13 juni 2019

Century krijgt tweede campus in Emmen

Emmen krijgt, naast Groningen, een Century Campus. In Emmen wordt de focus gelegd op de verkoop en service van de merken Volkswagen, SEAT, ŠKODA en Volkswagen Bedrijfswagens. Ook de Audi service blijft in Emmen. De verkoop van nieuwe Audi modellen verhuist daarentegen naar Groningen. Nieuw op de campus wordt ook het occasion centrum, met standaard meer dan 100 occasions op voorraad. Om bovenstaande plannen te realiseren wordt de vestiging in Emmen de komende maanden fors verbouwd. Century heeft in Emmen ook een filiaal van Century Autoverhuur en een Schadenet schadeherstelvestiging.

De komst van de campus in Emmen betekent dat het autobedrijf per 1 juli de verkoopactiviteiten van een aantal merken en vestigingen verplaatst. Uit diverse onderzoeken, en in de praktijk, blijkt namelijk dat mensen zich meer en meer online oriënteren qua aanschaf van een auto en bereid zijn verder te rijden naar een showroom als het aanbod daar uitgebreider is. Op de verkoopvestigingen die overblijven biedt Century zijn klanten een veel uitgebreider aanbod en veel meer merkbeleving, wat past bij de huidige klantverwachting. Concreet betekent het dat de verkoop van nieuwe Audi modellen van Emmen naar Groningen verhuist. De verkoop van nieuwe SEAT modellen verhuist van Assen naar de showrooms in Emmen en Groningen. In Stadskanaal stopt Century helemaal met de verkoop van auto's. Mensen uit Stadskanaal en omgeving kunnen vanaf 1 juli terecht op de verkoopvestigingen in Assen, Emmen, Groningen of Winschoten.

Service centra in de regio

Uit eigen onderzoek blijkt voorts dat de meeste klanten voor onderhoud, reparatie en schade juist niet te ver willen rijden. Dit betekent dat per genoemde datum de verkoopvestiging in Stadskanaal verdergaat als volwaardig service centrum. Ook Audi- en SEAT-rijders die nu klant zijn in respectievelijk Emmen en Assen blijven van harte welkom voor service, onderhoud en onverhoopte schade op de vestigingen in beide plaatsen. Vertrouwde gezichten blijven de klanten nu en in de toekomst verwelkomen.