12 augustus 2019

Teruggave BPM vervalt voor taxivervoer

In het nieuwe belastingplan van 2019 staat dat taxi's geen teruggave meer krijgen van aanschafbelasting. 

'Afschaffing teruggave BPM taxivervoer
Het kabinet wil vergroenen. Daarom wordt de teruggaaf van de BPM voor taxivervoer afgeschaft. Dit geldt voor straattaxi’s, contractvervoer en doelgroepenvervoer (zorg- en leerlingenvervoer) of een combinatie hiervan. Hierdoor krijgt de taxibranche een prikkel om minder vervuilende taxi’s en busjes aan te schaffen. Want, hoe lager de CO2-uitstoot, hoe lager de BPM. Voor nul-emissie auto’s geldt een vrijstelling van BPM.'

Door de afschaffing van BPM teruggave wil het kabinet bedrijven aansporen om milieuvriendelijkere vervoersmiddelen te kopen. Voor auto's die minder CO2 uitstoten, is de BPM lager. Auto's die geen CO2 uitstoten, zoals elektrische of waterstof auto's, hoeft geen BPM betaald te worden. 

Kostenstijging 

Met de BPM teruggave kan een taxibedrijf al snel duizenden tot tienduizenden euro's terugkrijgen. Deze kosten zijn in de nieuwe regeling niet meer terug te krijgen waardoor een hoge stijging voor de kosten van taxibedrijven wordt verwacht. Hierdoor valt een nieuwe taxi in 2020 duurder uit.

Huidige regeling

De taxi bedrijven kunnen in de huidige regeling, tot 2020, nog profiteren van de BPM teruggave. Profiteer daarom nu van extra scherp geprijsde auto's, nu nog met BPM teruggave!

Bekijk voorraad nieuw

 Of neem contact op met onze afdeling Zakelijke Markt

Century Zakelijke Markt

T 050 853 7200
zakelijk@century.nl

 

Bron: rijksoverheid.nl