6 december 2018

Audi e-tron: compromisloos elektrisch rijden

Met de e-tron presenteert Audi zijn eerste volledig elektrische productieauto met een actieradius van ruim 400 km.

  • Eerste elektrisch aangedreven serieproductiemodel van Audi
  • Onbezorgd rijplezier: ruime actieradius, volop laadmogelijkheden
  • Marktintroductie begin 2019; leverbaar vanaf € 84.100*
  • Standaard met Audi e-care pakket

De Audi e-tron is 4,90 meter lang, 1,94 meter breed en 1,62 meter hoog. Mede dankzij de wielbasis van 2,93 meter biedt hij volop ruimte voor vijf personen. De bagageruimte heeft een inhoud van maar liefst 660 liter. Het comfortniveau is vergelijkbaar met dat van andere grote Audi-modellen.

Krachtige prestaties in elk terrein
De Audi e-tron beschikt over twee elektromotoren, die fluisterstil en geheel emissievrij krachtige prestaties leveren. Het systeemvermogen bedraagt maximaal 300 kW en het systeemkoppel 664 Nm. Daarmee accelereert de Audi e-tron in 5,7 seconden van 0-100 km/u. De topsnelheid is begrensd op 200 km/u.

Electric quattro
Elektrische vierwielaandrijving - een nieuwe generatie quattro - zorgt onder alle (weers)omstandigheden voor optimale grip en een perfect weggedrag. Ook maakt het een volledig variabele verdeling van de aandrijfkrachten mogelijk. In de meeste gevallen gebruikt de Audi e-tron, ook met het oog op maximale efficiency, alleen de elektromotor achter voor de aandrijving. Als de bestuurder om meer vermogen vraagt, wordt de elektromotor vóór ook bijgeschakeld. Ook als de e-tron een glad wegdek detecteert, wordt ‘electric quattro’ automatisch geactiveerd. De aandrijfkracht wordt altijd ‘on-demand’ verdeeld.

Dynamische factoren
De grote hoogvoltage-batterij is laag (onder het passagierscompartiment) en centraal geplaatst. Het lage zwaartepunt zorgt samen met de uitgebalanceerde gewichtsverdeling (50/50) voor optimale dynamiek. Met Audi drive select kan de bestuurder op basis van (weers)omstandigheden of persoonlijke voorkeur een keuze maken uit zeven rijprofielen. Ook de werking van de adaptieve luchtvering wordt hierdoor beïnvloed. Daardoor is de e-tron comfortabel instelbaar voor lange ritten en sportief voor bochtige trajecten. De adaptieve dempers van de luchtvering passen zich bovendien automatisch aan. Bij snelwegritten verlagen ze de carrosserie bijvoorbeeld om de luchtweerstand te reduceren en zo de actieradius te vergroten.

Actieradius: ruim 400 km
Ten behoeve van de actieradius van ruim 400 km volgens de realistische WLTP-norm speelt een innovatief energieterugwinsysteem een belangrijke rol: tot wel 30% van de range wordt hiermee gerealiseerd. De e-tron kan energie terugwinnen tijdens het coasten (‘afremmen op de motor’) of door fysiek afremmen. In beide gevallen fungeert de elektromotor als generator. Bij vertragingen tot 0,3 g ofwel 90 procent van alle remacties remt de e-tron uitsluitend af op de elektromotoren. Bij het afremmen vanaf 100 km/u kan de Audi e-tron elektrische kracht met een maximum van 300 Nm en 220 kW terugwinnen. Dit komt overeen met meer dan 70 procent van de energie-input voor de aandrijving. Het slimme brake control system bepaalt volautomatisch of bij het afremmen alleen de elektromotoren, de remmen of een combinatie ervan worden gebruikt. De verdeling is altijd soepel en gelijkmatig – de bestuurder merkt hier niets van. De remkracht blijft altijd constant.

Gestroomlijnd
De optionele Audi virtual mirrors zijn een perfect voorbeeld van de geavanceerde aerodynamica van de e-tron. De camera’s in een compacte behuizing geven beeld door aan hoge-resolutie OLED-displays in het interieur. Ook de adaptieve luchtvering, de vlakke wagenbodem en verstelbare luchtinlaten voor de remmen en het warmtemanagementsysteem met warmtepomp dragen bij aan de goede stroomlijn. Met Audi virtual mirrors heeft de e-tron een Cw-waarde van 0,27. Alleen hierdoor al heeft hij ten opzichte van een conventioneel aangedreven auto een extra actieradius van 35 km.

Slim laden: thuis en onderweg
De hoogvoltage-batterij van de Audi e-tron heeft een capaciteit van 95 kWh. Op dagelijkse ritten is het meestal niet nodig om te stoppen bij laadstations. Op langere trips kunnen e-tron rijders gebruikmaken van snelladers (gelijkstroom) met een capaciteit van maximaal 150 kW. Daarmee is het mogelijk om binnen een half uur klaar te zijn voor de volgende etappe. De e-tron is ook met wisselstroom te laden (max. 11 kW, 22 kW is optioneel). In 2019 wordt het laden nog eenvoudiger met Plug & Charge. Daarbij identificeert de e-tron zichzelf bij een laadstation om het laadproces starten. De e-tron is thuis te laden via een reguliere 230 V-aansluiting of een 400 V-driefase-aansluiting. Met het optionele ‘connect’ laadsysteem verdubbelt het laadvermogen tot 22 kW.

De Audi e-tron wordt in Audi’s CO2-neutrale fabriek in Brussel gebouwd. De levering start begin 2019. De Audi e-tron is leverbaar vanaf € 84.100*.

Geïnteresseerden die op hoogte willen blijven van het laatste Audi E-Tron nieuws, kunnen zich onderaan de pagina aanmelden.

Follow us on the road to zero emission.

Houd mij op de hoogte van de Audi e-tron.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

 * Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn op basis van de prijzen die geldig zijn per 1 april 2018, tenzij anders vermeld (fiscale waarde), inclusief BTW, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten.