23

ŠKODA Financial Lease

ŠKODA Financial Lease is speciaal ontwikkeld voor de zakelijke rijder of ondernemer die helderheid en zekerheid wil.

Deze financieringsvorm heeft als voordeel dat je de investering buiten de normale bedrijfsfinanciering kunt houden. Anders gezegd, je wordt direct economisch eigenaar en kunt zo je ŠKODA op de bedrijfsbalans plaatsen. Je kiest zelf de looptijd die het beste past bij de afschrijving en de gebruiksperiode van de auto. De bijbehorende rente- en afschrijvingskosten zijn fiscaal aftrekbaar.

Door de vaste maandelijkse termijnen houd je duidelijk inzicht in de kosten van je auto(´s). Dit maakt ŠKODA Financial Lease tot een absoluut zekere en heldere vorm van financieren. Financial Lease kan geheel op maat worden ingevuld. In overleg met de ŠKODA-dealer bepaal je puntsgewijs de meest gunstige vorm. Voor je eigen financiële inbreng wordt in principe uitgegaan van 25% van de rijklaarprijs (incl. BTW). Je bent natuurlijk vrij om voor een hogere aanbetaling te kiezen.

Web Ready PNG-ŠKODA Genuine Accessories - Offer

Voordelen van ŠKODA Financial Lease

 • check

  Aantrekkelijke maandlasten door hoge restwaarde

 • check

  Maatwerk en snelheid

 • check

  Slottermijn voordeel

 • check

  Duidelijkheid en zekerheid

Het voordeel van een slottermijn

Over de slottermijn
Een slottermijn is een vooraf vastgesteld restbedrag dat aan het eind van de looptijd van je Financial Lease-overeenkomst nog open staat. Over dit bedrag betaal je tijdens de looptijd alleen rente en geen aflossing. Zo betaal je feitelijk alleen de waardevermindering van de auto(´s) in de periode dat je erin rijdt en los je niet naar nul af tijdens de looptijd van de overeenkomst, terwijl de auto aan het einde van de rit nog een goede waarde vertegenwoordigt. Dit scheelt aanzienlijk in de hoogte van de maandlasten!

De slottermijn wordt overigens behoudend vastgesteld en is maximaal gelijk aan de verwachte restwaarde van de auto. Zo wordt met de restwaarde van de auto de slottermijn afgedekt en houd je in de regel dus nog geld over voor de aanschaf van een volgende, nieuwe ŠKODA.


Geef jezelf de ruimte
Het zal duidelijk zijn dat het toepassen van een slottermijn, in combinatie met de toekomstige inruilwaarde, voor een slimme manier van autorijden zorgt. Bij Financial Lease wordt de slottermijn op maximaal 40% van de rijklaarprijs gesteld (uitgaande van een nieuwe ŠKODA met een looptijd van 36 maanden). Het verschil tussen de slottermijn en de inruilwaarde kan vervolgens weer gebruikt worden als aanbetaling voor je volgende ŠKODA.

Door de slottermijn bijvoorbeeld 10% lager te stellen dan het maximum van 40% creëert je nog meer ruimte, die je als aanbetaling voor je volgende ŠKODA kunt gebruiken. Dit betekent echter wel dat de maandbedragen relatief hoger zullen zijn. Samen met de ŠKODA-dealer bepaal je de ideale mix tussen slottermijn, restwaarde, te betalen maandbedragen en toekomstige aanbetaling.


Ondernemend in advies
Je  ŠKODA-dealer is zelf ondernemer en kan je daarom als geen ander goed onderbouwd zakelijk advies geven. Hij is bovendien de zakenpartner die je kent en dat maakt overleggen net even persoonlijker.