aanpak ring zuid

Bereikbaarheid Century door aanpak ring zuid

De zuidelijke ringweg is zo'n twaalf kilometer lang en loopt dwars door de stad Groningen, ongeveer van Hoogkerk tot Westerbroek. Tot circa 2024 gaat de zuidelijke ringweg op de schop. Middels deze pagina informeren wij u over de wegwerkzaamheden indien het ook de bereikbaarheid van de Century vestigingen in Groningen betreft. 

23 - 26 juli viaduct onderdoorgang zuidelijke ringweg bij Bornholmstraat afgesloten.

Bornholmstraat wordt afgesloten ter hoogte van onderdoorgang zuidelijke ringweg van 23 juli 20.00 uur tot 26 juli 06.00 uur. Omrijden kan via de Lübeckweg, richting Ring Groningen (West) en Assen. Vervolgens op het eerstvolgende kruispunt linksaf slaan richting Euroborg. Hierna op de Europaweg weer linksaf slaan richting P + R Euroborg. Volg deze weg en aan het einde van deze weg vindt u de Bornholmstraat met aan de linkerkant Century Autogroep. 

Zuidelijke ringweg in de zomer zes weken dicht vanaf Euvelgunne tot Europaweg

Deze zomer wordt er volop verder gewerkt aan de zuidelijke ringweg. Net als in 2019 is hiervoor een gedeeltelijke afsluiting nodig. Deze keer gaat het om het gedeelte vanaf knooppunt Euvelgunne tot aan de Europaweg. Dit deel van de ringweg is afgesloten voor autoverkeer richting Drachten vanaf maandag 12 juli 06.00 uur tot maandag 23 augustus 06.00 uur. Het verkeer kan deze zes weken omrijden via de oostelijke, noordelijke en westelijke ringweg.

Deze zomer gaat de aannemer het oostelijke deel van de zuidelijke ringweg verbreden. De rijbaan richting het Julianaplein krijgt er in de toekomst een rijstrook bij, zodat er drie rijstroken liggen, nog even los van de in- en uitvoegstroken voor de op- en afritten. De rijbaan richting Hoogezand blijft bestaan uit twee rijstroken. De wegafsluiting in de zomer geeft ons bovendien de ruimte om een nieuwe op- en afrit te maken bij de Stettinweg op bedrijventerrein Driebond. Deze nieuwe op- en afrit is na de stremming gebruiksklaar voor het verkeer.”

Tijdelijke route richting Century Autogroep

Vanaf N46:  Afslag E22 richting Ring Zuid is tussen 12 juli en 23 augustus afgesloten. Rij rechtdoor over de N7 richting Oldenburg (D) en neem de eerste afslag op knooppunt Westerbroek, afslag 39. Neem na de autoweg op de rotonde de derde afslag richting 'Westerbroek' en 'Andere richtingen'. Volg de Europaweg gedurende 2.7 km om vervolgens rechtsaf te slaan richting 'P + R Euroborg'. Volg deze weg en sla aan het einde van de weg linksaf. Vervolgens zit Century Autogroep direct links van u. 

Vanaf A7:  Neem vanaf A7 Hoogezand de eerste afslag op knooppunt Westerbroek, afslag 39. Neem na de auto op de rotonde de derde afslag richting 'Westerbroek'. Ga over de tweede rotonde rechtdoor en volg de Europaweg gedurende 2.7 km om vervolgens rechtsaf te slaan richting 'P + R Euroborg'. Volg deze weg en sla aan het einde van de weg linksaf. Vervolgens zit Century Autogroep direct links van u. 

Aanpak Europaplein Groningen

Afsluiten Bergenweg vanaf 13 november

Voor de bouw van de nieuwe ringweg wordt de Bergenweg vanaf 13 november 2020 om 22:00 afgesloten. 

Nieuwe route richting Century vanaf Julianaplein

Vanaf het Julianaplein kunt u zoals normaal afslag 38 richting Zuid-Oost en P+R Euroborg gebruiken. Hierna slaat u wederom rechtsaf via U78 richting P+R Euroborg. Nadat u rechtsaf bent geslagen vervolgt u uw weg op de Europaweg en neemt u op het eerstvolgende kruispunt de eerste afslag richting P+R Euroborg. Via de Herningweg komt u uit op de Bornholmstraat en kunt u aan het einde van de Herningweg linksaf om vervolgens Century Autogroep direct aan uw linkerkant te vinden. 

Meer over aanpak Ring Zuid

Wilt u meer weten over het project Aanpak Ring Zuid? Lees dan hier meer over alle lopende projecten.