Een kijkje in de werkdag van Jessica Roggen

Over Jessica Roggen

Jessica Roggen is gastdame bij Century Autogroep en is vanaf 2018 werkzaam bij de vestiging Century Volkswagen in Groningen. Daarvoor was ze ook nog een tijdje werkzaam bij Century Audi in Groningen. Waar zij blij van wordt: De hele dag bezig zijn met verschillende werkzaamheden. Hoe drukker het is, hoe meer plezier ik beleef aan mijn werk als gastdame.

Meestal begin ik de dag met…

Bij binnenkomst, iets voor 08:00 uur, is het eerste waar ik mee bezig ga het schoonmaken van de koffiezetapparaten en het aanspreken van klanten die binnenkomen. Ik ben namelijk het eerste aanspreekpunt van de klant. Vervolgens gaat de computer aan, check ik alle aan- en afleveringen en zorg ik dat de auto's klaarstaan. Dit is meestal het standaard begin van de dag. Daarnaast houd ik mij de hele dag bezig met verschillende werkzaamheden.


Een van mijn favoriete momenten van de dag is…

's Morgens, als de verkopers van de vestiging binnenkomen, gaan we een kopje koffie drinken en de dag bespreken. Ik zie er altijd naar uit wanneer er nieuwe auto's worden gebracht en vind het leuk om de afleveringen van de auto's te plannen. Ten slotte, en niet geheel onbelangrijk in mijn functie, geniet ik van het aanspreken van klanten en probeer ik ze op hun gemak te stellen. Ik zorg graag voor een goede, eerste indruk.


Momenten van ontspanning

Tijdens de middaglunch vind ik het fijn om samen met collega's wat te eten en te kletsen over het verloop van de dag. Voor mij is het werk zelf eigenlijk ook al een manier van ontspanning, aangezien ik de werkzaamheden leuk vind om te doen. Ik ben iemand die het fijn vindt om altijd bezig te zijn, daarom past deze functie goed bij mij.


Belangrijkste dagelijkse werkzaamheden

Het allerbelangrijkste vind ik het aanspreken van de klanten die binnenkomen. Het in gesprek gaan met de klant vind ik een van de leukste taken binnen mijn functie, aangezien elke klant en elk gesprek weer anders is. Naast het aanspreken van de klanten, komen er natuurlijk ook andere taken aan bod. Zo moet ik er bijvoorbeeld voor zorgen dat de voorraad aan boodschappen wordt aangevuld in de showroom, dat de proefritten worden ingepland, de post verwerkt wordt en dat er aflevergeschenken worden geregeld. Ook moet ik ervoor zorgen dat de showroom goed gevuld is met auto's en dat deze, indien nodig, verplaatst worden. Daarbij zorg ik er ook voor dat zowel de showroom als de auto's er netjes bij staan. Zo kan ik nog wel even een tijdje door gaan over de dingen die het werk als gastdame voor mij zo leuk maken!


Waar blink ik in uit?

Het uitstralen van gastvrijheid en het in gesprek gaan met de klanten gaat mij erg goed en makkelijk af. Ook ben ik goed in multitasken, iets dat goed past bij deze functie. De combinatie van altijd wat te doen hebben, en altijd wat willen doen, maakt mij een goede gastdame.