Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP)

Bent u een particulier en koopt u op of na 4 juni 2020 een volledig elektrische personenauto occasion in de kleinere of compacte middenklasse? Dan komt u in aanmerking voor de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). De subsidieregeling is voor gebruikte elektrische personenauto’s.

Deze subsidie is alleen voor particulieren (natuurlijk persoon die privé een auto koopt). U komt eenmalig in aanmerking voor subsidie als wordt voldaan aan de voorwaarden. De subsidieregeling loopt van 1 juli 2020 tot 1 juli 2025, tenzij het budget eerder op is.

Het subsidiebudget voor nieuwe auto's van 2020 is op, maar u kunt al wel aanspraak maken van de subsidiepot van 2021! Bij goedkeuring vanuit de overheid ontvang je deze subsidie vanaf januari 2021. Wees er dus snel bij!

Welke elektrische personenauto's?

Wilt u in aanmerking komen voor subsidie? Dan moet de elektrische personenauto voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Een 100% elektrische personenauto met een actieradius* van minimaal 120 kilometer.
  • De catalogusprijs* (oorspronkelijke nieuwprijs) is niet lager dan € 12.000 en niet hoger dan € 45.000.
  • De auto is als elektrische personenauto geproduceerd en mag niet zijn omgebouwd tot elektrische auto.

*Een uitleg van de termen die in de subsidieregeling worden gebruikt en wat we er onder verstaan, vindt u in de Begrippenlijst.

Hoeveel subsidie? 

Voor 2020 en 2021 zijn de subsidiebedragen voor elektrische personenauto’s die aan de voorwaarden voldoen:

  • Gebruikte elektrische personenauto koop = € 2.000
  • Nieuwe elektrische personenauto koop = € 4.000 of € 83 per maand met private lease

Een rekenvoorbeeld

Stel je koopt een nieuwe elektrische auto met een nieuwwaarde van € 23.400. Met een subsidie van € 4.000 vanuit de overheid, betaal je dan € 19.400 voor je elektrische auto. Bij het Private Leasen van een elektrische auto scheelt dat je per maand maar liefst € 83. Zo wordt elektrisch rijden extra aantrekkelijk.

Bij een gebruikte elektrische auto kan je aanspraak maken van € 2.000 subsidie vanuit de overheid.

Let op: het subsidiebudget van de overheid is beperkt. Zolang er nog budget is, kan je in aanmerking komen voor de subsidie. Century Autogroep kan geen garantie geven op de uitkering van de subsidie door de overheid.