Audi CNG-tankkeuring

Aardgasauto's, waaronder de Audi g-tron, maken gebruik van een CNG-tank. Deze tanks dienen wettelijk elke 4 jaar te worden gekeurd. Century Autogroep is bevoegd om CNG-tanks van personenwagens en lichte bedrijfswagens te keuren. Zodra de CNG-tank is goedgekeurd, ontvangt u van ons een wettelijk verplichte inspectiesticker.

Wat houdt een CNG-tankkeuring in?

Tijdens een CNG-tankkeuring voeren wij onder andere de volgende werkzaamheden uit.

  • Visuele controle of de tank permanent is aangebracht en geen deuken vertoont.
  • Visuele controle of de tank is voorzien van een deugdelijke gasdichte behuizing die in de buitenlucht uitmondt, tenzij de tank in de buitenlucht is geplaatst.
  • Visuele controle dat de leidingen en gasvoerende slangen geen knikken vertonen.
  • Visuele controle dat de vulaansluiting is voorzien van een stofkap, tenzij deze is beschermd tegen vuil en water.

Tip!
Combineer de CNG-tankkeuring met een reguliere onderhoudsbeurt en/of de APK. CNG-tanks moeten wettelijk iedere vier jaar gecontroleerd worden. Let op. De vervaldatum van de goedkeuring, en indien van toepassing van de herkwalificatie, van een tank, mag niet verstreken zijn.

Waar kunt u terecht voor de CNG-tankkeuring?

Century Autogroep is een officieel erkend keurstation. U kunt bij ons met alle automerken terecht voor een officiële CNG-tankkeuring. Ons keuringsstation is gevestigd in onze Audi-vestiging op de Century Campus in Groningen.

Wat zijn de kosten van een CNG-tankkeuring?

De keuring van één tank kost €149,95 exclusief btw. Voor elke volgende tank geldt een tarief van €79,95 exclusief btw. Deze kosten zijn exclusief het eventueel verwijderen en terugplaatsen van de behuizing en andere opbouw. Hiervoor ontvangt u vooraf een prijsopgave.