Een kijkje in de werkdag van Alyssa Yskes

Over Alyssa Yskes

Alyssa Yskes is nu bijna een jaar werkzaam bij Century Autogroep als Fleetsales Adviseur Zakelijke Markt. De afdeling Fleetsales is de contactpersoon voor leasemaatschappijen en houdt zich bezig met de verkoop van meerdere auto’s aan leasemaatschappijen en zakelijke klanten. Daarvoor is zij ongeveer vier jaar als Accountmanager Binnendienst werkzaam geweest bij een leasemaatschappij. Waar zij blij van wordt: “Ik word blij van klanten die blij worden van hun nieuwe auto. Daarnaast krijg ik energie van het oplossen van moeilijke klantvragen. De diversiteit en afwisseling in mijn werk maakt dat ik mijn werk daardoor uitdagend vind.”

Meestal begin ik de dag met …

Vijf dagen per week gaat mijn wekker om 06:00 uur. Iedere ochtend stap ik onder de douche en maak ik vervolgens een salade klaar, die ik tijdens de lunchpauze nuttig. Eenmaal in de auto richting het werk vind ik het heerlijk om luid met de radio mee te zingen. Om 07:45 uur kom ik op het kantoor in Groningen aan en start ik mijn computer op. Onder het genot van een bakje koffie begin ik met het tenaamstellen van de af te leveren auto’s.


Een van mijn favoriete momenten van de dag is …

Iedere dag loop ik door de werkplaats van PDI (werkplaats voor nieuwe auto’s) om de auto’s te controleren voor aflevering. Het komt geregeld voor dat er extra accessoires aan de auto toegevoegd moeten worden. Ik vind het dan leuk om mee te helpen met het monteren van de accessoires. Dat haalt me even uit de werkzaamheden op het kantoor.


Momenten van (ont)spanning

In de middagpauze loop ik graag een rondje met collega’s om mijn hoofd te legen. Daarnaast vind ik het afleveren van auto’s op locatie een lekkere ontspanning. Dan kan ik een stukje gaan rijden, terwijl ik naar muziek luister. 


Belangrijkste dagelijkse werkzaamheden

Het gros van de dag ben ik bezig met het behandelen van offerte aanvragen en bestellingen van leasemaatschappijen. Dit betreffen altijd aanvragen of bestellingen voor nieuwe auto’s. Hierbij maak ik gebruik van een daarvoor geschikt systeem. De offerte aanvragen verwerk ik, samen met mijn collega Ruben, en koppel ik terug aan de leasemaatschappij door middel van een offerte. Zodra de leasemaatschappij akkoord geeft op de offerte dan bestel ik de auto(‘s).

We nemen vervolgens altijd contact op met de betreffende klant om de verwachte levertijd van de auto(’s) door te geven. Op het moment dat de auto(‘s) uit de fabriek rollen maken we ze rijklaar op basis van de wensen van de klant. Vervolgens maken we een afspraak met de klant om de auto(‘s) af te leveren. De klant heeft meerdere afleveropties. Zo kan de klant ervoor kiezen om de auto op te halen in de showroom, de auto thuis of op kantoor afgeleverd te krijgen of bij de leasemaatschappij op te halen.

Daarnaast houd ik me dagelijks bezig met het tenaamstellen van auto(’s) en maken we auto’s klaar voor aflevering. Het technisch klaarmaken en poetsen van de auto(’s) gebeurt bij PDI. Wij checken vervolgens of de auto(’s) compleet zijn volgens de bestelling van de klant en voorzien de auto(‘s) van kentekenplaten. Daarna volgt de aflevering. 


Waar blink jij in uit?

Het bewaren van overzicht en adequaat kunnen reageren. Hierdoor lukt het me om een goede schakel te kunnen zijn tussen de diverse afdelingen waar wij mee te maken hebben.