Productierecord: ruim 320.000 ‘Made in Kvasiny’ Škoda’s in 2019

  • SUPERB iV plug-in hybride: al ruim 2.000 exemplaren geproduceerd

Met meer dan 320.000 nieuwe auto’s in 2019 heeft de Škoda-fabriek in Kvasiny een nieuw productierecord gevestigd. In de productiefaciliteit wordt sinds afgelopen september ook de nieuwe SUPERB iV geproduceerd. Van Škodaֽ’s allereerste plug-in hybridemodel zijn inmiddels al meer dan 2.000 exemplaren van de productielijn gerold.

 

“In 2019 hebben we aanzienlijk geïnvesteerd in de renovatie van de fabriek in Kvasiny en zijn we daar gestart met de productie van de Škoda SUPERB iV,” aldus Michael Oeljeklaus, bestuurslid van Škoda AUTO voor Productie & Logistiek.

Škoda heeft de fabriek in Kvasiny de afgelopen jaren continu verder gemoderniseerd om de capaciteit en het productievolume te maximaliseren. Vandaag-de-dag behoort de productielocatie tot de modernste fabrieken binnen de wereldwijde auto-industrie.

‘Smart Digital Application’ award

De Škoda-fabriek in Kvasiny, waar momenteel de SUPERB, SUPERB iV, KODIAQ en KAROQ worden gebouwd, kende in 2019 vele hoogtepunten. Vorig jaar maart rolde bijvoorbeeld het 500.000ste exemplaar van de derde-generatie SUPERB er van de band. In april introduceerde Škoda ‘dProduction’ – een papierloos en digitaal multimediasysteem dat medewerkers begeleidt tijdens de individuele productiestappen en de bijbehorende documentatie en kwaliteitscontrole. Dankzij dit project ontving de fabriek in Kvasiny de speciale ‘Smart Digital Application’ award tijdens het 14e Automotive Lean Production Congress.

Allereerste hybridemodel in Škoda's historie

Afgelopen juli startte in Kvasiny de productie van het topmodel van Škoda, de nieuwe SUPERB. In september verliet de allereerste SUPERB iV plug-in-hybride de productielijn, een mijlpaal voor zowel de fabriek als voor Škoda zelf. Het Tsjechische merk investeerde zo’n 12 miljoen euro om de productielijn voor te bereiden op de assemblage van het allereerste hybridemodel in de historie. De Škoda SUPERB iV wordt uitsluitend in Kvasiny gebouwd, op dezelfde lijn als de overige SUPERB-varianten met conventionele aandrijving. Tot dusver rolden al meer dan 2.000 exemplaren van de geëlektrificeerde SUPERB de fabriekspoort uit.

 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.