uitgevoerd worden voor uw Audi. Deze moet een jaar na de eerste kleine beurt plaatsvinden en wisselt voortdurend met de kleine onderhoudsservice. De tweede grote beurt is, ten opzichte van de eerste grote beurt, bij maximaal 60.000 kilometer of twee jaar later weer aan de orde. Er kunnen aanvullende werkzaamheden nodig zijn op basis van het aantal kilometers of de leeftijd van uw auto. Onder aanvullende werkzaamheden vallen onder andere het verversen van de remvloeistof, vervangen van het interieurfilter, vervangen van de bougies en het vervangen van de S-Tronic olie. Ook na de tweede grote beurt heeft uw Audi elke 30.000 kilometer, of om het jaar, een grote beurt nodig.

Bij een grote beurt voeren wij de volgende werkzaamheden uit:

 • Uitgebreide inspectie, waaronder de distributieriem, remmen en motor
 • Vervangen van het oliefilter en de motorolie
 • Controle van remschijven en remblokken op dikte
 • Controle en bijvullen van diverse vloeistoffen
 • Uitlezen van de auto om storingen te signaleren

Longlife beurt voor uw Audi

De Audi Longlife onderhoudsbeurt dient de eerste keer bij maximaal 30.000 kilometer of na twee jaar uitgevoerd te worden. Dit is wel afhankelijk van de rijomstandigheden. Bij Century Autogroep houdt u zo uw Audi in topconditie. Bij de Audi modellen vanaf 2014 geldt een interval, waarbij de olie- en inspectieservice los worden uitgevoerd. Daarna is de olieservice bij maximaal 30.000 kilometer of twee jaar nodig en de inspectieservice bij 30.000 kilometer of elk jaar. Op basis van de kilometerstand en het bouwjaar van uw auto kan het zijn dat er volgens fabrieksvoorschrift extra werkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Dit zijn werkzaamheden, zoals het vervangen van het interieurfilter, het brandstoffilter of de bougies.  

Bij een Longlife beurt voeren wij onder andere de volgende werkzaamheden uit:

 • Testen van de accu
 • Vervangen van het oliefilter en de motorolie
 • Controle van remschijven en -blokken op dikte
 • Controle van de distributieriem of -ketting op slijtage
 • Controle van de motor op lekkages
 • Uitlezen van de auto om storingen te signaleren

Onderhoudsbeurt voor uw elektrische Audi

In vergelijking met auto's die voorzien zijn van een brandstofmotor hebben elektrische auto's relatief weinig onderhoud. Een elektrische Audi heeft minder vloeistoffen, minder bewegende onderdelen en minder snel slijtage van de remmen dankzij het regenactief remmen. Hierdoor vallen de onderhoudskosten van deze Audi's vaak lager uit dan een Audi met een brandstofmotor. 

Onderhoudsbeurt voor uw Audi A3 e-tron of A3 g-tron
De Audi A3 e-tron en de A3 g-tron kennen een interval waarbij de kleine en grote onderhoudsbeurt worden afgewisseld. De eerste kleine onderhoudsbeurt moet plaatsvinden bij 15.000 kilometer of na maximaal 1 jaar. De eerste grote beurt is nodig bij 30.000 kilometer of na twee jaar. Daarna is zowel de kleine als de grote beurt bij elke twee jaar nodig ten opzichte van de vorige kleine of grote beurt.

Onderhoudsbeurt voor uw Audi e-tron of e-tron Sportback
Voor de Audi e-tron en de e-tron Sportback geldt alleen een (uitgebreide) inspectieservice. Deze inspectieservice wordt de eerste keer bij 30.000 kilometer of na twee jaar uitgevoerd. Daarna volgt bij 60.000 kilometer of na twee jaar een uitgebreide inspectieservice. Afhankelijk van de kilometerstand en de leeftijd van uw auto kunnen er aanvullende werkzaamheden bij komen kijken, zoals het verversen van de remvloeistof en het vervangen van het interieurfilter.

Zorgeloos elektrisch rijden
De Audi e-tron wordt in Nederland geleverd inclusief de door Audi geadviseerde onderhoudsinspecties. Dat betekent dat u de eerste 6 jaar of maximaal 180.000 kilometer uw onderhoud en de APK volgens fabrieksvoorschrift kosteloos kunt laten uitvoeren. Daarnaast ontvangt 8 jaar of tot 160.000 km garantie op de accu.

Audi Directaanname

Bij Century Autogroep kunt u langskomen voor een Audi Directaanname. Dit is een service waarbij een van onze Audi monteurs uw auto, samen met u, inspecteert. Tijdens de Directaanname wordt uw Audi op alle vitale delen gecontroleerd en ontvangt u een onderhoudsadvies voor de korte en lange termijn. Hiermee heeft u meteen inzichtelijk wat de technische staat van uw auto is. 

Audi Express Service

Heeft uw Audi een lampje dat niet meer werkt, een lekke band of een accu die niet meer voldoet? Dan kunt u, zonder het maken van een afspraak, bij Century Autogroep langskomen. Onze Audi monteurs helpen u dan graag weer binnen 1 uur op weg. U weet ook meteen wat de reparatie kost, en dat is wel zo prettig.