201909-Audi-S4avant-01.jpg
< class="h1 heading">Audi S4 Avant

Een sportieve aanpakker

Audi S4 Avant

De Audi S4 Avant combineert een dynamisch karakter met een elegante uitstraling en praktische gebruikseigenschappen. Interieur en exterieur zijn verrijkt met diverse speciale S-elementen die zijn sportieve DNA benadrukken. Een visuele belofte die wordt waargemaakt met zijn 255 kW/347 pk sterke motor. En dankzij de royale bagageruimte houdt de Audi S4 Avant ook met gemak stand als er grote spullen vervoerd moeten worden.

Uw eigen kijk op sportiviteit - het exterieur

Bekijk de Audi S4 Avant van opzij en zijn sportieve karakter wordt meteen duidelijk. Het standaard S-sportonderstel zorgt voor een verlaging van 23 millimeter. Vering en demping zijn steviger van karakter. Diverse speciale S-elementen bevestigen zijn bestaansrecht, zoals de unieke grille en diffusor. De Audi S4 Avant staat standaard op 18-inch wielen. De afgebeelde auto heeft 19-inch velgen van Audi Sport in 5-V-spaak ster-design. Kies uit twaalf laktinten of bestel uw bolide met een van de bijzondere kleuren van Audi exclusive.

Sterk en efficiënt - de aandrijflijn

Dankzij de 3.0 TDI-motor is rijplezier gegarandeerd in de Audi S4 Avant. Deze V6-krachtbron levert 255 kW/347 pk en 700 Nm. Behalve met zijn prestaties weet de Audi S4 Avant ook met zijn efficiency en rijcomfort te overtuigen. Dankzij een lichte vorm van elektrificatie is het namelijk een milde hybride. Een riemaangedreven startmotor annex generator en 48-volt lithium-ion accu helpen om zuiniger en comfortabeler te rijden. Een van de voordelen: als u bij een snelheid onder de 160 km/h het gaspedaal loslaat, kan de motor zichzelf uitschakelen om de auto te laten doorrollen zonder brandstof te verbruiken.

Sportief en persoonlijk - het interieur

Het dynamische uitgangspunt voor het exterieur is terug te vinden in het interieur van de Audi S4 Avant. Verlichte instaplijsten met aluminium inleg en S-logo zijn standaard. De eveneens standaard S-sportstoelen met fraai stikselpatroon en S-logo’s zijn elektrisch instelbaar (zithoogte, voor-/achteruit, zithoek en rugleuning). De opstaande zijwangen houden u in bochten goed op uw plek. Op de foto is een speciaal designpakket van Audi exclusive te zien. Daarin zitten onder meer zwart leder fijnnappa op de stoelen en crescendorode stiksels op de stoelen, portierarmsteunen, middenconsole en pookmanchet.

Toonaangevende technologieën

Bovenop de foutloze ergonomie is er nog het bedieningsgemak van het touchscreen, aangevuld met spraakbediening voor diverse functies. In de vorm van het optionele digitale instrumentarium ‘Audi virtual cockpit plus’ beschikt u over een 12,3-inch groot full-HD-scherm dat niet alleen de vertrouwde snelheidsmeter en toerenteller weergeeft, maar bijvoorbeeld ook de navigatiekaart schermbreed kan tonen. Bijzonder prettig, omdat u dan niet telkens naar het middenscherm hoeft te kijken. Geavanceerde extra’s zoals de Audi connect key (om via een Android-telefoon de portieren te ontgrendelen) en de Audi phone box (draadloos opladen van smartphones) passen perfect bij het vooruitstrevende karakter van de Audi S4 Avant.

Functioneel en markant - autoverlichting

De allermodernste autoverlichting onderstreept het hightech aspect van de Audi S4 Avant. Led-koplampen zijn standaard. Die stralen een zeer helder licht uit. Een stapje hoger zijn de matrix-led-koplampen inclusief dynamische knipperlichten voor en achter. Met deze vrij instelbare verlichting zijn specifieke delen van het wegoppervlak onafhankelijk van elkaar te belichten. Dit werkt met behulp van een camera en led-modules in de koplampen. Andere verkeersdeelnemers worden niet fel beschenen en de stukken ertussenin wel. Bij het ontgrendelen en vergrendelen van de auto vertonen de matrix-led-koplampen en led-achterlichten een korte lichtanimatie.

Bediening en infotainment

201909-Audi-S4Limousine-10.jpg

MMI navigatie plus

Vink ‘MMI navigatie plus met MMI touch’ aan op de optielijst en geniet meteen van de vele onlinefuncties van Audi connect. Deze toepassingen op het gebied van infotainment, navigatie, veiligheid en service zijn een waardevolle aanvulling op diverse standalone features. De mogelijkheid om te navigeren met kaarten van Google Earth™, inclusief vermelding van straatnamen en bedrijven en met weergave van het omringende landschap, biedt duidelijk meerwaarde. Verder ontvangt u via Audi connect onder meer realtime verkeersinformatie, zoekt u naar POI’s in de directe omgeving en ziet u actuele brandstofprijzen van tankstations. De bediening verloopt zonder omwegen met spraakherkenning of door het aanraakscherm met een diagonaal van 10,1 inch te gebruiken. Dit display geeft akoestische feedback, net zoals een fysieke knop zou doen.

201909-Audi-S4Limousine-12.jpg

Smartphone-integratie

Uw smartphone heeft u altijd bij u. Telefoneren, e-mailen, betalen en bankieren, tv kijken, het nieuws volgen en gamen zijn de gewoonste zaak van de wereld. Waarom dan nog een aparte autosleutel meenemen? Met de optionele Audi connect key gebruikt u uw telefoon (mits een Android-toestel) om de autodeuren te openen en weer op slot te doen. Bovendien kunt u zo gemakkelijk de auto uitlenen door via de myAudi-app een digitale sleutel uit te geven, inclusief eventuele restricties. Met al dat telefoongebruik is het prettig om de batterij zoveel mogelijk bij te laden. In de optionele Audi phone box kan dat draadloos (Qi-laden). Ook maakt het toestel dan verbinding met de dakantenne, voor een beter netwerksignaal.

201909-Audi-S4Limousine-11.jpg

On-demand-functies

Van sommige functies ontdek je pas achteraf dat je ze zou willen hebben. Of ze worden pas na verloop van tijd nuttig, bijvoorbeeld bij aanschaf van een andere telefoon. Of u wenst iets maar een beperkte tijd te gebruiken. Daarom introduceert Audi on-demand-functies voor de Audi S4 Avant. Die voegt u toe via de myAudi-app. U heeft keuze uit toepassingen op het gebied van navigatie, digitale radio en smartphone-integratie, zoals het afgebeelde Apple CarPlay. Kies voor een gebruikstermijn van een maand, een jaar of altijd. Een proefperiode van een maand is inbegrepen.

201909-Audi-S4Limousine-13.jpg

Bang & Olufsen geluidsinstallatie

Een topklasse geluidsinstallatie in een topklasse auto. Kies voor het Bang & Olufsen Premium Sound System in de Audi S4 Avant en u geniet van muziek inclusief 3D-effect. Deze set omvat negentien luidsprekers en een zestienkanaals versterker van 755 watt. Dankzij vier speciale 3D-luidsprekers, namelijk de tweeters in de voorruitstijlen en de middentoners in de deurpanelen voorin, lijkt het interieur akoestisch groter dan het is.

S4 Avant

Contact
Kan ik u helpen?