Brede visual (7)

Century voegt samen met Velodroom fietsenmerk Stromer toe door de overname van Egberts Premium Store Groningen

Groningen, 11 juli 2023 – Vorig jaar september nam Century Autogroep al een meerderheidsbelang in de tot fietsenwinkel van het jaar 2022 verkozen fietsenzaak Velodroom in Roden, nu kondigen beide bedrijven met trots de overname van e-bike specialist Egberts Premium Store Groningen aan. 

Egbert Premium Store Groningen is de e-bike specialist met ruim 100 jaar ervaring in de fietsbranche en startte in 2015 met onder andere de verkoop van speed pedelecs van Stromer vanaf het Damsterdiep in Groningen. De overname, per 1 juli 2023, is een volgende stap van Century in het verbreden van het mobiliteitsaanbod in Noord-Nederland. De combinatie Century/Velodroom wordt hiermee exclusief Stromer-dealer voor de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. De naam Egberts Premium Store blijft vooralsnog bestaan en de winkel blijft gevestigd op de huidige locatie aan het Damsterdiep in de binnenstad van Groningen. Tevens gaan deze fietsen ook verkocht worden vanuit de vestiging van Velodroom in Roden. Ook de fietsmerken Desiknio en i:SY worden door de overname toegevoegd aan het portfolio van de groep. 

Met de overname wordt een schat aan expertise in huis gehaald en kan een nog breder scala aan mobiliteitsoplossingen worden geboden, waaronder hoogwaardige speed pedelecs die naadloos aansluiten bij de wens van de klant. Het stelt Century, Velodroom en Egberts in staat om klanten een geïntegreerde mobiliteitservaring te bieden (o.a. middels Lease-a-Bike), waarbij zowel auto’s als fietsen naadloos op elkaar aansluiten. 

Erik Meems, directeur/eigenaar Century Autogroep: “Als lokale en toonaangevende speler in het Noorden willen wij de klantverwachtingen overtreffen, ook als het gaat om een totaalaanbod van mobiliteit. Zoals eerder benoemd bij de overname van Velodroom krijgen wij steeds meer vraag naar een totaalpakket aan mobiliteit en daar past de toevoeging van Egberts Premium Store Groningen en onder andere het schitterende merk Stromer geweldig bij. Stromer staat bekend om zijn hoogwaardige speed pedelecs, die een combinatie bieden van wendbaarheid van een fiets en de snelheid van een scooter. Dat past perfect bij de mobiliteitsbehoeften van onze klanten”. 

Egbert Egberts, huidige eigenaar Egberts Premium Store: “ik ben blij dat ik na 8 jaren van de opbouw van onze Egberts Premium Store in Groningen en de verdere ontwikkeling van het prachtige en unieke merk Stromer mijn activiteiten kan overdragen naar de combinatie Century/Velodroom. Inmiddels kunnen we met trots stellen dat het merk Stromer zeer vaste voet aan de grond heeft gekregen in het Noorden. Ook de groei van de merken Desiknio en i:SY kunnen verder vorm krijgen door deze overname. Ook ben ik blij dat ik, nu ik een stapje terug ga doen als fiets-ondernemer en meer van mijn pensioen ga genieten, al mijn mensen uit Groningen mee over kan laten gaan naar een andere, lokale en Noordelijke ondernemer!” 

Over Egberts Premium Store Groningen 
Egberts Premium Store Groningen, opgericht door de gerenommeerde fietsspecialist Egbert Egberts uit Borger, is al meer dan een eeuw lang een autoriteit op het gebied van fietsen. Dankzij nauwe contacten met het bekende fietsenmerk BMC uit Zwitserland maakte Egbert Egberst kennis met de revolutionaire Stromer. Het merk Stromer maakte direct indruk en de enorme potentie bleef niet onopgemerkt. In mei 2015 opende Egberts een Premium Store in Groningen, waar vanaf dag één Stromer de harten van mensen heeft veroverd. 

Over Century Autogroep 
Met de dealerschappen van Audi, Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, SEAT en Škoda in combinatie met een eigen hypermoderne wasstraat, bedrijfswagenombouw-, verhuur-, shortlease, lease- en schadetak, is Century Autogroep sinds 1932 uitgegroeid tot een mobiliteitspartner met 14 vestigingen en ruim 400 medewerkers verspreid over Groningen en Drenthe. Inspelend op de vraag naar emissievrije mobiliteit is Century daarnaast met Velodroom in Roden aanbieder van (elektrische) fietsen met dealerschappen van alle topmerken fietsen en elektrische bakfietsen. Ook deelauto’s en Carver, een 100% elektrisch stadsvoertuig, behoren tot het aanbod. Century Autogroep biedt op die manier de particuliere en zakelijke rijder een totaaloplossing op het gebied van zijn of haar (duurzame) mobiliteitswensen.