21 juni 2019

Helft Nederlanders laat geen briefje achter bij lakschade

Bij zwaardere schade zijn mensen eerder geneigd hun schade te melden. En 65-plussers melden vaker hun schade dan millennials.

67 procent van alle Nederlanders heeft weleens schade gereden. Maar wanneer er (parkeer)schade veroorzaakt wordt aan andermans auto, wordt dat niet altijd gemeld. Een kras wordt slechts in de helft van de gevallen gemeld, een deuk wordt in 78 procent van de gevallen gemeld. Dit blijkt uit onderzoek, dat Allsecur liet doen onder 1.024 Nederlanders.

Leeftijdsverschil
Wat opvalt is dat 65-plusser vaker hun gegevens achterlaten dan millennials (18-34 jaar). Zo meldt meer dan de helft (59%) van de 65-plussers hun lakschade, tegenover 42 procent van de millennials. Bij deukschade laat 82 procent van de 65-plussers een briefje achter, terwijl 73 porcent van de millennials dit zegt te doen. Eén op de drie Nederlanders zegt nog nooit schade te hebben gereden, waarbij opvalt dat meer vrouwen (37%) dan mannen (29%) dit aangeven. Bij de andere automobilisten gaat het vooral om kleine aanrijdingen met een object.
 
De top vijf vaakst voorkomende schades:
- Tegen een stilstaand object gereden (paaltje, boom, lantaarn): 40%
- Betrokken geweest bij een kop-staart botsing: 20%
- Tijdens het inparkeren kras- of lakschade veroorzaakt: 13%
- Lakschade veroorzaakt door het openen van de autodeur: 11%
- Tijdens het inparkeren een deuk(je) veroorzaakt: 10%
 
Bron: Allsecur, 21 juni 2019
 

Heb je zelf ook schade en ben je benieuwd naar de herstelmogelijkheden? Bel dan naar 050-8537331 of kijk op

Schadeherstel