STANDAARD 4 JAAR GARANTIE OP UW SEAT

Met de aankoop van een SEAT kies je voor een hoogwaardig technisch product waarmee u jaren vooruit kunt.

Fabrieksgarantie

De garantietermijn voor een nieuwe SEAT is 2 jaar, zonder kilometerbeperking. Dit geldt vanaf de datum van aflevering door de officiële SEAT-dealer. Bepalend hierbij is de datum van het kenteken deel 1A van de auto.

Garantie op SEAT Originele Onderdelen

De garantietermijn voor SEAT Originele Onderdelen en ruildelen geldt tot 2 jaar na aankoopdatum, zonder kilometerbeperking. Als een onderdeel binnen de garantietermijn van de auto wordt vervangen, blijft de oorspronkelijke garantietermijn ook op dit onderdeel van kracht. De oorspronkelijke garantietermijn wordt dus niet verlengd of vernieuwd door tussentijdse vervanging. Deze garantie geldt ook voor aangekochte SEAT Originele Accessoires.

2 jaar extra garantie

U krijgt naast de 2 jaar garantie nog 2 jaar extra garantie op alle nieuwe SEAT modellen (met uitzondering van de Exeo en Leon '06-'13). Dus als er zich een defect voordoet als gevolg van een mechanische- en/of fabricagefout, dan valt dit onder de dekking van de 2 jaar extra garantie. Mocht uw SEAT bijvoorbeeld onverhoopt een mankement hebben aan de versnellingsbak of aircopomp, dan kunt u ervan op aan dat het mankement snel en vakkundig wordt verholpen. Voor de extra garantie geldt een kilometerbeperking tot 100.000 km. Uitgezonderd zijn kosten voor reparaties die tot normale slijtage en onderhoud worden gerekend, evenals softwarematige aanpassingen waarbij geen fysieke onderdelen vervangen worden. Uw SEAT dient daarnaast wel volgens de fabrieksvoorschriften te zijn onderhouden.

Carrosseriegarantie

Voor alle SEAT-modellen met een volledig verzinkte carrosserie geldt een termijn van 12 jaar garantie op de gehele carrosserie. Dit geldt voor de gevolgen van roestschade die ontstaan door oorzaken van binnenuit en die het herstel van een carrosseriedeel noodzakelijk maakt. Voor de overige modellen geldt een termijn van 6 jaar carrosseriegarantie.

Lakgarantie

Als er sprake is van materiaal- of fabricagefouten, wordt gedurende een termijn van 2 of 3 jaar na afleveringsdatum garantie gegeven:

- voor de modellen Arosa, Ibiza/Cordoba (6K), Inca en Alhambra geldt een lakgarantie van 2 jaar;
- voor de modellen Ibiza (6L en 6J), Cordoba (6L), Leon, Toledo, Exeo en Altea wordt gedurende een termijn van 3 jaar.