Century Autogroep 90 jaar lid van BOVAG

Century Autogroep te Groningen viert dit jaar een wel heel bijzonder jubileum: het dealerbedrijf is maar liefst 90 jaar aangesloten bij BOVAG. Uit handen van Algemeen Directeur BOVAG Peter Niesink en Accountadviseur Autodealers BOVAG Levien Meiresonne ontvingen de heren Erik Meems en Theodoor Vis van Century Autogroep een speciale oorkonde.

Century Autogroep staat al decennialang bekend als een alom gewaardeerd bedrijf dat garant staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en garantie. ‘Die drie kernwaarden zijn precies waar bij BOVAG aangesloten bedrijven voor staan,’ aldus Han ten Broeke, algemeen voorzitter van BOVAG. ‘Zekerheid en vertrouwen zijn voor klanten van groot belang,  Century Autogroep biedt dat bij uitstek. En is daarom al 90 jaar aangesloten bij onze vereniging.’

Alhoewel de oorsprong van Century Autogroep terug gaat naar 1932, is Century al 90 jaar lid van de BOVAG. Dit klinkt misschien bijzonder, maar is mogelijk vanwege de overname van het lidmaatschap van de vestiging in Winsum.

Op de foto, van links naar rechts: Levien Meiresonne, Peter Niesink, Erik Meems en Theodoor Vis.

Historie

In 1932 richtten de heren Lucas Koster, Aaldrik Koster en Hendrikus ten Wolde een bedrijf op, genaamd Century. De ondernemende beleggers begonnen een automobielstallingsbedrijf dat plaats bood aan 100 automobielen. Als naam wilden ze een bedrijfsnaam met een knipoog naar de 100 parkeerplaatsen. Ze kozen voor Century, wat in het Engels 100 jaar betekent. In 2014 koopt Erik Meems Century van Pon en Autobedrijf Tjeerdsma van Piet Tjeerdsma. Beide bedrijven gaan verder onder de naam Century Autogroep. Met de toevoeging van de gebieden Oost-Groningen en Zuidoost Drenthe wordt het werkterrein fors uitgebreid. In 2018 realiseert Century Autogroep de mobiliteitscampus aan de Bornholmstraat en kent in Groningen en Drenthe  een goede verkoop- en servicespreiding van Volkswagen, SEAT, ŠKODA, Audi, en Volkswagen Bedrijfswagens.

Ontwikkeling directie Century Autogroep

Per 1 mei aanstaande keert Erik Meems terug als Directeur-eigenaar bij Century Autogroep. Theodoor Vis, momenteel Algemeen Directeur bij Century gaat binnen PON een collega-dealerbedrijf leiden. Erik Meems koopt Century Autogroep terug van Pon Automotive na een uitstap bij Pon Automotive als retailverantwoordelijke, onder andere ook voor Dealer Groep Pon.

Sinds 1930

BOVAG bestaat sinds 6 mei 1930. Veertig garagehouders spraken op die dag in het Utrechtse café-restaurant ‘Noord-Brabant’ over hun gezamenlijke belangen en besloten zich te verenigen. Die avond werd de BOnd Van Automobielhandelaren en Garagehouders geboren. In de loop der jaren sloten ook vele andere bedrijven zich aan, zoals tweewielerspecialisten, rijscholen, caravanbedrijven, wasstraten, tankstations etc. De welbekende BOVAG Garantie voor gebruikte auto’s werd in 1965 ingevoerd en vijf jaar later volgde een soortgelijke garantieregeling voor onderhoud en reparaties. Inmiddels geldt de BOVAG Garantie voor vrijwel alle producten en diensten die BOVAG-leden aanbieden.