Erik Meems: 'Ontwikkelingen directie Century Autogroep'

Inmiddels is duidelijk dat door de situatie rondom Corona een aantal zaken wereldwijd en in Nederland in een stroomversnelling zijn geraakt. Los van het feit dat wij als Century de afgelopen weken hebben geacteerd en zullen blijven acteren om onze organisatie hier op aan te passen, zal de versnelde opkomst van elektrische auto's, online verkopen, andere mobiliteitsvormen en het thuiswerken van veel mensen zorgen voor een structurele verandering in onze branche.

Deze veranderingen zijn zeker niet enkel bedreigend wat mij betreft maar bieden juist ook weer kansen! In de hele keten, voor onze fabrikanten, importeur en dealers.

Met Century heb ik de afgelopen ruim 8 jaren samen met mijn mensen -en mede dankzij u- een supermooi, sterk en vooral ook innovatief bedrijf neer kunnen zetten. We draaien over de afgelopen 8 jaren weer een positief financieel resultaat en zijn we gezonder dan ooit. We hebben als 1 van de eerste dealers in Nederland, mede door een fors aantal overnames, maar ook veel sluitingen van showrooms en werkplaatsen in de afgelopen jaren, onze vestigingen-structuur voor de toekomst reeds op orde. Daarnaast hebben we met zaken zoals bijvoorbeeld onze Campus in Groningen, onze Wasstraat, Kalkhoff e-bikes en ons  Occasion Center formule laten zien dat we vooruit willen en nieuwe, succesvolle en onderscheidende concepten willen laten zien, zelfs binnen Europa. Waarmee we ook een stevige basis hebben neergezet om met deze veranderende toekomst om te gaan. Met als resultaat dus een gezond bedrijf met Marktaandelen die hoger zijn dan landelijk en met nog enorm veel kansen tot groei. Daar ben ik supertrots op!

Des te trotser ben ik dat, mede door dit succes dat ik samen met mijn mensen heb kunnen realiseren, de directie van Pon's Automotive (mijn oude werkgever waar ik ooit in het jaar 2000 mijn eerste baan kreeg na stage) en de familie Pon mij heeft gevraagd om toe te treden tot de directie van Pon Automotive in Leusden. In mijn nieuwe rol als Vice President Retail word ik per 1 september a.s. onder andere verantwoordelijk voor het Retail- & Dealerbeleid voor de VAG-merken in Nederland. Daarbij hoort onder andere de vestigingenstructuur in Nederland maar ook de verdere ontwikkeling van (online) systemen en processen om de samenwerking tussen onze fabrikanten, Pon en de dealers nog efficiënter te laten verlopen.

Daarnaast word ik in mijn nieuwe rol verantwoordelijk voor de dealerbedrijven waar Pon 100% of deels eigenaar van is. Bijvoorbeeld de Pon-dealers in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht maar zeker ook Groningen. Dat betekent in de praktijk dat ik ook leiding ga geven aan de nieuwe Algemeen Directeur van Century Autogroep, Theodoor Vis, die per 1 september a.s. wordt benoemd. Samen met het huidige fantastische directieteam, bestaande uit John Hofmeijer, Peter de Jong en Corey Stam, zal Theodoor de stevige basis die we hebben neergezet, verder uitbouwen de komende jaren. Ik heb daar 100% vertrouwen in, mede omdat ik Theodoor (nu Manager Sales Volkswagen bij Pon) inmiddels al meer dan 12,5 jaar ken en veel met hem heb samengewerkt. 

Tevens blijf ik eigenaar / meerderheidsaandeelhouder van Century Autogroep en zal ik toetreden tot de Raad van Commissarissen van Century. Uiteraard zal Theodoor de dagelijkse leiding op zich nemen. Maar ik blijf dus, als Noorderling/Grunniger zeker sterk verbonden aan Century en ik blijf uiteraard te allen tijde rechtstreeks en persoonlijk voor u bereikbaar!

Afsluitend wil ik nogmaals zeggen dat ik supertrots ben op Century, op wat we mede dankzij u hebben gerealiseerd de afgelopen 8 jaren en dat daaruit deze geweldige ontwikkeling is voortgekomen. Een ontwikkeling die kansen biedt voor mij, voor Theodoor, voor de toekomst van Pon Automotive in Nederland, voor Century en dus ook voor jullie als relatie van mij en/of Century!

Erik Meems
E: e.meems@century.nl
Directeur / Eigenaar Century Autogroep