Strooizout: de vijand van je auto

Afgelopen dagen is er met het winterweer veel zout gestrooid, en dat strooizout gaat vrijwel in alle onderdelen van je auto zitten. Hierdoor ontstaat corrosie aan je auto. Vooral oudere auto's krijgen hier snel last van. Nu de sneeuw weg is, wordt het tijd om je auto eens goed te wassen en afscheid te nemen van het strooizout op je auto.   

 

De belangrijkste reden om je auto zo spoedig mogelijk te wassen, is omdat het niet bevorderlijk voor de onderdelen en lak is om lang te wachten met een wasbeurt. Het zout kan namelijk deze delen van de auto ernstig aantasten.

Het belang van bodemreiniging bij je auto.

Bij bodemreiniging wordt je auto door middel van hogedrukstralen schoongespoten. Wanneer je dit niet laat reinigen, blijf het zout zitten en kan de bodem van je auto ernstig aangetast worden. Het is dus aan te raden om een pakket te kiezen mét bodemreiniging. Ook zal er door de nieuwste technieken van de wasstraat je auto niet beschadigen, omdat er de nieuwste borstels in onze wasstraat zitten. Om je auto extra te beschermen kun je kiezen voor een waxlaag, hierdoor blijft het vuil en zout op de waxlaag zitten, zal het de lak niet aantasten en wordt je auto de volgende keer weer makkelijker schoon. 

Rubber- en lichtmetalen onderdelen

Zout zorgt ervoor dat rubber uitdroogt. Denk hierbij aan de rubberen strips, banden en motoronderdelen. Zout gaat ook vreten aan lichtmetalen velgen, hierdoor kunnen plekken op de velgen ontstaan. Vaak worden velgen die al een beschadiging hebben aangetast door het strooizout. Ook het logo van je auto wordt snel aangetast door het strooizout.

Lak

Alle beschadigingen aan de lak, denk hierbij aan steenslag of een beschadiging door winkelkarretjes, kunnen worden aangetast door het strooizout. Het roestproces kan versneld worden en vooral oudere auto's met deze beschadigingen zijn zeer kwetsbaar hiervoor. Ook hebben sensoren en camera's te lijden onder het zout. De elektra kan worden aangetast en daarom is het belangrijk niet te lang te wachten met het schoonmaken van je auto.  

 

De Century Wasstraat

In onze autowasstraat wordt gebruikgemaakt van de modernste was- en droogtechnieken op het gebied van auto's wassen. Uw auto rijdt streeploos de wasstraat uit. Schoon is dus ook echt schoon! Er worden zeer zachte materialen gebruikt, waardoor uw auto krasvrij blijft. De wasstraat is zo ingericht dat er wordt gewassen met 80% recyclet water en dat het voldoet aan de strengste milieueisen. Hierdoor is het een van de meest milieuvriendelijke wasstraten in Nederland.

Bron: ad.nl